Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie, czy ktoś próbował Kultur bakterii do mięs dojrzewających, niekoniecznie browina i czy to sie stosuje w przemyśle ?

 

kultury-bakterii-do-mies-dojrzewajacych-

https://browin.pl/sklep/produkt/410017/kultury-bakterii-do-mies-dojrzewajacych-2-g

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17901-kultury-bakterii-do-mi%C4%99s-dojrzewaj%C4%85cych-hit-czy-kit/
Udostępnij na innych stronach

Witaj. Tych z Browinu nie stosowałem ale inne i owszem. W przemyśle jak najbardziej są stosowane - zwłaszcza przy produkcji salami i innych kiełbas dojrzewających. Jest o tym kilka wątków na forum.

 

TEN WĄTEK jest niezły.

Edytowane przez Twonk

Lubię sobie wędzić 😁

Pytanie jest raczej o zastosowanie do mięsa (calych mięśni). Tak wynika z nazwy produktu i zdjęcia na opakowaniu. Jeżeli chodzi o salami to sprawa jest oczywista.

Ciekawe kto autorem tego przepisu? Czy szynka naprawdę da się zapeklować w ciągu 36 godzin z saletrą?  2g za 6.90?  Porownaj cenę z saszetkami 25g.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.