ARCHIE I KAROLINA Opublikowano 26 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 26 Lipca 2023 Mam pytanie odnośnie rozwarstwień w baleronie. Skąd się biorą rozwarstwienia w nim, pęknięcia? Czy to wina mięsa , czy moja? Ciężko pokroić wtedy taki kawałek żeby się nie rozpadał. Skąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 26 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 26 Lipca 2023 Delikatniej nastrzykuj (mniejsze dawki pekli gęściej wkłuwane) Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azizi Opublikowano 26 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 26 Lipca 2023 (edytowane) Takie rozwarstwienia w baleronie powstają nawet bez nastrzyku. Najczęściej jak się robi np. z rozmrożonego mięsa. Edytowane 26 Lipca 2023 przez Azizi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 29 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 29 Lipca 2023 (edytowane) Archie baleron wykonany bardzo ładnie,no taki już ma urok rozwarstwienia, jak się pekluje tradycyjną solanką. Robisz parzysz książkowo do 68'C to widać,sparz go do 74'C wew.batonu nie będzie takiej żywej tkanki łącznej wśród mięśniowej*** ,po takim sparzeniu tkanka jest elastyczna i pracuje potem studzenie w zimnej wodzie i Bajo bongo, siatka jeszcze ściśnie i mniejsze luzy będą a baleron mięciutki taki jak lubię 🤪🤪🤪 ***Patrzę na żyłę w karkówce,która jest ledwo ścięta i tak nie fajnie wygląda, także nie zaszkodzi trochę dłużej parzyć,a i konsument będzie wizualnie i organoleptycznie zadowolony 3-maj sie Edytowane 29 Lipca 2023 przez Marek z Bielska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.