El komendante Opublikowano 22 Stycznia Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 22 Stycznia Witam, Czy ktoś może mi poradzić jak można zrobić pastę ze sproszkowanego korzenia Wasabi. Wymieszać ze śmietanką, może lekkim domowym majonezem?. Jestem bardzo ciekawy opinii zjadaczy sushi. Pozdrawiam z Masan w Południowej Korei Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22584-wasabi-sproszkowane/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 22 Stycznia Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 22 Stycznia Hm... Ja dodaje poprostu wodę do uzyskania gęstej śmietany i zostawiam na kilka minut aż proszek ją wchłonie i powstanie pasta. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22584-wasabi-sproszkowane/#findComment-985382 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El komendante Opublikowano 22 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 22 Stycznia 31 minut temu, szrekPL napisał(a): Hm... Ja dodaje poprostu wodę do uzyskania gęstej śmietany i zostawiam na kilka minut aż proszek ją wchłonie i powstanie pasta. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22584-wasabi-sproszkowane/#findComment-985384 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 22 Stycznia Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 22 Stycznia Do szybkiego spożycia dodaję odrobinę wody i trochę majonezu, czasami dodaję również jogurt i odrobinkę musztardy Dijon. Nie zapominam dodać soli 🙂 Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22584-wasabi-sproszkowane/#findComment-985409 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El komendante Opublikowano 22 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 22 Stycznia Dzięki, właśnie taki sos/pastę jadłem podczas poprzedniego pobytu w Masan, coś pomiędzy jogurtem a majonezem. Dość ostry ale czuło się mocny, wyraźny smak Wasabi. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22584-wasabi-sproszkowane/#findComment-985414 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 22 Stycznia Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 22 Stycznia Dobra, (kwaśna śmietana + Wasabi) + Majonez. W tej kolejności. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22584-wasabi-sproszkowane/#findComment-985431 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El komendante Opublikowano 22 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 22 Stycznia 3 godziny temu, EAnna napisał(a): Dobra, (kwaśna śmietana + Wasabi) + Majonez. W tej kolejności. Jakie polecasz proporcje? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22584-wasabi-sproszkowane/#findComment-985483 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.