Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj przedstawiam receptury na ogórki konserwowe z lat 60'tych. Przepisy pochodzą z Poradnika technologa przetwórstwa owocowo-warzywnego. Pamiętając tamten smak, mam nadzieję że znajdą swych amatorów w zaczynającym się właśnie sezonie ogórkowym.

Zapraszam, życząc smacznego.

 

post-39694-0-93376800-1654195492_thumb.jpg

 

post-39694-0-33989400-1654172319_thumb.jpgpost-39694-0-75488800-1654172326_thumb.jpg

post-39694-0-65123600-1654172333_thumb.jpgpost-39694-0-76924100-1654172341_thumb.jpg

post-39694-0-31874500-1654172349_thumb.jpgpost-39694-0-95012500-1654172357_thumb.jpg

post-39694-0-32658700-1654172368_thumb.jpgpost-39694-0-83738700-1654172375_thumb.jpg

post-39694-0-88078200-1654172383_thumb.jpgpost-39694-0-11849600-1654172391_thumb.jpg

post-39694-0-87684900-1654172398_thumb.jpgpost-39694-0-70254300-1654172406_thumb.jpg

post-39694-0-69357300-1654172414_thumb.jpgpost-39694-0-49517300-1654172422_thumb.jpg

 

post-39694-0-18727500-1654195520_thumb.jpg

Edytowane przez Maxell

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

I jeszcze jeden przepis pochodzący z innego poradnika, ale mniej więcej tego samego okresu:

 

post-39694-0-92775500-1654172665_thumb.jpg

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

@Wilq1x, ja, DZIADEK i EAnna, od kilku miesięcy, non stop pracujemy nad napływającymi przepisami i recepturami z zakresu przetwórstwa ryb. Zaraz nadejdą przepisy wojskowe, zbiory receptur na wędliny i konserwy mięsne, dalsze zbiory dotyczące ryb itp.

Mam w rezerwie kilka zestawów zbiorów z recepturami z zakresu przetwórstwa owocowo-warzywnego i na pewno zostaną opublikowane na forum. Jednak, sam jestem zaskoczony, że udało się już zdobyć aż tyle tomów z ZGR. Po wrzuceniu norm zużycia (ok. 600 str.) będziemy mieli największy i jedyny taki zbiór w całym internecie. Jednak stan techniczny niektórych dokumentów jest fatalny i trzeba wiele zachodu, aby doprowadzić je do stanu "czytelności". Jednak Przy pomocy DZIADKA i EAnny robimy co można.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Chyba w pierwszy przepisie nie widzę ilości soli i cukru albo rozkojarzenie, a w drugim ok :)

Tak przy okazji to robicie kawał dobrej roboty z tymi wszystkimi przepisami.

To będzie nieoceniona wartość, zachowana dla wielu młodych co to nie tylko lubią gotowe potrawy gdzie przydatność do spożycia jest wydłużana do max.

Chylę czoła i wielkie "chapeau bas" za trud w pozyskaniu i drogocenny czas poświęcony przygotowaniu. :clap: :clap: :clap:

Jak to się ładnie mówi przepisy są zdygilitasowane , są w sieci . I nie ulegną zapomnieniu
Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.

 

 

Chyba w pierwszy przepisie nie widzę ilości soli i cukru albo rozkojarzenie, a w drugim ok :)

Wszystko jest, tylko trzeba czytać. ;)

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.