fantomek Opublikowano 8 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 8 Listopada 2023 Czy ktoś podpowie jakie temperatury w środku trzeba do chować przy pieczeniu dziczyzny głównie chodzi o udziec sarny z kością. Względnie ile czasu piec 1kg i w jakiej temperaturze aby nie przesuszyc Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20293-temperatury-w-%C5%9Brodku-dla-dziczyzny/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 8 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 8 Listopada 2023 1 godzinę temu, fantomek napisał(a): Czy ktoś podpowie jakie temperatury w środku trzeba do chować przy pieczeniu dziczyzny głównie chodzi o udziec sarny z kością. Względnie ile czasu piec 1kg i w jakiej temperaturze aby nie przesuszyc 1. Większość konsumentów uważa, że mięso pieczone jest smaczne, gdy jest doprawione do smaku, kruche ( widoczne rozwarstwiające się włókna mięśniowe ) i "odchodzące od kości". 2. Proponuję nie robić obróbki termicznej na czas ( moim zdaniem bardzo nieodpowiedni wskaźnik ). Lepiej zastosować parametry podane wyżej 3. Pieczenie w niskich temperaturach < 130 C z udziałem pary wodnej w piekarniku. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20293-temperatury-w-%C5%9Brodku-dla-dziczyzny/#findComment-875932 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 9 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 9 Listopada 2023 Może komuś się przydadzą,temperatury zalecane wg.termometru MEATER Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20293-temperatury-w-%C5%9Brodku-dla-dziczyzny/#findComment-876252 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.