kaszubka33 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Sałatka z brokułami 1 brokuł ( Ugotować ) 5 średnich pomidorków 5 jaj ugotowanych na twardo sos czosnkowy: 3 łyżki majonezu , mały jogurt naturalny , czosnek siekany , odrobina soli i cukru Na dużym półmisku kładę brokuły polewam sosem , na to pokrojone w ósemki pomidory i znowu sos , jaja i sos, schłodzić w lodówce . Latem jest najlepsza. Śledziowa 5 filetów solonych por ser 30 dag Śledzie pokroić w kostkę , por w piórka, ser zetrzeć na tarce na dużych oczkach , dodać majonez, śmietanę i pieprz, wszystko wymieszać . Odstawić aby się przegryzło. :grin: Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/3/#findComment-53363 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Sałatka z fasolki Fasolka szparagowa, może być mrożona Czosnek Czerwona cebula Oliwa z oliwek Ser tarty typu parmezan Sól, pieprz do smaku Fasolkę gotujemy tak, żeby była aldente, lekko chrupiąca, hartujemy zimną wodą, aż będzie zimna. Cebulę kroimy w pólplasterki Czosnek wyciskamy przez praskę Wszystkie skłądniki mieszamy, wstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę, żeby się przegryzło. Smacznego :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/3/#findComment-53878 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Kukurydziana: Kukurydza z puszki Czosnek przeciśniety przez praskęMajonez Wszystko wymieszać, doskonała jako dodatek do obiadu jak i do wędlin na zimno.Proste i smaczne. Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/3/#findComment-53898 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Czosnek przeciśniety przez praskę . Na pewno jest wspaniała..uwielbiam wszystkie z czosnkiem.Niestety jest to o tyle niebezpieczne,że sałatkę taką lepiej konsumować w sobotę :grin: ,żeby został jeden dzień na stracenie "chuchu" :tongue: :grin: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/3/#findComment-53941 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Kukurydziana: Kukurydza z puszki Czosnek przeciśniety przez praskę Majonez witam jadłem taką u chinczyka pycha jak dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/3/#findComment-53954 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majsa Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Kukurydziana: Kukurydza z puszki Czosnek przeciśniety przez praskę Majonez Witam! ja jeszcze dodaję starty żólty ser , smacznego pozdrawiam :grin: Cytuj Majsa Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/3/#findComment-53959 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuczek Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Podobną, ale tylko podobną sałatkę opisałem na pierwszej stronie tego tematu. Post z Pią Lis 21, 2008. Pychota i jak szybko się ją wykonuje.Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/3/#findComment-53960 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 23 Lutego 2009 Ostatnio jadłam wspaniałą sałatkę : Sałatka krabowa: Składniki: -2-3 opakowania paluszków krabowych( małe opakowania są w Lidlu po ok.3 zł) -seler naciowy -puszka ananasów -mały majonez -jogurt naturalny -pikantny sos chili Vifon(pół buteleczki) ... Sałatka fantastyczna ! Szalenie mi smakowała , jednak niemożliwością okazuje się kupienie w olsztyńskim Tesco paluszków krabowych nie będących "surimi". Po przeanalizowaniu składu owego surimi (m.in. guma guam) postanowiłam kupić krewetki koktajlowe, które z czystym sercem mogę polecić. Bardzo smaczna sałatka , z pieczywem czosnkowym i wytrawnym białym Sutter Home :tongue: Pozdróweczka. