Grzewlod Opublikowano Środa o 07:20 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano Środa o 07:20 2 godziny temu, Dawidk1 napisał(a): Szynkowa też rewelacja przekrój mega. Widać, że czytasz forum ze zrozumieniem i się dobrze przygotowałeś do wykonania. Nic się nie rozwarstwia nie ma kieszonek powietrza 👍Brawa za poprawne wykonaie 👋. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22903-wyroby-niepe%C5%82nosprawnego/page/3/#findComment-1040092 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano Środa o 07:49 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano Środa o 07:49 Bardzo ładne wyroby tak trzymaj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22903-wyroby-niepe%C5%82nosprawnego/page/3/#findComment-1040102 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidk1 Opublikowano Środa o 08:43 Autor Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano Środa o 08:43 Bardzo wam dziękuję dużo dajecie wiary i pomocy. O to muszę następnym razem na noc zostawić jelita moczyłem 2 godziny. A mam jeszcze pytanka odnośnie kabanosów. Mega zadowolony jestem. Ale mam kilka pytań. Kabanosy są w przepisie 1-1,5 godziny wędzenia. Ale u mnie w elektryku po tym słabo było z kolorem temu 3 godziny. Nie za długo mogą być tyle? I druga rzecz wędziłem w 55c. I jak dałem na podpiekanie w 90c i się nagrzało i wbiłem sondę to było chyba 72 lub 75C. może być nie za dużo w środku powinno chyba 68c być? Pytam by jeszcze bardziej się rozwijać. I jeszcze kilka lat temu nie pomyślałabym, że mogę robić takie rzeczy 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22903-wyroby-niepe%C5%82nosprawnego/page/3/#findComment-1040115 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano Środa o 09:57 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano Środa o 09:57 Godzinę temu, Dawidk1 napisał(a): Nie za długo mogą być tyle? Koloruj do momentu aż uznasz że już... jeśli zajęło to 3 godz bo uznałeś że blade to nic się nie stało, czasy podawane w przepisach traktuj jako poglądowe bo każdy ma inna wędzarke inny pomysł na kolor itd...Co do temperatury, jeśli nie są upieczone zbyt mocno i smakują to chyba też nie jest to jakaś awaria... Myślę że nikt nie przyjdzie i nie zabierze kabanosów bo miały 75 zamiast 68 ale na wszelki wypadek po podsuszeniu nie trzymaj zbyt długo, zawsze można zrobić nowe. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22903-wyroby-niepe%C5%82nosprawnego/page/3/#findComment-1040144 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidk1 Opublikowano Środa o 10:33 Autor Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano Środa o 10:33 34 minuty temu, szrekPL napisał(a): Koloruj do momentu aż uznasz że już... jeśli zajęło to 3 godz bo uznałeś że blade to nic się nie stało, czasy podawane w przepisach traktuj jako poglądowe bo każdy ma inna wędzarke inny pomysł na kolor itd...Co do temperatury, jeśli nie są upieczone zbyt mocno i smakują to chyba też nie jest to jakaś awaria... Myślę że nikt nie przyjdzie i nie zabierze kabanosów bo miały 75 zamiast 68 ale na wszelki wypadek po podsuszeniu nie trzymaj zbyt długo, zawsze można zrobić nowe. W sumie racja, tak myślałem. Ale wolałem zapytać. Bo często można zmienić tak charakterystykę wyrobu i to już nie to. Ale smaczne więc szybko znikną 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22903-wyroby-niepe%C5%82nosprawnego/page/3/#findComment-1040151 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano Środa o 17:43 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano Środa o 17:43 Koniecznie musisz zmienić nazwę swojego kącika kuchennego. W rzemiośle masarskim masz pełną sprawność. Gratulacje. Czy wcześniej były jakieś podstawy w zawodzie masarskim? 1 Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22903-wyroby-niepe%C5%82nosprawnego/page/3/#findComment-1040240 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidk1 Opublikowano 10 godzin temu Autor Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 10 godzin temu (edytowane) W dniu 8.10.2025 o 19:43, Bagno napisał(a): Koniecznie musisz zmienić nazwę swojego kącika kuchennego. W rzemiośle masarskim masz pełną sprawność. Gratulacje. Czy wcześniej były jakieś podstawy w zawodzie masarskim? Dzięki miło słyszeć, że mam zmienić nazwę kącika kulinarnego. Nie miałem nigdy wcześniej styczności. Jedynie jako dziecko, nastolatek pomagałem rodzicom przy hurtowni kurczaków i rozbiurce. Generalnie przez przyjściem na Warsztaty terapii zajęciowej nic nie robiłem nie wierzyłem w siebie. Dopiero na warsztatach zacząłem działać wierzyć w siebie. Zrobię w hydparku o tym temat. Ja generalnie wedliniarstwiem i masartwem interesuje się od około 3 lat. Nikt mnie nie zachęcił sam od siebie. Pomyślałem skoro piekę chleb i bułki domowe i pizze. To może by zrobić tez swojska dobra wędlinę. I zacząłem od oglądania Nomarta i później Kostrzewskiego i śledzeniem grup. Wiedzę głównie z tej grupy czerpie i z yt. Aż w końcu udało się samemu zrobić aż do teraz pozdrawiam. Edytowane 10 godzin temu przez Dawidk1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22903-wyroby-niepe%C5%82nosprawnego/page/3/#findComment-1040631 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 3 godziny temu 6 godzin temu, Dawidk1 napisał(a): zacząłem od oglądania Nomarta i później Kostrzewskiego i śledzeniem grup. Polecam cykl filmów na You Tube - Wędzarnicza Brać np. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22903-wyroby-niepe%C5%82nosprawnego/page/3/#findComment-1040712 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.