Zico Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #176 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 radzio, myślę że to zdjęcie to za pozwoleniem bo przecież "sztuka" jest robiona na ich sprzęcie Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2191-ro%C5%BCen-do-pieczenia-prosiak%C3%B3w/page/8/#findComment-77151 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #177 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 ten rożen to kompletne nieporozumienie cenowe i funkcjonalne Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2191-ro%C5%BCen-do-pieczenia-prosiak%C3%B3w/page/8/#findComment-77169 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #178 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 ten rożen to kompletne nieporozumienie cenowe i funkcjonalneDobrze że w reście ktoś to powiedział, nie chciałem być pierwszy, który znów coś krytykuje. Nie wziął bym tego nawet za darmo, koszty wysyłki byłyby większe, a jeżeli wartość złomowa tego technicznego nieporozumienia. Szkoda tylko że, wykorzystywany jest wizerunek znanej osoby, do zareklamowania tego badziewia. Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2191-ro%C5%BCen-do-pieczenia-prosiak%C3%B3w/page/8/#findComment-77174 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChefPaul Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #179 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 jeśli chodzi o mobilny rożen to może traki: http://www.broilking.pl/modele_grilli/rozna_i_wedzarki/id67,Rozno+do+prosiaka.html ... ... a mnie ciekawi coś zgoła innego, a mianowicie: Czy byli by Klienci gdybym proponowany przez powyższą firmę towar, zaoferował o połowę taniej ? :lol: ... prócz rożna :rolleyes: :wink: przeczytajcie ten opis http://www.kuron.com.pl/forum/viewtopic.php?p=16329#16329 BOSKIE :lol: pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2191-ro%C5%BCen-do-pieczenia-prosiak%C3%B3w/page/8/#findComment-77178 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #180 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zaoferuj sam napęd z przekładnią za dobra cenę.Reszta to gadget. Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2191-ro%C5%BCen-do-pieczenia-prosiak%C3%B3w/page/8/#findComment-77284 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChefPaul Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #181 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zaoferuj sam napęd z przekładnią za dobra cenę. Reszta to gadget.... raczej się to może nie udać :rolleyes: ... "części zamienne" to nie moja "branża" :wink: pisząc o oferowanym przez firmę "towarze" nie miałem na myśli tylko prezentowanego pod linkiem rożna ale urządzenia do grillowania i BBQ np http://www.broilking.pl/modele_grilli/seria_imperial/ (napisałem zresztą "prócz rożna") Przepraszam również Małgoś, za omyłkowo wstawionego linka jej postu z "maciejowego Forum" ... choć może i dobrze, że się tam znalazl i ktoś "pieska przygarnie" ... do mnie trochę za daleko :sad: Miało być to: http://www.broilking.pl/modele_grilli/rozna_i_wedzarki/id68,Wedzarka.html :lol: pozdróweczka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2191-ro%C5%BCen-do-pieczenia-prosiak%C3%B3w/page/8/#findComment-77403 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #182 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Przepraszam również Małgoś, za omyłkowo wstawionego linka jej postu z "maciejowego Forum" ... choć może i dobrze, że się tam znalazl i ktoś "pieska przygarnie" ... do mnie trochę za daleko :sad: No to ja jeszcze raz wkleję linka, żeby temat nie spadł z pierwszej strony http://www.kuron.com.pl/f...p?p=16329#16329 Mam nadzieję, że psiak znajdzie swoje miejsce na świecie. ChefPaul, za tę "pomyłkę" masz punkcik. Chociaż tyle mogę zrobić! Cytuj Pozdrawiam... Piotrek. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2191-ro%C5%BCen-do-pieczenia-prosiak%C3%B3w/page/8/#findComment-77419 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #183 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Radzio, u nas jest to samo co na Kuroniu.https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=92541&highlight=#92541 Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2191-ro%C5%BCen-do-pieczenia-prosiak%C3%B3w/page/8/#findComment-77420 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #184 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 A to moja robota. Warchlak z dzika pieczony na co prawda prowizorycznym ruszcie, ale za to upiekł się rewelacyjnie a do tego grochóweczka palce lizać Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2191-ro%C5%BCen-do-pieczenia-prosiak%C3%B3w/page/8/#findComment-367746 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T800 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #185 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Bardzo ladnie imprezka na calego Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2191-ro%C5%BCen-do-pieczenia-prosiak%C3%B3w/page/8/#findComment-367752 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #186 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 zazdrościć pierwszorzędnego jadła..... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2191-ro%C5%BCen-do-pieczenia-prosiak%C3%B3w/page/8/#findComment-367803 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #187 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Teraz przyszedł czas na jagnię. Już mam zamówionego. Teraz tylko podjadę odebrać. No i oporządzić Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2191-ro%C5%BCen-do-pieczenia-prosiak%C3%B3w/page/8/#findComment-367935 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendrek71 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #188 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Witam. Potrzebuję pomocy w sprawie wymiarów i schematu budowy widelca do takiego rożna na świniaka ok 50 kg. Z góry dziękuję za pomoc.Pozdrawiam Jendrek71 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2191-ro%C5%BCen-do-pieczenia-prosiak%C3%B3w/page/8/#findComment-422189 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbi Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #189 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 WitamJestem nowy na forum. Mam na imie Norbert. Zamierza zbudowć rożen na prosiaka. Mam już napęd. Jest to silnik z motoreduktorem. Obroty 6s na obrót zamierzam jeszcze zredukowac prędkość 17 s na obrót kołami pasowymi 6.3 i17 cm. Zamierzam piec prosiaka na na rozgrzanym zarze z drewna. Zastanawiam sie gdzie umieścic palenisko czy pod pieczoną sztuką czy miedzy blacha osłonowa a sztuką mięsa. Jaka jest różnica miedzy jednym sposobem a drugim. