Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Na 1kg mięsa to 0,4l wody i ok. 34g peklosoli.

Pzdr.

Możesz mnie oświecić, dlaczego 34gramy? W tabeli Dziadka zawartość peklosoli zawiera się od 40 do 80 gram. Nic z tego nie rozumiem :mellow:
AREK
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2448-baleron/#findComment-62930
Udostępnij na innych stronach

Kolego, poczytaj bardzo uważnie o obu procesach. Zwróć uwagę na okres peklowania.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2448-baleron/#findComment-62938
Udostępnij na innych stronach

Tabela zawiera nieco większe ilości soli - niech kolega zrobi 0,85kg/10l (tylko koniecznie 4 - 6°c)

po peklowaniu tylko opłukać - no chyba że lubi bardziej słone to tabela ( DZIADEK zwraca uwagę na krótkie moczenie!)

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2448-baleron/#findComment-62940
Udostępnij na innych stronach

Ja trzymam się tabeli Dziadka i wychodzi super.Tobie też polecam.Pozdrawiam

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2448-baleron/#findComment-63695
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.