Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Pozdrawiam Anetka :lol:

 

To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle !

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2272-boczek-faszerowany/#findComment-56568
Udostępnij na innych stronach

Pamiętam, że Jagra na zlocie mazowieckim częstował pysznym faszerowanym boczkiem. Gdzieś na forum jest chyba przepis.

Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.

przysłowie chińskie

Kiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.
Thomas Jefferson

 

...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona

 

Zapraszam na moją stronę

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2272-boczek-faszerowany/#findComment-56576
Udostępnij na innych stronach

edek444, Kup parę plastrów i zrób zdjęcie, na podstawie którego, powiemy Ci jak zrobić.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2272-boczek-faszerowany/#findComment-56626
Udostępnij na innych stronach

serdeczne dzięki BAGNO za dobre chęci, ale zdjęcie nic nie może pomóc, sama technika wykonania nie jest trudna, chcę dociec do składu farszu. Sądzę, że jest on zbliżony do składu parówkowej tylko wieprzowinę II lub III klasy zastąpiono boczkiem.

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2272-boczek-faszerowany/#findComment-56635
Udostępnij na innych stronach

Jeszcze jedna uwaga, podobny wyrób, autorstwa DZIADKA znajduje się na naszych stronach pod nazwą SŁONINA FASZEROWANA, ale Dziadek proponuje inny farsz - równie znakomity albo i lepszy. Pozdrawiam :grin:
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2272-boczek-faszerowany/#findComment-56639
Udostępnij na innych stronach

Daję Ci oryginalną recepturę na boczek faszerowany, obowiązującą w zakładach gastronomicznych:

 

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2272-boczek-faszerowany/#findComment-56641
Udostępnij na innych stronach

Maxell Jesteś niezrównany, zawsze można liczyć na Twoją cenną radę. Jestem nowicjuszem, ale obserwuję fora z Twoim udziałem od dawna – chylę czoła przed Twoją znajomością tematu - Pozdrawiam
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2272-boczek-faszerowany/#findComment-56653
Udostępnij na innych stronach

Podobna produkcja ale podwędzany w badlejówce po sparzeniu
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2272-boczek-faszerowany/#findComment-56655
Udostępnij na innych stronach

podwędzany po sparzeniu

O to samo chciałem zapytać w przypadku słoniny faszerowanej autorstwa Dziadka na stronie głównej:

Czemu wędzenie w tych przypadkach proponujesz po parzeniu?

Pozdrawiam

BonAir

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286

Co by tu jeszcze sprasować... ? :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2272-boczek-faszerowany/#findComment-56658
Udostępnij na innych stronach

Przyczyna prosta- lepszy smak. ładniejszy wygląd nie jest tak blady jak.., bardziej trwały produkt. A dlaczego po parzeniu, względy czasowe jak również wygodniejszy jest ten cykl. Pozdrawiam
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2272-boczek-faszerowany/#findComment-56659
Udostępnij na innych stronach

Dziękuję, rozumiem.

Jutro uwędzę słoninkę faszerowaną wedzoną i potem parzoną. Chyba skóra przepuści nieco dymu... :wink:

Pozdrawiam

BonAir

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286

Co by tu jeszcze sprasować... ? :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2272-boczek-faszerowany/#findComment-56668
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.