Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

52 minuty temu, Todek napisał(a):

W dwóch puszkach złamałem trochę przepis dodając po półtorej łyżki koncentratu pomidorowego na puszkę.

Nie za dużo jak na taką puszkę?

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22611-groch-i-fasola/#findComment-991423
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...
W dniu 13.02.2025 o 19:52, MariuszB napisał(a):

Jestem ciekaw smaku, a właściwie to czy nie wyjdzie za kwaśna, daj znać jak już sprawdzisz.

No to dzisiaj otworzyłem puszkę głowizny z fasolą z dodatkiem koncentratu pomidorowego.

Jest całkiem jadalne. Na gorąco, jak i na zimno.:D Mięso i fasola mięciutkie.

Może i jest troszkę kwaśne, ale mi smakuje.

Można by rozważyć dodanie mniejszej ilości koncentratu (1 łyżka), lub dodanie odrobiny cukru żeby przełamać smak.

Edytowane przez Todek
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22611-groch-i-fasola/#findComment-997387
Udostępnij na innych stronach

Ważne że tobie smakuje 👍 a dla osób które będą powielały przepis, a nie lubią kwaśnej głowizny wskazówka że należy zmniejszyć ilość przecieru.... dzięki że nie zapomniałeś 😉

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22611-groch-i-fasola/#findComment-997407
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.