Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

O Najświętsza Panienko z Gwadelupy, dałbym ciała na samym starcie… Chciałem to peklować jak szynki i boczki do standardowego wędzenia. Dziękuję za szybkie podpowiedzi, bo woda na marynatę już się chłodziła… 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19668-kie%C5%82basa-wieprzowa-smaczna/page/3/#findComment-977239
Udostępnij na innych stronach

23 minuty temu, GrzegorzK71 napisał(a):

O Najświętsza Panienko z Gwadelupy, dałbym ciała na samym starcie… Chciałem to peklować jak szynki i boczki do standardowego wędzenia. Dziękuję za szybkie podpowiedzi, bo woda na marynatę już się chłodziła… 

 Bardzo dobrze ze zapytałeś, kto pyta nie błądzi:)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19668-kie%C5%82basa-wieprzowa-smaczna/page/3/#findComment-977249
Udostępnij na innych stronach

1 godzinę temu, GrzegorzK71 napisał(a):

Pekluje się w miskach pod przykryciem 👍 Dziękuję Wam za pomoc 😉

Pamiętaj o temperaturze nie niższej niż 4 stopnie i nie wyższej niż 6/8 stopni.

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19668-kie%C5%82basa-wieprzowa-smaczna/page/3/#findComment-977269
Udostępnij na innych stronach

Nie wrzucaj zdjęcia przekroju kiełbasy. Wyślij mi w całości. Ja organoleptycznie ocenię i wydam werdykt czy smaczna ".  😀

Edytowane przez quadro555
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19668-kie%C5%82basa-wieprzowa-smaczna/page/3/#findComment-977992
Udostępnij na innych stronach

Jak nie próbowałeś??? 😲Takiej prosto z wedzarki jeszcze cieplej??? 😲To już prawie profanacja... 😲To chociaż na spokojnie przy konsumpcji przepłucz usta porządnie 😉😁bardzo ładnie wygląda 👍

  • Like 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19668-kie%C5%82basa-wieprzowa-smaczna/page/3/#findComment-977993
Udostępnij na innych stronach

Żonka próbowała, mówi że przepyszna 😋. Tak wyglada po wysuszeniu, jest świetna. Dziękuję i życzę Wam wesołych Świąt i szczęśliwego Nowego Roku 🥳. Napewno się tutaj jeszcze spotkamy 👍.

IMG_1781.jpeg

  • Like 2
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19668-kie%C5%82basa-wieprzowa-smaczna/page/3/#findComment-978061
Udostępnij na innych stronach

12 godzin temu, szrekPL napisał(a):

Jak nie próbowałeś??? 😲Takiej prosto z wędzarki jeszcze cieplej??? 😲To już prawie profanacja... 😲

Po podpiekaniu, cieplutka to palce lizać.

Jak w wędzarni kiełbaska się podpieka, to jak jest dobra to słychać jak w niej szeleści. To normalnie muzyka dla uszu, a smak mniam.

  • Upvote 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19668-kie%C5%82basa-wieprzowa-smaczna/page/3/#findComment-978071
Udostępnij na innych stronach

3 godziny temu, GrzegorzK71 napisał(a):

Żonka próbowała, mówi że przepyszna 😋

 

Normalnie król, ma ludzi do sprawdzania jedzenia;) A kiełbaska super:thumbsup:

Edytowane przez BazylWidzew
  • Like 1
  • Upvote 1

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19668-kie%C5%82basa-wieprzowa-smaczna/page/3/#findComment-978087
Udostępnij na innych stronach

Godzinę temu, Cressi napisał(a):

A co myślicie o użyciu szarpaka zamiast krojenia 1-ki?

Przy 5 kg wsadu to jeszcze do zrobienia, ale przy większej ilości trochę upierdliwe.

Będzie kiełbasa. 

Tylko pytanie jaki szarpak oraz rozmiar maszynki. Może się okazać mięso większe niż krojone 😁

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19668-kie%C5%82basa-wieprzowa-smaczna/page/3/#findComment-979187
Udostępnij na innych stronach

Wilk 10-ka.
Fakt, nie wziąłem poprawki na średnice lejka do napełniania. To nie szynkowa czy podobne i lejek nadziewarki fi 32.

Po szarpaku może nie przeleźć, ale sito 13 powinno byc OK.

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19668-kie%C5%82basa-wieprzowa-smaczna/page/3/#findComment-980455
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.