Ulalka Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #4026 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 barszcz czerwony , do którego pierwszy raz dodałam na 2 litry zupy dwa ząbki czosnku i pasuje :-) zobaczymy co powiedzą pożeracze moi jak skosztują na drugie makaron a'dente , nastepnie podsmażony na chrupko i na koniec jajko sadzone , pycha Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/162/#findComment-419113 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #4027 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 barszcz czerwony ... U mnie też barszczyk , ale do popicia , bo krokiety zrobiłam. Ps. Też dodaję do barszczu czosnek i dużo majeranku . Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/162/#findComment-419117 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #4028 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 o majeranek spróbuję , dzieki za sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/162/#findComment-419120 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #4029 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 a ja lubie czasem sypnac troche swiezego koperku,dzis do mojej rybki tez dodalam tak zywiej bedzie wygladac Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/162/#findComment-419121 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Violka Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #4030 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 wątroba "żywa" ... ale pewnie już zimna, to się nie liczy w prawdziwym raw paleo musi być jeszcze ciepła :D ciepła? ble , , ciepłe to lubię nogi w łóżku, niekoniecznie swoje Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/162/#findComment-419837 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #4031 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Ja barszczyk czerwony robię na rosole -dodaję listek laurowy i ziele angielskie .Zaprawiam zakwasem buraczanym ,w którym jest już czosnek. Pod koniec dodaję majeranek. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/162/#findComment-419844 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #4032 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Einshell prosze o przepis na ta marynate dla kurzych paleczek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/162/#findComment-419848 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #4033 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Ja jak zwykle '' z ręki'' , ale mogę przeliczyć na łyżki stołowe... 6 łyżek oleju, 1 soli (vegety) , 1 papryki słodkiej , 0,5 łyżki miodu i papryki ostrej , 1/4 szklanki piwa . Wymieszać i ''opaplać'' mięso na pół godziny przed pieczeniem . Na dno naczynia ( brytfanki ) położyć plasterki czosnku i ułożyć pałki . Piec w 180*C przez ok godzinkę Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/162/#findComment-419854 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #4034 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Ostatnio trochę eksperymentuję 2 dni temu ramen a dziś makaron a'la chiński. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/162/#findComment-420513 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #4035 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Mięso w piątek Tieru bo Cię proboszcz z parafii wypisze Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/162/#findComment-420529 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #4036 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Tieru bo Cię proboszcz z parafii wypisze Gonzo , Tieru da sobie radę . . :D Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/162/#findComment-420566 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwlj Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #4037 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Tieru rade sobie da a danie wygląda zacnie i przepysznie, też lubię ten rodzaj kuchni pomijając oczywiście Polską bo ta jest najważniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/162/#findComment-420634 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bastien Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #4038 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Witam wszystkich.Dzis na obiadek pyszna goloneczka w piwku+miodek+czosnek+natka +odrobinka chili....palce lizac,no i oczywiscie browarek do popitki:) Pozdrawiam.. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/162/#findComment-420910 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #4039 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 W ramach odpoczynku w przeprowadzce kalmary w krążkach, smażone z dodatkiem szpinaku z czosnkiem oraz krewetki także ze szpinakiem, smażone na masełku Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/162/#findComment-420942 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #4040 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Kalmary to ja najbardziej lubię w tempurze podane na delikatnej sałatce..... a krewetki to klasycznie na klarowanym masełku i z czosnkiem i odrobiną chilii oraz bagietką czosnkową...... aj jajajajajjjjjj ale się rozmarzyłem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/162/#findComment-420993 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludwik44 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #4041 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 (edytowane) po Edytowane 20 Kwietnia 2015 przez Ludwik44 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/162/#findComment-421040 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #4042 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 po?? Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/162/#findComment-421047 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #4043 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Tier robiac ramen jaki makaron uzyles. Napisz cos wiecej jak ogolnie robiles. Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/162/#findComment-421052 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #4044 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Makaron udon, na razie testuję różne przepisy jak trafię z dobrym to wrzucę na forum. Ostatni ramen robiłem tak: - gotuje rosół na kościach razem z kawałkiem karkówki solonej przez 24h, gdy mięso będzie miękkie wyjmuję i dodaję pęczek szczypiorku/zielonej cebuli, 2-3 ząbki czosnku podobną ilość imbiru.- później na mniej więcej 1,5l wywaru dodaję 3 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki wina do gotowania mirin (najlepiej sake) łyżeczkę oleju sezamowego i sól do smaku- makaron ugotowany ok 5-6min, jajko na w pół miękkie.- mięso z gotowania smaruję pastą (zrobioną z sosu sojowego, imbiru i czosnku) zapiekam ok 30min w piekarniku. Na koniec tylko wyłożyć makaron, pokrojone w plastry mięso, jajko, zalewamy gorącym wywarem posypujemy zielonką cebulką tzn. szczypiorkiem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/162/#findComment-421063 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #4045 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Musze zrobic taka zupke, ostatnio sie na nia natknelam i podoba mi sie. Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/162/#findComment-421079 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #4046 Opublikowano 10 Maja 2015 A u mnie dzis, duszone serca jagniecie faszerowane pieprznikiem trabkowym z porem (wczeniej byly w marynacie wino ,oliwva tymianek, czosnek i pieprz),niestety grzybki byly suszone stad tak ciemno wygladaja. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/162/#findComment-424346 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #4047 Opublikowano 10 Maja 2015 pieprznikiem trabkowym Aż do wikipedii musiałem zajrzeć .Całość - moje smaki Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/162/#findComment-424370 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #4048 Opublikowano 10 Maja 2015 Pieprznik trabkowy - zbierasz te grzyby czy da sie u Ciebie je kupic , ? nie zdecydowałbym sie ich zbierać w lesie , Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/162/#findComment-424391 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #4049 Opublikowano 11 Maja 2015 (edytowane) Pieprznik trabkowy zbieram w lesie , mozna tez kupic w sklepie, u nas jest ich bardzo duzo ,tylko ze rosna w pewnych miejscach. Mozna je znalesc jeszcze bardzo pozna jesienia w listopadzie jeszcze sa ,bardzo dobre w smaku, maja taki troche owocowo ziemisty posmak, doskonale sie susza wystarczy zeby rozlozyc na sloncu i za pare godzin suche.Doskonale zeby zrobic z nich bigos z dodatkiem ka pusty.Zbieram tez lejkowiec dety i bardzo smaczny grzyb szmaciak gałęzisty nazywany tez kozia broda, niestety w PL pod ochrona . Edytowane 11 Maja 2015 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/162/#findComment-424421 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #4050 Opublikowano 13 Maja 2015 Dziekuje , , zawsze wiedzy nie za dużo.Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/162/#findComment-424938 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.