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/3/#findComment-57996 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 24 Lutego 2009 Cieszę się ,że smakowała! A ja niedługo zrobię też wersję Twoja maggie...z krewetkami. :grin: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/3/#findComment-58033 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 24 Lutego 2009 Witam ,też się dołożę Przepis na sałatke z porów 4 białe części porów4 gotowane jajka1 puszka kukurydzy1 puszka anansów3 clementynki-mandarynki majonez, sól i pieprzDrobno pokrojone pory posolic i wstawić do lodówkipokroic ananasa, jajko i clementynki, potrzymać w lodówce a tuz przed podaniem wymieszać z majonezem , ale nie za dużo. a to dorzucę jeszcze dip do szpinaku (jeżeli ktoś lubi) 1/2 cup oliwy z oliwek1/4 cup octu1/2 cup cukru1/2 cup ketchupu1 łyzeczka soli1 łyżeczka sosu Worcesterhire1 srednia, drobno pokrojona cebulaPrzygotować na 24 godziny przed podaniem ,składniki wymieszać i czysty młody szpinak polać o posypać 1-nym drobno pokrojonym jajkiem i wymieszac "Dip" można trzymać w lodówce przez parę tygodni Smacznego Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/3/#findComment-58136 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TINEK Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 25 Lutego 2009 Witam Zrobiłem w ostatnią sobotę sałatkę z ryby, jest to prosta (może trochę pracochłonna) potrawa smakująca wszystkim. Przepis nie jest mojego autorstwa, otrzymałem go od mojej koleżanki Sławki (pozdrawiam), ja tylko spisałem i przekazuję forumowiczom SAŁATKA Z RYBY Surowce podstawowe · 0,5 kg filetów z ryby · 2 – 3 cebule średniej wielkości · około 3/4 słoika ogórków konserwowych · 1 słoik papryki konserwowej (0,6 l) Panier · 1 szklanki mąki · 1 jajko · 1/2 szklanka mleka Zalewa · 1 szklanki wody · 1 szklanki oleju · 2 łyżki stołowe cukru · 4 łyżki stołowe keczupu · 2 łyżki stołowe octu · sól Proces technologiczny Filety umyć przyprawić wg uznania (np.: vegeta, pieprz) Przygotować panier mieszając wszystkie składniki, dodając łyżeczkę cukru i trochę soli (konsystencja bardzo gęstego ciasta) Obtaczać filety w cieście (panier) smażyć na oleju, wystudzić http://img7.imageshack.us/img7/2298/rybabv5.jpg Foto1. usmażona i wystudzona ryba Wystudzone ryby kroić z ukosa w paski szerokości ok. 1cm. http://img5.imageshack.us/img5/5320/rybapaskiqt8.jpg Foto2. Ryba pokrojona w paski Paprykę i ogórki pokroić również w paski (węższe) cebulę pokroić w piórka. http://img10.imageshack.us/img10/5161/skladnikids1.jpg Foto3. Składniki pokrojone w paski W naczyniu (np.: szklana miska itp.) układać warstwami: ryba, papryka, ogórki, cebula, ryba.... aż się skończą składniki. http://img22.imageshack.us/img22/1884/warstwy1cg6.jpg Foto4. Ułożone pierwsze warstwy http://img24.imageshack.us/img24/6467/warstwy2ge6.jpg Foto5. Początek kolejnej warstwy http://img22.imageshack.us/img22/8797/warstykoniecmg1.jpg Foto6. Ułożone wszystkie warstwy Wszystkie składniki zalewy zagotować, zalać gorącą zalewą wcześniej ułożone warstwy i natychmiast przykryć naczynie (folią, pokrywą, itp.). http://img7.imageshack.us/img7/9705/warstwyzakrytegb8.jpg Foto7. Zalane zalewa i zakryte – do zaparowania Po ostygnięciu (około 2 godz.) wstawić do lodówki, podawać na drugi dzień SMACZNEGO Cytuj pozdrawiamTINEK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/3/#findComment-58170 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpionka Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 7 Października 2009 Witam , ponieważ na ostatnim zlocie grupy Pomorsko - Wielkopolskiej było spore zainteresowanie sosem Anki więc podaję przepis: 3-4 łyżki majonezu Winiary1 mały jogurt bałkański3-4 ząbki czosnku ( jak ktoś lubi może dać więcej )0,5 lub 0,75 słoika dżemu z borówek lub żurawin ( jak kto lubi )1- 1,5 łyżeczki przyprawy currykeczup pikantny ( mały z Włocławka ) Sos pasuje praktycznie do wszystkich wędlin , pieczonych , wedzonych i grilowanych mięs a także pasztetów. smacznego pozdrawiam jpionka Cytuj Źle czyni , Kto nic nie czyni Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/3/#findComment-83505 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tim Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 24 Stycznia 2010 No to i ja coś dodam Makaron 400g Kalafior 450g Brokuł 450g Pomidor 400-500g Ogórek 300g Kukurydza ok.300g-po odsączeniu Koperek 10g Czosnek 10g Carry 4g Majonez 400ml sól, pieprz -do smaku Kalafior, brokuł gotujemy(osobno) aby były lekko twardawe(w tej samej wodzie) ,następnie gotujemy makaron.pomidory parzymy i zdejmujemy skórkę krajemy w kostkę 1x1cm, ogórka(bez skóry) w plasterki 1cm i dzielimy na 4-ry. Rozcieramy czosnek i mieszamy z carry i połową majonezu. Wszystkie składniki do miski i mieszamy.Proponuję dodawać według smaku mieszaninę czosnku, carry i majonezu aby sałatka nie miała zbyt intensywnego smaku czosnku(dodam że czosnek daje cały urok tej sałatce) Cytuj Moja wędzarnia https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5785 i tematy https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?app=core&module=search&do=user_activity&search_app=forums&mid=42078&sid=8a787e7658ac8944d85868546dfda7d4&search_app_filters[forums][searchInKey]=&userMode=title Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/3/#findComment-96578 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 27 Maja 2010 Najlepszy urlop który spędziłem w moim młodym życiu(a już dosyć świata zwiedziłem) odbył się na Mazurach w Rekownicy :grin: Tam właśnie zaskoczono mnie tradycyjną niemiecką sałatką, :wink: której w niemczech nie znają. Przypadkiem odkryłem ją w wwwTradycyjna niemiecka surówka z ogórków kiszonych z miodem, jabłkiem i cebuląhttp://www.dieta-po-50.pl/przykladowe-posilki/surowki/tradycyjna-niemiecka-surowka-z-ogorkow-kiszonych-z-miodem-jablkiem-i-cebula/smacznego Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/3/#findComment-112972 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 27 Maja 2010 Darino, to już ogórki kiszone nie sa dla Niemców zgnilizną? :grin: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/3/#findComment-112973 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 27 Maja 2010 Nie raczej nie... ale mogę mówić tylko o moich znajomych Niemcach.Napewno znajdą się po każdej stronie granicy ludzie, którzy nie mają swoje zdanie i paplająjakieś przesądy bez własnej weryfikacji :wink: Ja jestem raczej otwarty na wszystko co smakuje :lol:pozdrawiam Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/3/#findComment-112976 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VipDelikatesy Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 2 Czerwca 2010 A możecie napisać coś więcej o tej tradycyjnej niemieckiej sałatce? Może przepis na forum? Cytuj Ekskluzywne delikatesy Internetowe - www.vipdelikatesy.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/3/#findComment-113682 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 12 Listopada 2010 Sałatka ślonsko swojsko szynka -1kg ziemiaków gotowanych w koszulkach -50g swojskiej szynki presowanej(nie z PKP) -4 jajca od chłopa jak nie ma to mogą być kurze ze sklepu, gotowane na twardo -2 ogórki kiszone -2 blanszowane marchewki -250g zielonego blanszowanego groszku -50g majonezu -20g musztardy -pietruszka suszona -pieprz -sól Wszystko siekamy drobniutko, mieszamy i doprawiamy do smaku. Przed degustacją zostawiamy w chłodnym miejscu. Smacznego PS Sałatkę kojarzę z dobrymi czasami :grin: Prywatki, zabawa itd :clap: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/3/#findComment-131763 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 4 Lutego 2011 To ja tutaj tak ' ni z gruchy, ni z pietruchy' :wink: temat odświeżę...bo nie wiem gdzie się z tym 'wepchać' :blush: Bardzo lubię różnaste sałatki , a co najlepsze, zawsze wychodzi mi coś nowego :shock: Dziś np. zrobiłam taką: potrzebne mi były 2 średnie cebule pokrojone na ćwierć plasterki grubości 2mm, posypane -1 łyżeczką cukru i soli drobny , ugotowany makaron oraz dalej już jakoś poszło.. 