Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, Sławek Swinarski napisał(a):

Cześć, czy szynkę z dodanymi bakteriami można zapakować w vacum? Czy to nie zabije bakterii?

 Zapakować można. W zależności jakie dodałeś bakterie ( tlenowce, beztlenowce ) i rozwój będzie możliwy lub nie.

 Pytanie  za bardzo ogólne dlatego odpowiednia odpowiedź.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22333-bakterie-do-w%C4%99dlin/#findComment-965407
Udostępnij na innych stronach

11 minut temu, Sławek Swinarski napisał(a):

Staphylococcus carnosus, Staphylococcus xylosus, Lactobacillus curvatus, Lactobacillus sakei

Mieszanka firmy : L WBX-87 do wędlin całomięśniowych, nie zamykaj próżniowo. 

 

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22333-bakterie-do-w%C4%99dlin/#findComment-965424
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.