Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Zwracam się z prośbą o radę dotyczącą wyboru soli (jodowana czy niejodowana) , którą chcę użyć do zasypania szynki wieprzowe (całej giczy). Chcę zrobić tz. Prusciotto. 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20052-jak%C4%85-s%C3%B3l-u%C5%BCy%C4%87/
Udostępnij na innych stronach

3 godziny temu, Krzysztof Formella napisał(a):

Chcę zrobić tz. Prusciotto

W oryginale zasypuje się morską niejodowaną do peklowania , ale czy masz warunki do Dojrzewania ?/ Zalecane peklosolą/  Nastrzyk 20% stężeniem peklosoli dokładnie przy kościach  / profesjonaliści mają ok 20% odpadu😇. Powodzenia

Przeczytaj proszę dokładnie o sposobie przygotowania i dojrzewaniu wyrobów całomięśniowych - również stosowanych bakteriach.

Edytowane przez Muski

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20052-jak%C4%85-s%C3%B3l-u%C5%BCy%C4%87/#findComment-847356
Udostępnij na innych stronach

Bardzo dziękuję za informację. Jeżeli chodzi o warunki dojrzewalnicze, to właśnie kończę przygotowanie pomieszczenia, które będzie do tego celu przystosowane. Został jeszcze tylko montaż urządzenia chłodniczego i nawilżacza powietrza. IMG_20230726_133522.thumb.jpg.f0e18f0842f57bcc1d0024c467732deb.jpgIMG_20230726_133653.thumb.jpg.eec6de7ca053dbc086acf0a7ae7f9b8b.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20052-jak%C4%85-s%C3%B3l-u%C5%BCy%C4%87/#findComment-847395
Udostępnij na innych stronach

29 minut temu, Krzysztof Formella napisał(a):

pomieszczenia, które będzie do tego celu przystosowane.

😍😍😍

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20052-jak%C4%85-s%C3%B3l-u%C5%BCy%C4%87/#findComment-847399
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.