edek444 Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 16 Lutego 2009 Proszę o pomoc - jak zrobić boczek faszerowany Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2272-boczek-faszerowany/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anetka Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 16 Lutego 2009 https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=1583&postdays=0&postorder=asc&highlight=faszerowany&sProszę tu masz trochę na ten temat :grin:http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1188 Cytuj Pozdrawiam Anetka :lol: To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2272-boczek-faszerowany/#findComment-56568 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edek444 Opublikowano 16 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 16 Lutego 2009 Anetko bardzo dziękuję za podpowiedź, ale mnie chodzi o boczek taki jak można kupić w "garmażerkach" - pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję :grin: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2272-boczek-faszerowany/#findComment-56570 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 16 Lutego 2009 Pamiętam, że Jagra na zlocie mazowieckim częstował pysznym faszerowanym boczkiem. Gdzieś na forum jest chyba przepis. Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2272-boczek-faszerowany/#findComment-56576 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 16 Lutego 2009 edek444, Kup parę plastrów i zrób zdjęcie, na podstawie którego, powiemy Ci jak zrobić. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2272-boczek-faszerowany/#findComment-56626 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edek444 Opublikowano 16 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 16 Lutego 2009 serdeczne dzięki BAGNO za dobre chęci, ale zdjęcie nic nie może pomóc, sama technika wykonania nie jest trudna, chcę dociec do składu farszu. Sądzę, że jest on zbliżony do składu parówkowej tylko wieprzowinę II lub III klasy zastąpiono boczkiem.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2272-boczek-faszerowany/#findComment-56635 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edek444 Opublikowano 16 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 16 Lutego 2009 Jeszcze jedna uwaga, podobny wyrób, autorstwa DZIADKA znajduje się na naszych stronach pod nazwą SŁONINA FASZEROWANA, ale Dziadek proponuje inny farsz - równie znakomity albo i lepszy. Pozdrawiam :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2272-boczek-faszerowany/#findComment-56639 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 16 Lutego 2009 Daję Ci oryginalną recepturę na boczek faszerowany, obowiązującą w zakładach gastronomicznych: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2272-boczek-faszerowany/#findComment-56641 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 16 Lutego 2009 ...i jeszcze jedna: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2272-boczek-faszerowany/#findComment-56642 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edek444 Opublikowano 16 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 16 Lutego 2009 Maxell Jesteś niezrównany, zawsze można liczyć na Twoją cenną radę. Jestem nowicjuszem, ale obserwuję fora z Twoim udziałem od dawna – chylę czoła przed Twoją znajomością tematu - Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2272-boczek-faszerowany/#findComment-56653 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 16 Lutego 2009 Podobna produkcja ale podwędzany w badlejówce po sparzeniu Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2272-boczek-faszerowany/#findComment-56655 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 16 Lutego 2009 podwędzany po sparzeniuO to samo chciałem zapytać w przypadku słoniny faszerowanej autorstwa Dziadka na stronie głównej: Czemu wędzenie w tych przypadkach proponujesz po parzeniu? Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2272-boczek-faszerowany/#findComment-56658 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 16 Lutego 2009 Przyczyna prosta- lepszy smak. ładniejszy wygląd nie jest tak blady jak.., bardziej trwały produkt. A dlaczego po parzeniu, względy czasowe jak również wygodniejszy jest ten cykl. Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2272-boczek-faszerowany/#findComment-56659 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 16 Lutego 2009 Dziękuję, rozumiem.Jutro uwędzę słoninkę faszerowaną wedzoną i potem parzoną. Chyba skóra przepuści nieco dymu... :wink: Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2272-boczek-faszerowany/#findComment-56668 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edek444 Opublikowano 16 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 16 Lutego 2009 Dziękuję Wszystkim za pomoc - pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2272-boczek-faszerowany/#findComment-56689 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.