Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie odnośnie rozwarstwień w baleronie.

Skąd się biorą rozwarstwienia w nim, pęknięcia?

Czy to wina mięsa , czy moja?

Ciężko pokroić wtedy taki kawałek żeby się nie rozpadał.

 

Skąd IMG-6745.thumb.jpg.4315b37c986285e826fc891b522afd0a.jpg

IMG-6747.jpg

IMG-6726.jpg

IMG-6725.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20055-baleron-archiego/
Udostępnij na innych stronach

Delikatniej nastrzykuj (mniejsze dawki pekli gęściej wkłuwane)

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20055-baleron-archiego/#findComment-847367
Udostępnij na innych stronach

Archie baleron wykonany bardzo ładnie,no taki już ma urok rozwarstwienia, jak się pekluje tradycyjną solanką.

Robisz parzysz książkowo do 68'C to widać,sparz go do 74'C wew.batonu nie będzie takiej żywej tkanki łącznej wśród mięśniowej*** ,po takim sparzeniu tkanka jest elastyczna i pracuje potem studzenie w zimnej wodzie i Bajo bongo, siatka jeszcze ściśnie i mniejsze luzy będą a baleron mięciutki taki jak lubię 🤪🤪🤪

 

***Patrzę na żyłę w karkówce,która jest ledwo ścięta i tak nie fajnie wygląda, także nie zaszkodzi trochę dłużej parzyć,a i konsument będzie wizualnie i organoleptycznie zadowolony

3-maj sie

Edytowane przez Marek z Bielska
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20055-baleron-archiego/#findComment-848111
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.