0,5 słoiczka selera 2 łyżki majonezu , łyżeczka ostrej musztardy i pieprzu ... mieszanie, dekoracja iiii gotowe ! Smacznego! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/3/#findComment-145067 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 4 Lutego 2011 Sałatka ślonskoŚląski szałot robi się raczej z trochę innych składników. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/3/#findComment-145085 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 4 Lutego 2011 Śląski szałot robi się raczej z trochę innych składników.No mosz racjo ślydzia brakuje :???: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/3/#findComment-145086 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 4 Lutego 2011 ślydzia brakujenie tylko Ciekawą potrawą tradycyjną Śląska jest szałot śląski. Potrawę sporządza się na zimno. Zazwyczaj gotuje się ją na podstawie pokrojonych śledzików i ugotowanych ziemniaków. Do całości zwykle dodaje się jajka, ogórki kiszone, cebulkę, skwarki z boczku oraz mieszanki przypraw. Potrawa może być podawana w, na co dzień, jednak zwykle serwuje się ją w dni świąteczne. Kuchnia śląska . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/3/#findComment-145087 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 6 Lutego 2011 Hej! Z tej strony żona Marka z Bielska, chciałam podzielić się sprawdzonym, prostym i co najważniejsze szybciutkim przepisem na sałatkę z pora. :thumbsup:- jeden por,-po małej puszce groszku oraz kukurydzy konserwowej,-słoiczek selera konserwowego,-ser żółty,potarty na tarce, ilość wg uznania,-dwa gotowane jaja na twardo,-majonez,przyprawy sól,pieprz.Por wybieram taki aby miał dużo białej części,siekam w drobne krążki po czym parze wrzątkiem dwa razy, wtedy jest miękki. Łącze z pozostałymi składnikami. Można dodać również jabłko pokrojone w drobną kosteczkę. Sałatka smakuje z wędlinką,kiełbaską z wody. Życzę Smacznego Kasia :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/3/#findComment-145347 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bena Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 26 Lutego 2011 SAŁATKA ZIEMNIACZANA Przepis bardzo stary i bardzo prosty, ale bardzo smakowity. Niestety do niskokalorycznych nie należy. Jeżeli pojawił się na forum wcześniej, to wielkie sorry… Składniki: - ok. 1 kg ziemniaków (najlepiej sałatkowych), - kawałek boczku (wielkość zależna o indywidualnych upodobań – ja daję ok.0, 30 kg) - 1 duża cebula Sposób przygotowania: Ziemniaki obieramy, kroimy w dużą kostkę i gotujemy do miękkości, ale nie dajemy im się rozkleić i rozsypać. Odlać na sito i zostawić do wystygnięcia. Boczek kroimy dość grubo i przesmażamy na patelni, dodając poszatkowaną cebulę. Składniki łączymy, ale dopiero wtedy, gdy przestygną (najlepiej zostawić w spokoju, aż osiągną temp. pokojową) SOS: - 12 łyżek majonezu, - 2 łyżki ostrej musztardy, - 2 łyżki gęstej śmietany (osobiście wolę dodawać jogurt naturalny), - Sok z 0,5 cytryny, - sól i pieprz do smaku Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać i dodać do wcześniej przygotowanej sałatki. Można wkroić pęczek szczypiorku – zdecydowanie poprawia smak. Smacznego Cytuj http://wyrobydomowe.blox.pl - nasze wyroby Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/3/#findComment-148938 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 25 Marca 2011 Sałatka z makaronem penne Składniki : Makaron penne Słoik suszonych pomidorów 1/2 kg pikantnych kabanosów 1 paczka płatków migdałowych. Parę listków bazyli Makaron ugotować al dente, pomidory pokroić w paski,kabanosy pokroić w cienkie plasterki i usmażyć na chrupko. Migdały prażyć na patelni bądź w piekarniku Wszystkie składniki wymieszać dodać oliwę z suszonych pomidorów wymieszać i rozkoszować się smakiem :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1983-sur%C3%B3wki-i-sa%C5%82atki/page/3/#findComment-153977 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.