tadwoj Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 12 Grudnia 2008 Chcę zakupić maszynkę 32, alfa i mam pytanie jakie sitka zakupić do kompletu na początek zabawy w masarza. Kręcenie 8-ką już mnie znudziło. Założę oczywiście napęd elektr. Zakupię chyba we Wręczycy, u producenta sitek. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2048-podstawowy-sprz%C4%99t/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 12 Grudnia 2008 Chcę zakupić maszynkę 32, alfa i mam pytanie jakie sitka zakupić do kompletu na początek zabawy w masarza. Kręcenie 8-ką już mnie znudziło. Założę oczywiście napęd elektr. Zakupię chyba we Wręczycy, u producenta sitek. Cześć tu masz: http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1435 link do kiełbasy Dziadka, spisz ze zdjęć rozmiary siatek i jak na początek to wystarczy. Nie ma co szaleć. Polecam kupić z 3 noże. Ja mam do każdej z siatek osobny, pracuje na jednej określonej stronie siatki, taki komplecik. Podobno mniej się tępią i lepiej spasowują. Jak narazie się to sprawdza. Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2048-podstawowy-sprz%C4%99t/#findComment-48800 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bastisz Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 9 Lutego 2009 Kochani poradzci gdzie kupić wanna emaliowaną do wyrobu-mieszania mięsa na wędliny najlepsza moim zdanie bylaby w granicach 50 l pojemności. -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Pozdrawiam jasiu52 Cytuj POZDRAWIAM JASIU52 ........................................ważne to dobrze zadymić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2048-podstawowy-sprz%C4%99t/#findComment-55510 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 9 Lutego 2009 Podstawowe siatki które używam to Siatka 2-3 mm -pasztety, mięsa ścięgniste na masę wiążącą Siatka 5 mm .- Rozmiar uniwersalny . mięsa na kotlety. lub mięsa ścięgniste na masę wiążącą, ale trzeba 2 razy mielić , mięsa na mielonki typu luncheon meat, czasami tłuszcz drobny twardy Siatka 6 mm - tłuszcz drobny, mięsa drobne na wyroby typu luncheon meat, wp kl II B Siatka 8 mm - Mięsa na kiełbasy najczęściej wp kl II B ,wp kl II A Siatka 10 mm- Mięsa na kiełbasy wp kl II A lub czasami wp kl I, woł kl I Siatka 12 mm - wp kl I, woł kl I Siatka 14 mm - wp kl I woł kl I Siatka 16 mm - wp kl I siatka 18 mm - wp kl I Szarpak - - wp kl I, woł kl I - kiełbasy grubo rozdrobnione typu krakowska parz. szynkoweWszystko zależy jakie chcesz mieć rozdrobnienie. Redukując tą całą gamę siatek Możesz zejść na trzy rozmiary 5 mm 8 mm 12 mm Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2048-podstawowy-sprz%C4%99t/#findComment-55516 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 9 Lutego 2009 Kochani poradzci gdzie kupić wanna emaliowaną do wyrobu-mieszania mięsa na wędliny najlepsza moim zdanie bylaby w granicach 50 l pojemności.Bastisz, a ty co? Już masową produkcję zaczynasz? :grin: :grin: Ręcami to w takiej wielkiej balii będzie ciężko :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2048-podstawowy-sprz%C4%99t/#findComment-55518 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 9 Lutego 2009 Redukując tą całą gamę siatek Możesz zejść na trzy rozmiary 5 mm 8 mm 12 mmA ja bym jeszcze 2-3mm do podstawowego zestawu dorzucił. Wtedy nie trzeba czasami na 5 dwa razy mielić. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2048-podstawowy-sprz%C4%99t/#findComment-55519 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bastisz Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 9 Lutego 2009 Paweł czy ja wiem że za duża przy mieszaniu 30 kg mięska to raczej wygodna,mam starą mniej więcej o takim litrażu i jest bardzo wygodna. ..................................................................................................................Pozdrawiam jasiu52 :wink: Cytuj POZDRAWIAM JASIU52 ........................................ważne to dobrze zadymić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2048-podstawowy-sprz%C4%99t/#findComment-55521 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 9 Lutego 2009 Ja mam taką 30 litrową plastikową, której głównie do kaszanki używam, jak na raz robię około 20 kg, i to fakt, jest wygodna :grin: :grin: :grin: Pewnie jakbym robił więcej, to też musiałbym poszukać czegoś większego :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2048-podstawowy-sprz%C4%99t/#findComment-55524 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik55 Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 9 Lutego 2009 Proponuję plastikowy pojemnik 50 l z przykryciem do celów spożywczych jako uniwersalny pojemnik również do peklowania dla średniej ilości wyrobów 30 do 40 kg. Cytuj www.ratownicy.org Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2048-podstawowy-sprz%C4%99t/#findComment-55526 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 9 Lutego 2009 Witam Kochani poradzci gdzie kupić wanna emaliowaną do wyrobu-mieszania mięsa na wędliny najlepsza moim zdanie bylaby w granicach 50 l pojemności. Ja dorobiłem się dwóch garnków gastronomicznych z nierdzewki 30 i 60 litrów i jestem z tego bardzo zadowolony . Stosuję do gotowania mieszania i peklowania . Gdyby co to z większego się nie wyleje :smile: Jeszcze w rezerwie mam wanienkę plastikową od kąpieli synusia pierworodnego która ma 35 lat , bardzo dobrze się w niej miesza kaszaneczkę bo ta wanienka nie ma kancików :smile: Ja takiej wanienki dawno nie widziałem , może Olkusz to jeszcze produkuje :question: Poszperaj w internecie . