Krzysztof Formella Opublikowano 26 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 26 Lipca 2023 Witam wszystkich. Zwracam się z prośbą o radę dotyczącą wyboru soli (jodowana czy niejodowana) , którą chcę użyć do zasypania szynki wieprzowe (całej giczy). Chcę zrobić tz. Prusciotto. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20052-jak%C4%85-s%C3%B3l-u%C5%BCy%C4%87/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 26 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 26 Lipca 2023 (edytowane) 3 godziny temu, Krzysztof Formella napisał(a): Chcę zrobić tz. Prusciotto W oryginale zasypuje się morską niejodowaną do peklowania , ale czy masz warunki do Dojrzewania ?/ Zalecane peklosolą/ Nastrzyk 20% stężeniem peklosoli dokładnie przy kościach / profesjonaliści mają ok 20% odpadu😇. Powodzenia Przeczytaj proszę dokładnie o sposobie przygotowania i dojrzewaniu wyrobów całomięśniowych - również stosowanych bakteriach. Edytowane 26 Lipca 2023 przez Muski Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20052-jak%C4%85-s%C3%B3l-u%C5%BCy%C4%87/#findComment-847356 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Formella Opublikowano 26 Lipca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 26 Lipca 2023 Bardzo dziękuję za informację. Jeżeli chodzi o warunki dojrzewalnicze, to właśnie kończę przygotowanie pomieszczenia, które będzie do tego celu przystosowane. Został jeszcze tylko montaż urządzenia chłodniczego i nawilżacza powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20052-jak%C4%85-s%C3%B3l-u%C5%BCy%C4%87/#findComment-847395 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 26 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 26 Lipca 2023 29 minut temu, Krzysztof Formella napisał(a): pomieszczenia, które będzie do tego celu przystosowane. 😍😍😍 Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20052-jak%C4%85-s%C3%B3l-u%C5%BCy%C4%87/#findComment-847399 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.