Maxell Posted February 12, 2023 Report Share #1 Posted February 12, 2023 (edited) Będę się starał, aby najbliższy kurs poświęcić produkcji konserw mięsnych i rybnych w puszkach metalowych oraz słojach szklanych. Dodatkowo, do programu zajęć dołączyć prezentacje sposobów regulacji zamykarek i ich obsługi, a także sposobów przeprowadzenia prawidłowych procesów sterylizacji i pasteryzacji konserw w warunkach domowych.Kiedy już ustalimy z Kolegą @Bagno termin przeprowadzenia zajęć, poczynię starania, by na szkolenie przygotować odpowiednią ilość dobrej jakości ryb, gdyż z mięsem nie będzie kłopotu. Może, jeśli czas pozwoli, przeprowadzimy przy okazji wędzenie makreli.Oczywiście to wszystko pod warunkiem, iż będą chętni do udziału w zajęciach. Edited February 12, 2023 by Maxell Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment Share on other sites More sharing options...
mamuśka Posted February 14, 2023 Report Share #2 Posted February 14, 2023 No to czekamy na informacje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yerba Posted February 14, 2023 Report Share #3 Posted February 14, 2023 (edited) Oczywiście to wszystko pod warunkiem, iż będą chętni do udziału w zajęciach.jestem chętny , ale daj trochę odpocząć :D Edited February 14, 2023 by Yerba Quote Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Link to comment Share on other sites More sharing options...
pdywicki Posted February 14, 2023 Report Share #4 Posted February 14, 2023 Również jestem chętny i z przyjemnością wybrałbym się na taki kurs Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted February 14, 2023 Author Report Share #5 Posted February 14, 2023 Jesteśmy jedynymi posiadaczami w internecie, takiego unikalnego zestawu receptur ns konserwy, garmaż, marynaty i wędzonki rybne, że trzeba to zacząć w końcu wykorzystywać. Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted February 15, 2023 Author Report Share #6 Posted February 15, 2023 Czekam na informację dotyczącą ewentualnego terminu przeprowadzenia takiego szkolenia. Jak tylko coś będę wiedział, dam znać i zakładamy listę chętnych. Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stachu28 Posted February 16, 2023 Report Share #7 Posted February 16, 2023 Jestem chętny ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIRKON Posted February 16, 2023 Report Share #8 Posted February 16, 2023 Jestem chętny Quote MIRKON Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muski Posted February 16, 2023 Report Share #9 Posted February 16, 2023 Taki kurs najlepiej w Napoleonowie zrobić - jest zwykle dużo chętnych do napełniania . Tylko 4-5 stanowisk do obróbki termicznej i prima Quote Muskie - to ryba 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosownik Posted February 16, 2023 Report Share #10 Posted February 16, 2023 (edited) (-: Edited February 16, 2023 by kosownik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted February 16, 2023 Author Report Share #11 Posted February 16, 2023 Kosowniczku spokojnie, zrobimy kurs w Łazach. Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosownik Posted February 17, 2023 Report Share #12 Posted February 17, 2023 Z chęcią bym taki kurs ukończył Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted February 17, 2023 Author Report Share #13 Posted February 17, 2023 Z chęcią bym taki kurs ukończył Od strony teoretycznej, jesteśmy już gotowi. Mamy tutaj niewyczerpane źródło pomysłów i inspiracji w postaci przepisów i porad. Czas przejść do części praktycznej. Myśl o zorganizowaniu takiego szkolenia, a właściwie cyklu szkoleń, męczy mnie od dawna, a teraz chyba jest ku temu odpowiedni moment. Mamy na forum wielu doświadczonych specjalistów w dziedzinie konserwacji różnych artykułów w puszkach i słoikach, którzy na pewno chętnie podzielą się swoją wiedzą. Mięsa, ryby, owoce i warzywa, to bardzo wdzięczne tytuły dla serii szkoleń.Zrobię wszystko, by jak najszybciej się one odbyły.Jeśli będzie więcej chętnych, poszczególne kursy można powtarzać. Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muski Posted February 17, 2023 Report Share #14 Posted February 17, 2023 Od strony teoretycznej, jesteśmy już gotowi Kawał dobrej roboty , jeszcze tylko potrzebny przyzwoity sprzęt Quote Muskie - to ryba 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted February 17, 2023 Author Report Share #15 Posted February 17, 2023 Jakoś będziemy musieli dać sobie radę. Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yerba Posted February 17, 2023 Report Share #16 Posted February 17, 2023 poszczególne kursy można powtarzać. i dla mnie to bardzo ważna informacja Quote Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Link to comment Share on other sites More sharing options...
zefirek Posted February 19, 2023 Report Share #17 Posted February 19, 2023 Ja też jestem chętny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sobol Posted February 24, 2023 Report Share #18 Posted February 24, 2023 Czytając o kursie na zlocie wywnioskowałem że trzeba zgłosić chęć żeby odbył się kurs w Łazach, więc ja też jestem chętny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted February 24, 2023 Author Report Share #19 Posted February 24, 2023 Nie. Kurs w Napoleonowie jest już pewny - został uzgodniony z Kolegą @Bagno. Co do kursu w Łazach, jeszcze prowadzimy negocjacje, gdyż jest trochę przeszkód natury technicznej, które w tej chwili uniemożliwiają przeprowadzenie takego szkolenia. Quote „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gwayi Posted February 24, 2023 Report Share #20 Posted February 24, 2023 Gdzie jest ten Napoleonów ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolszymczak Posted February 25, 2023 Report Share #21 Posted February 25, 2023 Koło Bełchatowa. Quote W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FAN Posted February 25, 2023 Report Share #22 Posted February 25, 2023 Jestem chętny na kurs. Można coś więcej o terminie? [Dodano: 25 lut 2023 - 10:05] Jestem chętny na kurs. Można coś więcej o terminie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bagno Posted February 25, 2023 Report Share #23 Posted February 25, 2023 (edited) Jestem chętny na kurs. Można coś więcej o terminie?https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19674-xiv-olzwb-szkolenie-w-trakcie-zlotu/ Zlot https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19319-xiv-olzwb-termin-zlotu-i-wst%C4%99pna-lista-zapis%C3%B3w/ Edited February 25, 2023 by Bagno Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mamuśka Posted February 26, 2023 Report Share #24 Posted February 26, 2023 To ja też chętna + Zbyszek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Księgarnia Posted February 27, 2023 Report Share #25 Posted February 27, 2023 Jestem Chętny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.