Rybak Opublikowano 11 Kwietnia Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 11 Kwietnia Pekluje karkówkę w dość malym naczyniu. Jak duży wplyw na prawidłowe peklowanie ma fakt że zalewa nie dociera w swobodny sposob do miesa stykającego się z dnem naczynia ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22793-peklowanie-w-ma%C5%82ym-naczyniu/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 11 Kwietnia Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 11 Kwietnia Jeżeli zakrywa górę to ok. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22793-peklowanie-w-ma%C5%82ym-naczyniu/#findComment-1007084 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybak Opublikowano 12 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 12 Kwietnia mieso bylo zakryte i docisniete. Zastanawiałem czy obracać, ale piszą ludzie żeby nie grzebać, a do tego zalewa byla na syk z brzegiem naczynia. Nie chcialem rozlewac i potem uzupeniac świeżą zalewą zeby nie zmieniać słoności. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22793-peklowanie-w-ma%C5%82ym-naczyniu/#findComment-1007099 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 12 Kwietnia Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 12 Kwietnia 2 godziny temu, Rybak napisał(a): mieso bylo zakryte i docisniete. Zastanawiałem czy obracać, ale piszą ludzie żeby nie grzebać, a do tego zalewa byla na syk z brzegiem naczynia. Nie chcialem rozlewac i potem uzupeniac świeżą zalewą zeby nie zmieniać słoności. Naczynie powinno być dopasowane, a nie za ciasne, podobnie jak buty. 😉 Zmień naczynie po prostu. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22793-peklowanie-w-ma%C5%82ym-naczyniu/#findComment-1007116 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybak Opublikowano 12 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 12 Kwietnia zazwyczaj używam 2x większego. Sytuacja była awaryjna a potem już nic nie przekładałem. mięso wygląda i pachnie ok, zaczynam parzenie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22793-peklowanie-w-ma%C5%82ym-naczyniu/#findComment-1007197 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.