Gość Anonymous Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 14 Grudnia 2007 No właśnie byłyby świeże i ciepłe :grin: :grin: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/6/#findComment-25192 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fentel Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 14 Grudnia 2007 byłyby świeże i ciepłeJak dobrze mieć siostrę :rolleyes: kochającą braci :rolleyes: Cytuj fentelzadymiacze wszystkich krajów łączcie sięORMO czuwa !!!!! bo Milicja śpi ! http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256www.rufi.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/6/#findComment-25194 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 14 Grudnia 2007 No może nie po równo Ty zjadłeś śledzie a dla mnie okruszki. :devil: :devil: :devil: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/6/#findComment-25196 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 15 Grudnia 2007 Jak dobrze mieć siostrę :rolleyes: kochającą braci :rolleyes: No ładnie..ja tu poszłam luli a mnie "obgadują".To może policzki mnie piekły nie od wiatru i mroziku?He? :devil: :wink: :lol: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/6/#findComment-25215 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 22 Grudnia 2007 a to są nasze wyroby na święta :rolleyes: :grin: Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/6/#findComment-25951 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #131 Opublikowano 22 Grudnia 2007 Pozostaje mi tylko życzyć Wam SMACZNEGO :grin: Wyroby są piękne i napewno będą wszystkim smakowały. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/6/#findComment-25952 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fentel Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #132 Opublikowano 22 Grudnia 2007 Ale Grazia z Jasiem zaszaleli :shock: Dobrze, że mają Szymonidesa który pomoże to wszystko skonsumować :grin: Gratulacje ! Cytuj fentelzadymiacze wszystkich krajów łączcie sięORMO czuwa !!!!! bo Milicja śpi ! http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256www.rufi.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/6/#findComment-25955 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oli Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #133 Opublikowano 22 Grudnia 2007 Właśnie skończyłem wędzić, był to mój rekord temp powietrzana dworze -11 st. Bałem się, że będą problemy bo wedzarnia skrzynkowa nie ocieplona, ale udało się. Teraz się szyneczki i boczek parzą. Fotki może jutro bo dziś już chyba nie wydolę. pozdrawiam Cytuj Nic mnie tak nie cieszy, nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/6/#findComment-25960 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fentel Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #134 Opublikowano 22 Grudnia 2007 Oczywiście na powyższym zdjęciu :ten mały to - Szymonides Cytuj fentelzadymiacze wszystkich krajów łączcie sięORMO czuwa !!!!! bo Milicja śpi ! http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256www.rufi.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/6/#findComment-25962 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #135 Opublikowano 22 Grudnia 2007 Ja wędziłam 2x wsad do beczki :tongue: przy -5 C..a beczka niewdzięczna ..z przodu miała +20 c a z tyłu +50C..i bądz tu madry i pilnuj! :lol: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/6/#findComment-25976 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #136 Opublikowano 23 Grudnia 2007 ten mały to - Szymonides ...oraz piękniejsza połowa Kempesa. :!: Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/6/#findComment-25980 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #137 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Małgoś, to typowy rozkład temeprator w beczce, do której dym z paleniska doprowadzony jest rurą (od dołu :wink: ) z jednej strony. Aby to częściowo zniwelować, wystarczy by koniec rury doprowadzającej dym do komory kończył sie na jej środku, a na końcu założyć zwykłe kolanko skierowane w górę. Zapewniam, iż poprawi to znacząco wyrównanie temp. wewnątrz komory. Tez to przechodziłaem swego czasu, kiedy zaczynałem. Niestety trzeba było sobie radzić samemu, gdyż nie było internetu i nijakich opracowań na ten temat.Pozdrawiam serdecznie i podziwiam wytrwałość oraz zapał. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/6/#findComment-25981 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #138 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Gratuluję Jasiu następcy tronu i wyrobów. Tym razem u mnie nie ma wędzenia, będzie tylko ryba i dostałem zadanie na kuraki faszerowane. Na nowe rok mam troszkę uwędzić, ale troszkę, przejadło się! mam fajnie! A sobie to roladę z boczku robię. Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/6/#findComment-25983 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #139 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Moja beczka jest postawiona na suporeksach i ma wyciety w srodku .centralnie kwadrat przez który wlatuje dym.No i tak jak widać jakies prawa fizyki działaja,że z jednej strony mocniej się grzeje.Ale panowałam nad sytuacją.Co do wędzonek.Już na zimno są dobre ,nie są tak słone jak na gorąco ..są o.k!Pozdrawiam Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/6/#findComment-25988 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #140 Opublikowano 23 Grudnia 2007 I ja pozadymiałem w tym roku że hej ! ( jak na moje warunki i zdolności :grin: ) A to część plonów moich wędzeń ( i nie tylko ) przedświątecznych Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/6/#findComment-26024 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pedro Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #141 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Widzę, że u Ciebie dominuje wędzony nabiał. Też miałem plany, ale jak ostatnio pojechałem "do krowy" po mleko to mi oznajmili, że mleka nie będzie "bo my krowę sprzedali" :devil: . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/6/#findComment-26028 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #142 Opublikowano 23 Grudnia 2007 endrio, Mistrzu, naucz mnie trochę-skromnisiu :devil: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/6/#findComment-26029 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #143 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Widzę, że u Ciebie dominuje wędzony nabiał. Też miałem plany, ale jak ostatnio pojechałem "do krowy" po mleko to mi oznajmili, że mleka nie będzie "bo my krowę sprzedali" :devil: . Też tak miałem, prawie przez rok nie mogłem znaleźć dostawcy mleka, a teraz dla odmiany muszę przerobić 30 litrów tygodniowo (3x10 ) i tak kombinuję co z tego robić . Gdy chciałem z jednej dziesiątki zrezygnować, to rolnik kazał mi szukać innego odbiorcy :lol: , muszę tyle brać i koniec według niego, nie ma lekko w dzisiejszych czasach z mlekiem :grin: , ale jak długo w takiej ilości dam radę przerabiać, to nie wiem :rolleyes: :grin: Wędzone serki to oczywiście oscypki i ser parzony wędzony. Po roku wędziłem szynki i nieskromnie powiem, że wyszła poezja smaku, już zapomniałem, że szynka może być tak smaczna. I za to dziękuję Wam wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/6/#findComment-26031 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #144 Opublikowano 24 Grudnia 2007 U mnie trochę skromniej niż w ubiegłe lata. Więcej wędlin podrobowych pomimo, że na zdjeciu jest ich mniej. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/6/#findComment-26059 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZCZEPAN Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #145 Opublikowano 24 Grudnia 2007 Witam Moje ostatnie roboty przed świąteczne. Gratuluję wszystkim wspaniałych wędlin i wyrobów świątecznych Cytuj Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/6/#findComment-26060 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #146 Opublikowano 25 Grudnia 2007 Bagno, muszę w końcu kiedyś spróbować jakiś napis wykonać. Jak zrobiona jest choinka? Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/6/#findComment-26077 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #147 Opublikowano 25 Grudnia 2007 Jak zrobiona jest choinka?Choinka wykonana jest w całości z naturalnych składników, które sa dostępne w naszej kuchni. Kolor zielony- zmiksowane kwiaty brokuła plus żelatyna. Łańcuch-pieprz kolorowy z żelatyną. Gwiazda i bąbki- zółtko jaja kurzego, odrobina soku z marchewki(podniesienie nasycenia barwy) i żelatyna. Pozostaje najważniejsze-sprawne ręce mojej córki. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/6/#findComment-26079 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #148 Opublikowano 25 Grudnia 2007 Nie wydziwiałem za bardzo, ale z chęcią częstuję wasze oczy widokiem moich wyrobów świątecznych . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/6/#findComment-26080 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #149 Opublikowano 25 Grudnia 2007 Piękne! Dziadku, co jest na pierwszym zdjęciu?Czy na drugim zdjęciu na dole jest rodzaj zraza wołowego ? Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/6/#findComment-26082 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij #150 Opublikowano 25 Grudnia 2007 Dwie szynki prasowane 1 z piersi kurczaka 2 z mięśni szynki wp. To są zrazy woł. zawijane robione trochę inną techniką .Po włożeniu nadzienia (cebula, ogórki kisz. i kiełbasa) uformowane, owijane są nitką dokładnie ze wszystkich stron. i smażone w bardzo gorącym oleju jadalnym Później gotowane .wyjęte i po lekkim ostudzeniu zdejmowana jest nitka .Zaletą tej metody jest to że mięso nie rozwarstwia się , ponadto możemy je formować z dwóch lub trzech niedużych plastrów mięsa . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/192-w%C4%99dzenie-%C5%9Bwi%C4%85teczne/page/6/#findComment-26084 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.