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2048-podstawowy-sprz%C4%99t/#findComment-55533 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spec202 Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 9 Lutego 2009 Witam ! Tutaj jest coś zobacz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2048-podstawowy-sprz%C4%99t/#findComment-55535 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 9 Lutego 2009 Jeszcze w rezerwie mam wanienkę plastikową od kąpieli synusia pierworodnegoNo toż ja właśnie o takiej wanience piszę :lol: Moja jest żółta :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2048-podstawowy-sprz%C4%99t/#findComment-55537 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 9 Lutego 2009 Witam No toż ja właśnie o takiej wanience piszę :lol: Moja jest żółta :lol: A moja pomarańczowa :lol: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2048-podstawowy-sprz%C4%99t/#findComment-55538 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 9 Lutego 2009 :grin: :grin: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2048-podstawowy-sprz%C4%99t/#findComment-55543 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Straszny Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 10 Lutego 2009 Ja dorobiłem się dwóch garnków gastronomicznych z nierdzewki 30 i 60 litrów Ceny dużych garnków gastronomicznych z nierdzewki oscylują pomiędzy 600-800 zł a ja dzisiaj znalazłem na rynku garnek 60l za 140 zł (sprzedający jednak poinformował mnie, że jest zrobiony z "tej cienkiej blachy" Czy warto tym sobie zawracać głowę czy lepiej kupić zwykły emaliowany ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2048-podstawowy-sprz%C4%99t/#findComment-55599 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majus Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 10 Lutego 2009 Ja dorobiłem się dwóch garnków gastronomicznych z nierdzewki 30 i 60 litrów Ceny dużych garnków gastronomicznych z nierdzewki oscylują pomiędzy 600-800 zł a ja dzisiaj znalazłem na rynku garnek 60l za 140 zł (sprzedający jednak poinformował mnie, że jest zrobiony z "tej cienkiej blachy" Czy warto tym sobie zawracać głowę czy lepiej kupić zwykły emaliowany ? Straszny,mam dwa takie srebrne garnki właśnie z tej cienkiej blachy,dostałam w prezencie,bo sama na pewno bym nie kupiła.Te garnki nadają się tylko do gotowania wody,bo herbatę to mogą już przypalić :grin: Cytuj majushttp://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2048-podstawowy-sprz%C4%99t/#findComment-55601 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadys Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 10 Lutego 2009 Witam.bastisz ja taką wanienke mam już mam zamówioną od ponad 4 miesięcy w sklepie, pani powiedziała że nie dostają ich do churtowni. Cytuj pozdrawiam Marian Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2048-podstawowy-sprz%C4%99t/#findComment-55602 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majus Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 10 Lutego 2009 bastisz tu widziałam w ofercie nr katalogowy 440 http://www.silesia-rybnik.com/ Cytuj majushttp://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2048-podstawowy-sprz%C4%99t/#findComment-55603 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z_bychu Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 10 Lutego 2009 pani powiedziała że nie dostają ich do churtowni.A może dostaną je do hurtowni. :wink: Cytuj POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2048-podstawowy-sprz%C4%99t/#findComment-55604 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bastisz Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 10 Lutego 2009 Witam Straszny wszystko zależy od tego do czego będziesz go używał, ja do parzenia mam garnek który przypomina mi takie jak były używane za moich czasów w armii niby z aluminium ale nie do końca gruba ścianka, natomiast do mieszania miałem emaliowaną owalną wanienkę ale ze starości zrobiła się dziura i szukam takiej samej bo jest bardzo wygodna. Słyszałem kilka razy że odradzają tych garnków z tej niby cienkiej nierdzewnej blachy................................................................................................................................... jasiu52 Cytuj POZDRAWIAM JASIU52 ........................................ważne to dobrze zadymić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2048-podstawowy-sprz%C4%99t/#findComment-55605 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 10 Lutego 2009 Witam Czy warto tym sobie zawracać głowę czy lepiej kupić zwykły emaliowany ? Ja z cienkiej blachy to mam 10l i jak gotuję dziesięć golonek to się już wygina . Gastronomiczny jest o tyle dobry że jest praktycznie dożywotni ale jednak stosunkowo drogi . Emaliowany też długo wytrzyma , jeden warunek należy uważać żeby nie obić . Nie wiem jak w tym roku , ale zeszłego taki emaliowany chyba 30-40 litrowy to widziałem w sklepie Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2048-podstawowy-sprz%C4%99t/#findComment-55614 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 10 Lutego 2009 Ech - google się kłaniają - wpisz garnek emaliowany - pierwsza lepsza stronka : http://www.sklep.eskot.pl/Garnki-Emaliowane/cid,6235,index.html Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2048-podstawowy-sprz%C4%99t/#findComment-55615 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 10 Lutego 2009 Tylko,że emaliowane też robią oszczędnościowe z bardzo cienkiej blachy. Mój kolega taki zamówił na odległość bez oglądania. Jak go podniósł to był 3 razy lżejszy od starego garnka. Cytuj Do życia potrzeba piwa kiełbasy i chleba Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2048-podstawowy-sprz%C4%99t/#findComment-55616 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 10 Lutego 2009 garnek 60l za 140 złSprawdź czy uszy są solidnie zamocowane. Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2048-podstawowy-sprz%C4%99t/#findComment-55622 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkdom Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 23 Lutego 2009 Może tutaj znajdziesz coś odpowiedniego. I ta cena jakby nieco mniejsza http://www.swiatwokolkuchni.pl/?prod=236&cat=22 Cytuj AREK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2048-podstawowy-sprz%C4%99t/#findComment-57955 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.