Todek Opublikowano 13 Lutego Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 13 Lutego Głowizna z fasolą wg PW 19. W dwóch puszkach złamałem trochę przepis dodając po półtorej łyżki koncentratu pomidorowego na puszkę. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22611-groch-i-fasola/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 13 Lutego Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 13 Lutego 52 minuty temu, Todek napisał(a): W dwóch puszkach złamałem trochę przepis dodając po półtorej łyżki koncentratu pomidorowego na puszkę. Nie za dużo jak na taką puszkę? Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22611-groch-i-fasola/#findComment-991423 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 13 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 13 Lutego 25 minut temu, MariuszB napisał(a): Nie za dużo jak na taką puszkę? Nie wiem. Zrobiłem to na tzw. oko. Puszka jest 425 g. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22611-groch-i-fasola/#findComment-991438 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 13 Lutego Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 13 Lutego Jestem ciekaw smaku, a właściwie to czy nie wyjdzie za kwaśna, daj znać jak już sprawdzisz. Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22611-groch-i-fasola/#findComment-991461 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 4 Marca Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 4 Marca (edytowane) W dniu 13.02.2025 o 19:52, MariuszB napisał(a): Jestem ciekaw smaku, a właściwie to czy nie wyjdzie za kwaśna, daj znać jak już sprawdzisz. No to dzisiaj otworzyłem puszkę głowizny z fasolą z dodatkiem koncentratu pomidorowego. Jest całkiem jadalne. Na gorąco, jak i na zimno. Mięso i fasola mięciutkie. Może i jest troszkę kwaśne, ale mi smakuje. Można by rozważyć dodanie mniejszej ilości koncentratu (1 łyżka), lub dodanie odrobiny cukru żeby przełamać smak. Edytowane 4 Marca przez Todek http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22611-groch-i-fasola/#findComment-997387 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 4 Marca Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 4 Marca Ważne że tobie smakuje 👍 a dla osób które będą powielały przepis, a nie lubią kwaśnej głowizny wskazówka że należy zmniejszyć ilość przecieru.... dzięki że nie zapomniałeś 😉 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22611-groch-i-fasola/#findComment-997407 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 4 Marca Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 4 Marca Paaanie, normalnie głowizna po bretońsku 😁 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22611-groch-i-fasola/#findComment-997426 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi