Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 162
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

byłyby świeże i ciepłe

Jak dobrze mieć siostrę :rolleyes: kochającą braci :rolleyes:

fentel

zadymiacze wszystkich krajów łączcie się

ORMO czuwa !!!!! bo Milicja śpi !

http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256

www.rufi.pl

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/6/#findComment-25194
Udostępnij na innych stronach

Jak dobrze mieć siostrę :rolleyes: kochającą braci :rolleyes:

No ładnie..ja tu poszłam luli a mnie "obgadują".To może policzki mnie piekły nie od wiatru i mroziku?He? :devil: :wink: :lol:

"W życiu piękne są tylko chwile.."

Dżem

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/6/#findComment-25215
Udostępnij na innych stronach

Pozostaje mi tylko życzyć Wam SMACZNEGO :grin: Wyroby są piękne i napewno będą wszystkim smakowały.

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/6/#findComment-25952
Udostępnij na innych stronach

Ale Grazia z Jasiem zaszaleli :shock:

Dobrze, że mają Szymonidesa

który pomoże to wszystko skonsumować :grin:

Gratulacje !

 

fentel

zadymiacze wszystkich krajów łączcie się

ORMO czuwa !!!!! bo Milicja śpi !

http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256

www.rufi.pl

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/6/#findComment-25955
Udostępnij na innych stronach

Właśnie skończyłem wędzić, był to mój rekord temp powietrzana dworze -11 st. Bałem się, że będą problemy bo wedzarnia skrzynkowa nie ocieplona, ale udało się. Teraz się szyneczki i boczek parzą. Fotki może jutro bo dziś już chyba nie wydolę.

 

pozdrawiam

Nic mnie tak nie cieszy, nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/6/#findComment-25960
Udostępnij na innych stronach

Oczywiście na powyższym zdjęciu :

ten mały to - Szymonides

fentel

zadymiacze wszystkich krajów łączcie się

ORMO czuwa !!!!! bo Milicja śpi !

http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256

www.rufi.pl

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/6/#findComment-25962
Udostępnij na innych stronach

Ja wędziłam 2x wsad do beczki :tongue: przy -5 C..a beczka niewdzięczna ..z przodu miała +20 c a z tyłu +50C..i bądz tu madry i pilnuj! :lol:

"W życiu piękne są tylko chwile.."

Dżem

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/6/#findComment-25976
Udostępnij na innych stronach

ten mały to - Szymonides

...oraz piękniejsza połowa Kempesa. :!:

Pozdrawiam

BonAir

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286

Co by tu jeszcze sprasować... ? :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/6/#findComment-25980
Udostępnij na innych stronach

Małgoś, to typowy rozkład temeprator w beczce, do której dym z paleniska doprowadzony jest rurą (od dołu :wink: ) z jednej strony. Aby to częściowo zniwelować, wystarczy by koniec rury doprowadzającej dym do komory kończył sie na jej środku, a na końcu założyć zwykłe kolanko skierowane w górę. Zapewniam, iż poprawi to znacząco wyrównanie temp. wewnątrz komory. Tez to przechodziłaem swego czasu, kiedy zaczynałem. Niestety trzeba było sobie radzić samemu, gdyż nie było internetu i nijakich opracowań na ten temat.

Pozdrawiam serdecznie i podziwiam wytrwałość oraz zapał.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/6/#findComment-25981
Udostępnij na innych stronach

Gratuluję Jasiu następcy tronu i wyrobów. Tym razem u mnie nie ma wędzenia, będzie tylko ryba i dostałem zadanie na kuraki faszerowane. Na nowe rok mam troszkę uwędzić, ale troszkę, przejadło się! mam fajnie! A sobie to roladę z boczku robię.

 W życiu dwa dni są najważniejsze:
 Ten w którym się urodziłeś.
  I ten kiedy zrozumiałeś po co

                           M.Twain

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/6/#findComment-25983
Udostępnij na innych stronach

Moja beczka jest postawiona na suporeksach i ma wyciety w srodku .centralnie kwadrat przez który wlatuje dym.No i tak jak widać jakies prawa fizyki działaja,że z jednej strony mocniej się grzeje.Ale panowałam nad sytuacją.

