Jump to content

XV OLZWB - Informacje

Recommended Posts

Jak wspomniałem, ten nasz jubileuszowy zlot będzie inny od dotychczasowych. Nie będzie produkcji, ani prac technologicznych realizowanych przez zlotowiczów. Tym, i wieloma innymi rzeczami, zajmą się osoby z zewnątrz. Wy macie świętować.

Chcę zaprosić jak najwięcej osób i firm, które z nami współpracowały i współpracują.

Dawid Szurlej - BORNIAK, potwierdził dzisiaj swoje przybycie.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Aby znacząco obniżyć koszty tego wyjątkowego zlotu, dobrze byłoby co najmniej podwoić liczbę osób poklepujących Pana S. 

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

8 godzin temu, Maxell napisał(a):

Jak wspomniałem, ten nasz jubileuszowy zlot będzie inny od dotychczasowych. Nie będzie produkcji, ani prac technologicznych realizowanych przez zlotowiczów. Tym, i wieloma innymi rzeczami, zajmą się osoby z zewnątrz. Wy macie świętować.

Chcę zaprosić jak najwięcej osób i firm, które z nami współpracowały i współpracują.

Dawid Szurlej - BORNIAK, potwierdził dzisiaj swoje przybycie.

Zapowiada się bardzo ciekawie.

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Na pewno podczas piątkowej, uroczystej gali, odbędzie się koronowanie Królowej i Króla XX-to lecia WB, a także wyróżnienie forowiczek i forowiczów, którzy znaleźli się w pierwszych dziesiątkach Waszego, ankietowego wyboru.

Planuję ciekawy konkurs dla wszystkich uczestników zlotu.

O dobre jedzenie nie musicie się martwić, gdyż zaplecze grillowe, wędzarnicze, masarskie, rybne i inne, już praktycznie mamy zapewnione.

Wieczór (i noc) umili nam jakiś fajny zespół muzyczny.

W sobotę podczas "poprawin", zapewne zagra jakiś dobry DJ.

• Like 1
  • Upvote 2

Informacja z ostatniej chwili. Rozmawiałem z Jackiem Ostrowskim i już mogę Wam napisać, iz nasza impreza odbędzie się w Hotelu Górskim.

Jak wygląda hotel? Zobaczcie sami: https://hotel-gorski.pl/

Jestem umówiony w przyszłym tygodniu na spotkanie z menadżerką hotelu, Panią Patrycją, celem poczynienia wstępnych ustaleń.

I następna, ważna informacja. Oprawę muzyczną w piątkowy wieczór zapewni nam zespół http://soulgroup.pl/

Otrzymałem właśnie potwierdzenie. Próbka:

Ważne. O tym już pisałem kilkukrotnie. Jesli zwiększymy dwa lub trzy razy liczbę osób poklepujących PanaS., to można by zebrać fundusze na opłacenie naszego spotkania, a wtedy składka zlotowa byłaby symboliczna lub obeszłoby się bez niej. To zależy tylko od Was. Mamy jeszcze czas by to ogarnąć i kilkanaście miesięcy na  rozwinięcie akcji. Zapewniam was, iż jest to zupełnie realne i możliwe, minimalnym nakładem sił. Wystarczy skontaktować się z Karolem Szymczakiem, który udzieli odpowiednich wskazówek i klepnąć PanaS. kilka razy dziennie.

Zrozumiałe jest również dla wszystkich, iż nie możemy pisać o tym oficjalnie na forum.

Najfajniejsze jest to, że nie zamknąłem jeszcze w pełni jednego zlotu, a już trzeba działać w kwestiach organizacyjnych na rzecz następnego, który odbędzie się za rok. Sala, zespół itp. załatwiane są obecnie z co najmniej rocznym wyprzedzeniem. I w dodatku, wszystko musi być dograne i zgrane terminowo.

• Like 2

Dzisiaj rozmawiałem z dobrym DJ-em. Niewiarygodne, ale terminy ma już zarezerwowane nie tylko na 2024, ale na prawie cały 2025 rok. Udało się, jakimś cudem, wstępnie wkręcić na sobotę 24 sierpnia.

"Nasz" DJ:

DJ.thumb.jpg.14762f9260443f8ce6f011a905113736.jpg

Właśnie jestem po pierwszej rozmowie telefonicznej z Panią Patrycja, menadżerką Hotelu Górskiego. Spotkanie w kwestii omówienia szczegółów mamy wyznaczone na przyszły tydzień (jest zawalona pracą).

W każdym razie zarys planu organizacyjnego w kwestii aprowizacji mamy już ustalony, a przedstawia się on następująco.

Termin naszego jubileuszowego zlotu ustaliliśmy na 16, 17 i 18 sierpnia 2024 r.

Na ten okres zarezerwowałem już salę mieszczącą 200 osób.

Jako, że będą to dwie doby hotelowe, ustaliłem dwa obiady: w piątek przed impreza główną oraz w sobotę przed poprawinami. :D Śniadania wliczone są w opłatę hotelową, czyli będą w sobotę i w niedzielę.

Wie o tym, iż będziemy mieli swoją wędlinę i dodatki w formie produktów z grilla i BBQ,, oraz ryb pod wszelaką postacią, więc w przyszłym tygodniu ustalimy sprawę dodatkowych dań gorących na piątkowy i sobotni wieczór. Ustalimy także sprawę zimnych i gorących napojów, oraz tzw. popychaczy. ;)

Pytania i sugestie mile widziane, zwłaszcza przed planowanym spotkaniem.

Ludzie, przecież my będziemy imprezować w hotelu trzygwiazdkowym, który ma kilka dużych kuchni potężnie wyposażonych. :D

8 godzin temu, Maxell napisał(a):

Termin naszego jubileuszowego zlotu ustaliliśmy na 16, 17 i 18 sierpnia 2024 r.

Czyli termin się zmienia? .... Ludzie muszą o tym wiedzieć bo lista się może zaktualizować przez to....

A ta kapela, która wstępnie jest zaklepana na 24.08 też wie?

Poprzedni termin był podany jako termin tymczasowy, do chwili ustalenia z hotelem daty i zarezerwowania odpowiedniej sali. To jest najważniejsze. Zespół był powiadomiony o możliwości zmiany terminu w ramach dwóch tygodni. Będę niebawem z nimi rozmawiał.

Mogę już Państwa oficjalnie poinformować, iż kontrolę z ramienia WB nad finansami zlotowymi sprawowała będzie nasza Koleżanka ReniaS. :clap:

• Like 2