Skocz do zawartości

Mokra pekla z papryczką pepperoni - dobry pomysł czy zły?


Rekomendowane odpowiedzi

Witam was ludzie. Robię wędliny już jakiś czas, a znalazłem to forum celem urozmaicenia swoich wyrobów. I taki pierwszy pomysł na jaki wpadłem to mokra pekla z pepperoni lub inną ostrą papryczką. Czy ktoś tu próbował czegoś podobnego? Albo domyśla się dzięki doświadczeniu i wiedzy jak to może się skończyć? Użyłem lupki, ale nie znalazłem nic pomocnego.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18236-mokra-pekla-z-papryczk%C4%85-pepperoni-dobry-pomys%C5%82-czy-z%C5%82y/
Udostępnij na innych stronach

(dla mnie) Najlepsza jest czysta solanka bez przypraw

Edytowane przez EAnna

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

 

 

I taki pierwszy pomysł na jaki wpadłem to mokra pekla z pepperoni lub inną ostrą papryczką.

Jeśli lubisz mięso doprawione kapsaicyną to możesz dorzucić do solanki. W zależności od ilości i ostrości papryczek efekt może być zadowalający lub nie.

Wydaje mi się, że poza pikantnością wędzonki nic więcej nie uzyskasz.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.