Co do wędzonek.Już na zimno są dobre ,nie są tak słone jak na gorąco ..są o.k!

Pozdrawiam

"W życiu piękne są tylko chwile.."

Dżem

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/6/#findComment-25988
Udostępnij na innych stronach

Widzę, że u Ciebie dominuje wędzony nabiał. Też miałem plany, ale jak ostatnio pojechałem "do krowy" po mleko to mi oznajmili, że mleka nie będzie "bo my krowę sprzedali" :devil: .
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/6/#findComment-26028
Udostępnij na innych stronach

Gość Anonymous

Widzę, że u Ciebie dominuje wędzony nabiał. Też miałem plany, ale jak ostatnio pojechałem "do krowy" po mleko to mi oznajmili, że mleka nie będzie "bo my krowę sprzedali" :devil: .

Też tak miałem, prawie przez rok nie mogłem znaleźć dostawcy mleka, a teraz dla odmiany muszę przerobić 30 litrów tygodniowo (3x10 ) i tak kombinuję co z tego robić .

Gdy chciałem z jednej dziesiątki zrezygnować, to rolnik kazał mi szukać innego odbiorcy :lol: , muszę tyle brać i koniec według niego, nie ma lekko w dzisiejszych czasach z mlekiem :grin: , ale jak długo w takiej ilości dam radę przerabiać, to nie wiem :rolleyes: :grin:

 

Wędzone serki to oczywiście oscypki i ser parzony wędzony.

 

Po roku wędziłem szynki i nieskromnie powiem, że wyszła poezja smaku, już zapomniałem, że szynka może być tak smaczna.

I za to dziękuję Wam wszystkim.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/6/#findComment-26031
Udostępnij na innych stronach

U mnie trochę skromniej niż w ubiegłe lata.

Więcej wędlin podrobowych pomimo, że na zdjeciu jest ich mniej.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/6/#findComment-26059
Udostępnij na innych stronach

Bagno, muszę w końcu kiedyś spróbować jakiś napis wykonać.

Jak zrobiona jest choinka?

Pozdrawiam

BonAir

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286

Co by tu jeszcze sprasować... ? :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/6/#findComment-26077
Udostępnij na innych stronach

Jak zrobiona jest choinka?

Choinka wykonana jest w całości z naturalnych składników, które sa dostępne w naszej kuchni.

Kolor zielony- zmiksowane kwiaty brokuła plus żelatyna.

Łańcuch-pieprz kolorowy z żelatyną.

Gwiazda i bąbki- zółtko jaja kurzego, odrobina soku z marchewki(podniesienie nasycenia barwy) i żelatyna.

Pozostaje najważniejsze-sprawne ręce mojej córki.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/6/#findComment-26079
Udostępnij na innych stronach

Nie wydziwiałem za bardzo, ale z chęcią częstuję wasze oczy widokiem moich wyrobów świątecznych . Pozdrawiam
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/6/#findComment-26080
Udostępnij na innych stronach

Piękne!

 

Dziadku, co jest na pierwszym zdjęciu?

Czy na drugim zdjęciu na dole jest rodzaj zraza wołowego ?

Pozdrawiam

BonAir

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286

Co by tu jeszcze sprasować... ? :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/6/#findComment-26082
Udostępnij na innych stronach

Dwie szynki prasowane 1 z piersi kurczaka 2 z mięśni szynki wp. To są zrazy woł. zawijane robione trochę inną techniką .Po włożeniu nadzienia (cebula, ogórki kisz. i kiełbasa) uformowane, owijane są nitką dokładnie ze wszystkich stron. i smażone w bardzo gorącym oleju jadalnym Później gotowane .wyjęte i po lekkim ostudzeniu zdejmowana jest nitka .Zaletą tej metody jest to że mięso nie rozwarstwia się , ponadto możemy je formować z dwóch lub trzech niedużych plastrów mięsa . Pozdrawiam
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/6/#findComment-26084
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.