Filiip10 Opublikowano 17 Lutego Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 17 Lutego Hejka, mam pytanie bo w oryginale PW nr 16 mięso jest mielone 2mm i potem kutrowane przez krótki czas a można dłużej ? Bo wolę takie bardziej zhomogenizowane Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22623-metka-%C5%82ososiowa-prl/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 18 Lutego Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 18 Lutego 19 godzin temu, Filiip10 napisał(a): w oryginale PW nr 16 mięso jest mielone 2mm i potem kutrowane przez krótki czas a można dłużej ? Bo wolę takie bardziej zhomogenizowane Jeśli wolisz typ metki jako forma farszu typ parówki itp. Możesz zrobić. Dysponujesz kutrem? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22623-metka-%C5%82ososiowa-prl/#findComment-993349 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filiip10 Opublikowano 18 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 18 Lutego Tak mam kuterek niedawno kupiłem tego t4all 14 litrowy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22623-metka-%C5%82ososiowa-prl/#findComment-993373 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filiip10 Opublikowano 18 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 18 Lutego A nie przypadkiem lodu trzeba będzie dać żeby ta struktura się zrobiła ? Chociaż wiem że nie powinno się dawać wody do metki ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22623-metka-%C5%82ososiowa-prl/#findComment-993382 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filiip10 Opublikowano 18 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 18 Lutego Wtedy to chyba daje się do kutra przelotowego. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22623-metka-%C5%82ososiowa-prl/#findComment-993384 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 18 Lutego Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 18 Lutego Filip. Napisałem skrajną wersję kutrowanej metki. Napisałeś " wolę takie bardziej zhomogenizowane "- pytanie, co to znaczy bardziej? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22623-metka-%C5%82ososiowa-prl/#findComment-993393 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filiip10 Opublikowano 18 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 18 Lutego Źle opisałem, czyli dobrze rozumiem że przekutrować można dłużej Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22623-metka-%C5%82ososiowa-prl/#findComment-993394 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 18 Lutego Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 18 Lutego (edytowane) Że tak zapytam, to ma być metka czy parówki?😁 Edytowane 18 Lutego przez Todek Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22623-metka-%C5%82ososiowa-prl/#findComment-993431 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 18 Lutego Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 18 Lutego To będzie parówkowa metka 😉 ważne żeby smakowało, reszta to pył na wietrze 😁 Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22623-metka-%C5%82ososiowa-prl/#findComment-993433 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filiip10 Opublikowano 18 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 18 Lutego Yeahhh !!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22623-metka-%C5%82ososiowa-prl/#findComment-993435 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 19 Lutego Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 19 Lutego Myślę, że musisz dłużej kutrować, nie dodawaj wody lub lodu, trzeba dobrze dobrać skład bo nie może być za chuda. Mi bardzo smakuje łososiowa, musi być dobrze rozdrobniona ale też musi mieć odpowiednią konsystencje. Jak się uporasz z tym rarytasem to się pochwal. Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22623-metka-%C5%82ososiowa-prl/#findComment-993530 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 19 Lutego Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 19 Lutego Ciekawy produkt powstanie , metka homogenizowana 😉. Czyli taka pasta z surowego mięsa ? Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22623-metka-%C5%82ososiowa-prl/#findComment-993540 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filiip10 Opublikowano 19 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 19 Lutego 10 godzin temu, Muski napisał(a): Ciekawy produkt powstanie , metka homogenizowana 😉. Czyli taka pasta z surowego mięsa ? Coś w tym stylu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22623-metka-%C5%82ososiowa-prl/#findComment-993769 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.