Skocz do zawartości

Jutro drugie "pierwsze" wędzenie - proszę o porady - osadzanie i parzenie


Rekomendowane odpowiedzi

43 minuty temu, zarrix napisał(a):

Nadal wszystko ciut za słone dla mnie

To ile tej peklosoli na kg dajesz? 

Do kiełbasy poszło 15g/kg a reszta z tabeli dziadka. 
Tylko polędwice maja miejscami ciut twardą skórkę, 1:50h się podpiekały w temp 87-90 stopni, następnym razem dam mniej. 

Edytowane przez zarrix
W dniu 22.12.2024 o 10:54, MariuszB napisał(a):

Szkoda że nie dodałeś zdjęć, ale wierzę na słowo.

Przepraszam że z ręki robione na szybko

20241222_170112.jpg

20241223_075522.jpg

20241223_075538.jpg

20241222_152031.jpg

Nie szkodzi, a wyroby ładne 👍

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.