Podlasiak Opublikowano 14 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 14 Lutego 2009 Strasznie cicho w temacie .Nikt nic nie piszę , może się faktycznie uczą żeby nie być "zielonym". Podlasiak ty z samego Białegostoku czy okolic. Mieszkałem w okolicy, ale miasto mnie wchłoneło. Cytuj Trzeba żyć, aby jeść, a nie jeść, aby żyć !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2185-ii-lista-os%C3%B3b-ch%C4%99tnych-do-uczestnictwa-w-drugim-kursie/page/7/#findComment-56106 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 14 Lutego 2009 Chętnie bym Was wszystkich uczestników poznała ale się nie zapisałam na szkolenie więc pewnikiem będzie trzeba czekać do Napoleonowa :sad: A nie możesz zajrzeć do Zrębic pod pretekstem profilaktycznego badania "paszczęk" :grin: :lol: :lol: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2185-ii-lista-os%C3%B3b-ch%C4%99tnych-do-uczestnictwa-w-drugim-kursie/page/7/#findComment-56108 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomuś Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 14 Lutego 2009 Chudziaku podjedżmy w sobotę i zobaczymy co Oni tam robią :shock: .Mieć tak blisko i się nie spotkać..... Cytuj Tomuś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2185-ii-lista-os%C3%B3b-ch%C4%99tnych-do-uczestnictwa-w-drugim-kursie/page/7/#findComment-56110 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 14 Lutego 2009 A nie możesz zajrzeć do Zrębic pod pretekstem profilaktycznego badania "paszczękObawiam się ,że właściciele paszczęk nie byli by tą perspektywą zachwyceni :lol: Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2185-ii-lista-os%C3%B3b-ch%C4%99tnych-do-uczestnictwa-w-drugim-kursie/page/7/#findComment-56154 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 14 Lutego 2009 Co Ci szkodzi spróbować. :wink: Zaraz dopiszę odpowiedni punkt do programu. :grin: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2185-ii-lista-os%C3%B3b-ch%C4%99tnych-do-uczestnictwa-w-drugim-kursie/page/7/#findComment-56155 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 14 Lutego 2009 Witam Obawiam się ,że właściciele paszczęk nie byli by tą perspektywą zachwyceni :lol: Jeżeli chodzi o moją osobę to zapraszam :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2185-ii-lista-os%C3%B3b-ch%C4%99tnych-do-uczestnictwa-w-drugim-kursie/page/7/#findComment-56159 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 14 Lutego 2009 Moja paszczęka też chętnie pozna Twoją osobę :wink: Cytuj Pozdrawiam... Piotrek. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2185-ii-lista-os%C3%B3b-ch%C4%99tnych-do-uczestnictwa-w-drugim-kursie/page/7/#findComment-56164 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 14 Lutego 2009 Oficjalne stanowisko naszego Głównego Technologa, w kwestii produkcji masarskiej, która będzie uskuteczniana podczas trwania II kursu SMD: Kiełbasy: - kiełbasa krakowska - kiełbasa głogowska. Wędzonki: - szynka wędzona gotowana z nogą - baleron - polędwica wędzona i sopocka - boczek wędzony Podrobowe: - salceson włoski - kaszanka gryczana - powtórka przepisu z I kursu plus dodatek wątroby wieprzowej - kiszka pasztetowa z manną - "Szybka wątrobianka" - kaszanka gryczana krwista parzona i pieczona Przewidziany jest rozbiór i obróbka drobiu, oraz pokaz produkcji szynkowarowej, pewnie jakiejś pieczeni z piekarnika i jakiejś konserwy. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2185-ii-lista-os%C3%B3b-ch%C4%99tnych-do-uczestnictwa-w-drugim-kursie/page/7/#findComment-56204 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 14 Lutego 2009 No super , podoba mnie się plan produkcji :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2185-ii-lista-os%C3%B3b-ch%C4%99tnych-do-uczestnictwa-w-drugim-kursie/page/7/#findComment-56212 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 14 Lutego 2009 Szczerze mówiąc myślałam że będzie jałowcowa :sad: i jakaś rolada z boczku . Rolady to nigdy nie próbowałam robić . Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2185-ii-lista-os%C3%B3b-ch%C4%99tnych-do-uczestnictwa-w-drugim-kursie/page/7/#findComment-56213 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 14 Lutego 2009 Kaszubko, nie martw się na zapas. Andrzej wszysto czyta i będzie przygotowywał szczegółowy plan zajęć na II turnus. :wink: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2185-ii-lista-os%C3%B3b-ch%C4%99tnych-do-uczestnictwa-w-drugim-kursie/page/7/#findComment-56214 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 14 Lutego 2009 Szczerze mówiąc myślałam że będzie jałowcowa :sad: i jakaś rolada z boczku . Rolady to nigdy nie próbowałam robić . no nie jeśli jałowcówka to tylko w płynie :grin: :grin: :grin: Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2185-ii-lista-os%C3%B3b-ch%C4%99tnych-do-uczestnictwa-w-drugim-kursie/page/7/#findComment-56216 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciola5 Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 14 Lutego 2009 I salcesonik i kaszaneczka,szyneczki,poledwiczki i inne smakowitości -super!Ale tak jak Kaszubka33 przystawałabym też przy tym żeby była jałowcowa. Pozdrawiam. Cytuj Człowieku, spuszczaj z tonu, struna jest zbyt napięta.” Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2185-ii-lista-os%C3%B3b-ch%C4%99tnych-do-uczestnictwa-w-drugim-kursie/page/7/#findComment-56217 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 14 Lutego 2009 A ja nie widzę rozbioru półtusz wp. i klasyfikacji mięs, podstawy wyrobu wędlin. Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2185-ii-lista-os%C3%B3b-ch%C4%99tnych-do-uczestnictwa-w-drugim-kursie/page/7/#findComment-56219 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 14 Lutego 2009 Miałam zrobić porterówkę ,ale może być jałowcówka , tylko czy kiełbaska będzie. :devil: Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2185-ii-lista-os%C3%B3b-ch%C4%99tnych-do-uczestnictwa-w-drugim-kursie/page/7/#findComment-56220 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 14 Lutego 2009 Dziadku, to jest tylko program przewidywanej produkcji. Program przebiegu poszczególnych dni roboczych, opracowuje właśnie Andrzej. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2185-ii-lista-os%C3%B3b-ch%C4%99tnych-do-uczestnictwa-w-drugim-kursie/page/7/#findComment-56221 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #167 Opublikowano 14 Lutego 2009 kiełbasak też sie znajdzie :grin: :grin: ale jałowcówka musi być Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2185-ii-lista-os%C3%B3b-ch%C4%99tnych-do-uczestnictwa-w-drugim-kursie/page/7/#findComment-56228 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #168 Opublikowano 14 Lutego 2009 Dobry pomysł z kiełbasą Głogowską wszyscy będą mogli się przekonać jak piękny kolor uzyskamy robiąc ją na samej soli . Uważam że na każdym kursie powinna być robiona jako standart kiełbasa biała surowa, a później parzona jako zakładka do czytanych poezji. .Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2185-ii-lista-os%C3%B3b-ch%C4%99tnych-do-uczestnictwa-w-drugim-kursie/page/7/#findComment-56247 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #169 Opublikowano 14 Lutego 2009 A ja w ramach treningu przed szkoleniem zakupiłem półtuszę, rozebrałem, na razie po swojemu, dokupiłem trochę podrobów i właśnie skończyły mi się parzyć, no i będę robił pierwszy raz w życiu salceson. 3 żołądki dostałem gratis, no to próbuję :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2185-ii-lista-os%C3%B3b-ch%C4%99tnych-do-uczestnictwa-w-drugim-kursie/page/7/#findComment-56257 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #170 Opublikowano 14 Lutego 2009 standard kiełbasa biała surowa,Kochany DZIADKU zgadzam się z tobą :wink: Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2185-ii-lista-os%C3%B3b-ch%C4%99tnych-do-uczestnictwa-w-drugim-kursie/page/7/#findComment-56261 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #171 Opublikowano 14 Lutego 2009 rozebrałem, na razie po swojemu No właśnie ja też jestem ciekaw co robię nie tak. Jakie popełniam błędy! Jednak film technologiczny nie pokazuje wszystkiego. Nie ma to jak wprawne oko specjalisty, który wytknie błędy! Mam nadzieję, że rozbiór i klasyfikacja mięsa będzie jednym z punktów programu. Uważam że na każdym kursie powinna być robiona jako standart kiełbasa biała surowa Też tak myślę. Daje to pojęcie o smaku jaki powinna mieć kiełbasa przed parzeniem. Można się przekanać o tym jak zmienia się smak podczas procesu parzenia. Cytuj Pozdrawiam... Piotrek. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2185-ii-lista-os%C3%B3b-ch%C4%99tnych-do-uczestnictwa-w-drugim-kursie/page/7/#findComment-56262 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #172 Opublikowano 14 Lutego 2009 No RADZIO na pewno dowiesz się wielu ciekawych rzeczy. Ale tak cierpliwego człowieka jakim jest BAGNO to w życiu nie widziałem. Gdyby na wyższych uczelniach byli tacy cierpliwi profesorowie to mielibyśmy samych prymusów. Cytuj Do życia potrzeba piwa kiełbasy i chleba Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2185-ii-lista-os%C3%B3b-ch%C4%99tnych-do-uczestnictwa-w-drugim-kursie/page/7/#findComment-56268 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #173 Opublikowano 14 Lutego 2009 No RADZIO na pewno dowiesz się wielu ciekawych rzeczy Tego jestem pewny. Ale tak cierpliwego człowieka jakim jest BAGNO to w życiu nie widziałem I chwała mu za to... że właśnie taki jest! Cytuj Pozdrawiam... Piotrek. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2185-ii-lista-os%C3%B3b-ch%C4%99tnych-do-uczestnictwa-w-drugim-kursie/page/7/#findComment-56271 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #174 Opublikowano 14 Lutego 2009 Witam wena napisał/a: Ale tak cierpliwego człowieka jakim jest BAGNO to w życiu nie widziałem Miałem okazję już BAGNO poznać w ubiegłym roku na Naszym Zlocie , potwierdzam to stwierdzenie w trzystu procentach :!: :!: :!: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2185-ii-lista-os%C3%B3b-ch%C4%99tnych-do-uczestnictwa-w-drugim-kursie/page/7/#findComment-56278 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #175 Opublikowano 14 Lutego 2009 A ja dalej walczę :grin: Jeszcze kaszanka :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2185-ii-lista-os%C3%B3b-ch%C4%99tnych-do-uczestnictwa-w-drugim-kursie/page/7/#findComment-56280 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.