Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Będę się starał, aby najbliższy kurs poświęcić produkcji konserw mięsnych i rybnych w puszkach metalowych oraz słojach szklanych. Dodatkowo, do programu zajęć dołączyć prezentacje sposobów regulacji zamykarek i ich obsługi, a także sposobów przeprowadzenia prawidłowych procesów sterylizacji i pasteryzacji konserw w warunkach domowych.

Kiedy już ustalimy z Kolegą @Bagno termin przeprowadzenia zajęć, poczynię starania, by na szkolenie przygotować odpowiednią ilość dobrej jakości ryb, gdyż z mięsem nie będzie kłopotu. Może, jeśli czas pozwoli, przeprowadzimy przy okazji wędzenie makreli.

Oczywiście to wszystko pod warunkiem, iż będą chętni do udziału w zajęciach.

Edytowane przez Maxell

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19645-kurs-konserwacji-mi%C4%99sa-i-ryb-w-puszkach-oraz-s%C5%82ojach/
Udostępnij na innych stronach

Oczywiście to wszystko pod warunkiem, iż będą chętni do udziału w zajęciach.

jestem chętny , ale daj trochę odpocząć :D :D :facepalm:

Edytowane przez Yerba

Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić :(
 

Jesteśmy jedynymi posiadaczami w internecie, takiego unikalnego zestawu receptur ns konserwy, garmaż, marynaty i wędzonki rybne, że trzeba to zacząć w końcu wykorzystywać.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Czekam na informację dotyczącą ewentualnego terminu przeprowadzenia takiego szkolenia. Jak tylko coś będę wiedział, dam znać i zakładamy listę chętnych.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Taki kurs najlepiej w Napoleonowie zrobić - jest zwykle dużo chętnych do napełniania . Tylko 4-5 stanowisk do obróbki termicznej i prima  :D

Muskie - to ryba 🙃

Kosowniczku spokojnie, zrobimy kurs w Łazach. :D

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

 

 

Z chęcią bym taki kurs ukończył

Od strony teoretycznej, jesteśmy już gotowi. Mamy tutaj niewyczerpane źródło pomysłów i inspiracji w postaci przepisów i porad. Czas przejść do części praktycznej. Myśl o zorganizowaniu takiego szkolenia, a właściwie cyklu szkoleń, męczy mnie od dawna, a teraz chyba jest ku temu odpowiedni moment. Mamy na forum wielu doświadczonych specjalistów w dziedzinie konserwacji różnych artykułów w puszkach i słoikach, którzy na pewno chętnie podzielą się swoją wiedzą. Mięsa, ryby, owoce i warzywa, to bardzo wdzięczne tytuły dla serii szkoleń.

Zrobię wszystko, by jak najszybciej się one odbyły.

Jeśli będzie więcej chętnych, poszczególne kursy można powtarzać.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

 

 

Od strony teoretycznej, jesteśmy już gotowi
:thumbsup:  :clap: Kawał dobrej roboty :yes: , jeszcze tylko potrzebny przyzwoity sprzęt   :thumbsup:

Muskie - to ryba 🙃

Jakoś będziemy musieli dać sobie radę. ;)

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

 

 

poszczególne kursy można powtarzać.

i dla mnie to bardzo ważna informacja :facepalm:

Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić :(
 

Czytając o kursie na zlocie wywnioskowałem że trzeba zgłosić chęć żeby odbył się kurs w Łazach, więc ja też jestem chętny :)

Nie. Kurs w Napoleonowie jest już pewny - został uzgodniony z Kolegą @Bagno. Co do kursu w Łazach, jeszcze prowadzimy negocjacje, gdyż jest trochę przeszkód natury technicznej, które w tej chwili uniemożliwiają przeprowadzenie takego szkolenia.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.