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2191-ro%C5%BCen-do-pieczenia-prosiak%C3%B3w/page/8/#findComment-438462 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #190 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Nie wiem, czy byłeś w Napoleonowie. Tam jest rożen do pieczenia świń (my na zlotach pieczemy takie o wadze ponad 100 kg). Wiem, że nieodzowną rzeczą było obstawianie urządzenia ściankami z blach. Świnia oczywiście piecze się bezpośrednio nad ogniem. Stopień pieczenia reguluje się przegarnianiem paleniska i odpowiednim ustawianiem osłon z blach. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2191-ro%C5%BCen-do-pieczenia-prosiak%C3%B3w/page/8/#findComment-438463 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbi Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #191 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Nie byłem na zlocie ale widziałem fotki rożna w poprzednich postach. Ja planuje zrobić palenisko z blachy czarnej 3 mm wymiary 150cm na 60cm wysokość 20cm. Mam takie okragle palenisko ogniskowe w ktorym mam zamiar rozpalic ognisko i powstały żar dosypywać do rożna tak żeby nie palilo sie żywym ogniem. W taki sposób griluje nie kupuje węgla drzewnego. Czý takie rozwiązanie ma sens. Chcialem sie dopytać czym nastrzykiwć mieso. Chodzi o to czy można to robić strzykawka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2191-ro%C5%BCen-do-pieczenia-prosiak%C3%B3w/page/8/#findComment-438478 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #192 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Tam jest rożen do pieczenia świń (my na zlotach pieczemy takie o wadze ponad 100 kg) Pieczecie czy dogrzewacie ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2191-ro%C5%BCen-do-pieczenia-prosiak%C3%B3w/page/8/#findComment-438496 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #193 Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Pieczemy zapeklowaną świnię. Cały proces trwa 8-9 godzin przy stałym nadzorze fachowca. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2191-ro%C5%BCen-do-pieczenia-prosiak%C3%B3w/page/8/#findComment-438556 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darthnogen Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #194 Opublikowano 11 Sierpnia 2015 https://www.youtube.com/watch?v=n0FPVTUlgx8 A mnie ciekawi takie rozwiązanie. Proste i nie trzeba za wiele przy tym robić Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2191-ro%C5%BCen-do-pieczenia-prosiak%C3%B3w/page/8/#findComment-438594 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbi Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #195 Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Widziałem ten filmik. Ale nie ma to jak popatrzeć na obracającą się sztuke mięsa. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2191-ro%C5%BCen-do-pieczenia-prosiak%C3%B3w/page/8/#findComment-438695 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #196 Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Problem polega na tym że ta sztuka przeważnie jest "gruba" dlatego temperatura powinna być dostarczana z każdej strony ... Przy obrotowym ruszcie kroimy na bieżąco jak kebaba ... tak się tez daje radę Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2191-ro%C5%BCen-do-pieczenia-prosiak%C3%B3w/page/8/#findComment-438715 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbi Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #197 Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Mam rurke nierdzewkę 25mm ścianka 1,5 mm czy wytrzyma max 50 kg. Widelec bedzie z pręta 15mm nierdzewka. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2191-ro%C5%BCen-do-pieczenia-prosiak%C3%B3w/page/8/#findComment-438717 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #198 Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Jest takie stare powiedzenie dajcie mi punkt podparcia i odpowiednią dźwignię a ziemię podniosę ... I tu jest pies pogrzebany wytrzymałość i ugięcie zależy od punktów podparcia (ramienia siły) ... biorac pod uwagę obsługę i rozmiary wsadu mam obawy że te 1, 5mm może być "krótko" Sprawdzę w robocie na Solidzie to napiszę Ci co i jak Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2191-ro%C5%BCen-do-pieczenia-prosiak%C3%B3w/page/8/#findComment-438729 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #199 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Mam rurke nierdzewkę 25mm ścianka 1,5 mm czy wytrzyma max 50 kg. Zgodnie z obietnicą w załącznikach obliczenia w dwóch wariantach pierwszy to obciążenie 50kg punkty podparcia w odległości 1m, drugi to rozpiętość 1,5m Do obliczeń przyjąłem profil okrągły fi25 /1,5mm stal 304 Przy 1000mm rura się nie odkształci a współczynnik bezpieczeństwa wynosi 2,23 (czyli trwałe odkształcenie nastąpi dopiero po przekroczeniu 50x2,35=111,5kg) rr_Analiza statyczna 1000_50kg.pdf Przy 1500mm rura na środku się ugnie na nieco ponad 7mm ale nie będzie to odkształcenie trwałe, bo tu współczynnik bezpieczeństwa wyniesie 1,35 rr_Analiza statyczna 1500_50kg.pdf Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2191-ro%C5%BCen-do-pieczenia-prosiak%C3%B3w/page/8/#findComment-438813 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbi Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #200 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Dzięki bardzo. Zamawiawm łożyska i jak sie ochłodzi to biore sie do spawania. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2191-ro%C5%BCen-do-pieczenia-prosiak%C3%B3w/page/8/#findComment-438853 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.