Skocz do zawartości

Temperatury w środku dla dziczyzny


Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś podpowie jakie temperatury w środku trzeba do chować przy pieczeniu dziczyzny głównie chodzi o udziec sarny z kością. Względnie ile czasu piec 1kg i w jakiej temperaturze aby nie przesuszyc 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20293-temperatury-w-%C5%9Brodku-dla-dziczyzny/
Udostępnij na innych stronach

1 godzinę temu, fantomek napisał(a):

Czy ktoś podpowie jakie temperatury w środku trzeba do chować przy pieczeniu dziczyzny głównie chodzi o udziec sarny z kością. Względnie ile czasu piec 1kg i w jakiej temperaturze aby nie przesuszyc 

1. Większość konsumentów uważa, że mięso pieczone jest smaczne, gdy jest doprawione do smaku, kruche ( widoczne rozwarstwiające się włókna mięśniowe ) i "odchodzące od kości".  

2. Proponuję nie robić obróbki termicznej na czas ( moim zdaniem bardzo nieodpowiedni wskaźnik ). Lepiej zastosować  parametry podane wyżej

3. Pieczenie w niskich temperaturach < 130 C z udziałem pary wodnej w piekarniku.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20293-temperatury-w-%C5%9Brodku-dla-dziczyzny/#findComment-875932
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.