Adi-k Opublikowano 18 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 18 Lutego 2021 Czy zawsze stosujecie "fermentowanie" (Temp. 18-22*C i wilgotność do 80-95%) przed "dojrzewaniem" (Temp 12-16 st. C wilgotność 75-85%) ? Jeżeli tak, to ile dni? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18125-schab-lub-karczek-dojrzewaj%C4%85cy-z-zastosowanim-cukru-kto%C5%9B-robi%C5%82/page/3/#findComment-697054 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 18 Lutego 2021 Stosunek temperatur do wilgotności Prędkość opadania i podnoszenia tych wartości oraz czas i predkosc powietrza to tajemnica każdego producenta mająca tez wpływ na smak i konzystencje końcowa, Ale odbywa się to +/- w podanych wartosciach Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18125-schab-lub-karczek-dojrzewaj%C4%85cy-z-zastosowanim-cukru-kto%C5%9B-robi%C5%82/page/3/#findComment-697057 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.