Todek Opublikowano 5 Marca Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 5 Marca Frankfurterki 1 http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22679-zimny-dym/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 5 Marca Autor Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 5 Marca Polędwica łososiowa wg przepisu z Kanady. 1 http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22679-zimny-dym/#findComment-997655 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 5 Marca Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 5 Marca Makrela wędzona zimnym. 2 http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22679-zimny-dym/#findComment-997656 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan58 Opublikowano 5 Marca Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 5 Marca 7 minut temu, Todek napisał(a): Makrela wędzona zimnym. Jak wyszła ,jest jadalna?😉 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22679-zimny-dym/#findComment-997659 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 5 Marca Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 5 Marca (edytowane) 4 minuty temu, tytan58 napisał(a): Jak wyszła ,jest jadalna?😉 Dla mnie tak, nawet bardzo. Jest może troszkę za słona, ale jadłem bez pieczywa. Nie rozpada się. No ale każdy ma swój smak. Nie mam porównania bo taką makrelę jadłem pierwszy raz. Robiłem z przepisu z amerykańskiej strony. Mam jeszcze przepisy ze stron ukraińskich, ale są bardzo podobne. Mam jeszcze przepis na sałatkę z takiej makreli (jajka, ziemniaki, świeży ogórek, cebula, natka, majonez i musztarda) Edytowane 5 Marca przez Todek http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22679-zimny-dym/#findComment-997661 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zarrix Opublikowano 5 Marca Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 5 Marca 40 minut temu, tytan58 napisał(a): Jak wyszła ,jest jadalna?😉 Dlaczego pytasz? Ja pytam dlatego, że niedługo też chcę spróbować uwędzić makrelę i wysłucham wszelkich wskazówek. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22679-zimny-dym/#findComment-997671 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan58 Opublikowano 5 Marca Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 5 Marca Pytałem, bo też nigdy nie robiłem i nie jadłem makreli wędzonej zimnym dymem. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22679-zimny-dym/#findComment-997703 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 5 Marca Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 5 Marca (edytowane) 2 godziny temu, Todek napisał(a): świeży ogórek, Na pewno świeży? Pytam bo mam podobny (jeśli górek żywy) u mnie idzie łosoś. Makrela pierwyj sort☺️ Edytowane 5 Marca przez szrekPL Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22679-zimny-dym/#findComment-997710 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 5 Marca Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 5 Marca 1 godzinę temu, szrekPL napisał(a): Na pewno świeży? Tak, napewno. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22679-zimny-dym/#findComment-997731 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol Opublikowano 5 Marca Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 5 Marca Makrela wędzona na zimno jest bardzo smaczna. Pierwszy raz jak jadłem też miałem pewne opory, ale smak jest rewelacyjny. Popularna za naszą wschodnią granicą. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22679-zimny-dym/#findComment-997767 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 6 Marca Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 6 Marca Jak patrzę na te Twoje smaczności🙂to aż chce się zapomnieć że właśnie nastał post😋A gdzie zaopatrujesz się w ryby? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22679-zimny-dym/#findComment-997843 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 6 Marca Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 6 Marca 2 godziny temu, gruby7074 napisał(a): to aż chce się zapomnieć że właśnie nastał post Ryby można jeść. 2 godziny temu, gruby7074 napisał(a): A gdzie zaopatrujesz się w ryby? Kupuję mrożone w zwykłym sklepie rybnym. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22679-zimny-dym/#findComment-997869 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 7 Marca Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 7 Marca 21 godzin temu, Todek napisał(a): Ryby można jeść. Kupuję mrożone w zwykłym sklepie rybnym. Nawet wskazane nie tylko w poście🙂Będzie rybka wędzona ale najprawdopodobnie to będzie pstrąg,bo z makrelą jest problem z zakupem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22679-zimny-dym/#findComment-998047 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 11 Marca Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 11 Marca W dniu 5.03.2025 o 10:45, Todek napisał(a): Makrela wędzona zimnym. Tak informacyjnie w kwestii tej makrelki. Uwędziłem 2 sztuki. Z jednej tego samego dnia zrobiłem tą sałatkę o której pisałem. A z drugą zrobiłem to co sugerował autor przepisu. (albo zapakować próżniowo, albo owinąć folią spożywczą i na 24-48 h do lodówki). Owinąłem folią. I powiem tak, że po dobie w lodówce to była poezja, a po dwóch to już pychota. Ryba dojrzała, smaki się wyrównały. Była o niebo lepsza niż ta z której zrobiłem sałatkę. 1 http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22679-zimny-dym/#findComment-999135 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi