Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Dawidk1 napisał(a):

Szynkowa też rewelacja przekrój mega.

Widać, że czytasz forum ze zrozumieniem i się dobrze przygotowałeś do wykonania. Nic się nie rozwarstwia nie ma kieszonek powietrza 👍Brawa za poprawne wykonaie 👋

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22903-wyroby-niepe%C5%82nosprawnego/page/3/#findComment-1040092
Udostępnij na innych stronach

Bardzo wam dziękuję dużo dajecie wiary i pomocy. O to muszę następnym razem na noc zostawić jelita moczyłem 2 godziny. A mam jeszcze pytanka odnośnie kabanosów.  Mega zadowolony jestem. Ale mam kilka pytań. Kabanosy są  w przepisie 1-1,5 godziny wędzenia. Ale u mnie w elektryku po tym słabo było z kolorem temu 3 godziny. Nie za długo mogą być tyle? I druga rzecz wędziłem w 55c. I jak dałem na podpiekanie w 90c i się nagrzało i wbiłem sondę to było chyba 72 lub 75C. może być nie za dużo w środku powinno chyba 68c być? Pytam by jeszcze bardziej się rozwijać. I jeszcze kilka lat temu nie pomyślałabym, że mogę robić takie rzeczy 😀


 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22903-wyroby-niepe%C5%82nosprawnego/page/3/#findComment-1040115
Udostępnij na innych stronach

Godzinę temu, Dawidk1 napisał(a):

Nie za długo mogą być tyle?

Koloruj do momentu aż uznasz że już... jeśli zajęło to 3 godz bo uznałeś że blade to nic się nie stało, czasy podawane w przepisach traktuj jako poglądowe bo każdy ma inna wędzarke inny pomysł na kolor itd...Co do temperatury, jeśli nie są upieczone zbyt mocno i smakują to chyba też nie jest to jakaś awaria... Myślę że nikt nie przyjdzie i nie zabierze kabanosów bo miały 75 zamiast 68 ale na wszelki wypadek po podsuszeniu nie trzymaj zbyt długo, zawsze można zrobić nowe.;):D

  • Upvote 2
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22903-wyroby-niepe%C5%82nosprawnego/page/3/#findComment-1040144
Udostępnij na innych stronach

34 minuty temu, szrekPL napisał(a):

Koloruj do momentu aż uznasz że już... jeśli zajęło to 3 godz bo uznałeś że blade to nic się nie stało, czasy podawane w przepisach traktuj jako poglądowe bo każdy ma inna wędzarke inny pomysł na kolor itd...Co do temperatury, jeśli nie są upieczone zbyt mocno i smakują to chyba też nie jest to jakaś awaria... Myślę że nikt nie przyjdzie i nie zabierze kabanosów bo miały 75 zamiast 68 ale na wszelki wypadek po podsuszeniu nie trzymaj zbyt długo, zawsze można zrobić nowe.;):D

W sumie racja, tak myślałem. Ale  wolałem zapytać. Bo często można zmienić tak charakterystykę wyrobu i to już nie to. Ale smaczne więc szybko znikną 😀

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22903-wyroby-niepe%C5%82nosprawnego/page/3/#findComment-1040151
Udostępnij na innych stronach

Koniecznie musisz zmienić nazwę swojego kącika kuchennego.  W rzemiośle masarskim masz pełną sprawność. Gratulacje.

Czy wcześniej były jakieś podstawy w zawodzie masarskim?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22903-wyroby-niepe%C5%82nosprawnego/page/3/#findComment-1040240
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.