Gonzo Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Witam. Szczepan ma rację, tym bardziej w świetle tego co Tony napisał. moim problemem bylo jednolite utrzymanie temperatura skakala mi strasznie jak otwarlem gore to w sekundzie mialem do 90stopni Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2660-jak-to-jest-z-tym-w%C4%99dzeniem/page/2/#findComment-71754 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Palenisko wystarczy wyłożyć cegłami W trudnych czasach początków wędzenia używałem kawałka blachy. :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2660-jak-to-jest-z-tym-w%C4%99dzeniem/page/2/#findComment-71755 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZCZEPAN Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Dodam tylko, że kiedyś nasi pradziadowie tak właśnie wędzili!!!! Cytuj „Warto doceniać małe rzeczy, które sprawiają, że życie jest piękne.” Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2660-jak-to-jest-z-tym-w%C4%99dzeniem/page/2/#findComment-71756 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 16 Czerwca 2009 że kiedyś nasi pradziadowie tak właśnie wędzili!!! Bez szybrów, kanałów, dyfuzorów, termometrów. :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2660-jak-to-jest-z-tym-w%C4%99dzeniem/page/2/#findComment-71759 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZCZEPAN Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 16 Czerwca 2009 tony, Wędzarnie tego typu są bardzo funkcjonalne, ale musimy wiedzieć takie rzeczy jak: Wielkość ogniska do objętości wędzarni to są dwa czynniki, aby wędzić w takich wędzarniach Tony dla twojej beczki musisz palić małym ogniem (3-4drewienka) [ Dodano: Wto Cze 16, 2009 21:24 ] tony, Gratuluje !! Cytuj „Warto doceniać małe rzeczy, które sprawiają, że życie jest piękne.” Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2660-jak-to-jest-z-tym-w%C4%99dzeniem/page/2/#findComment-71767 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 16 Czerwca 2009 :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2660-jak-to-jest-z-tym-w%C4%99dzeniem/page/2/#findComment-71772 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Mimo wszystko da się. Osobiście wolę jasny kolor wędzonek.Według mnie są bardziej soczyste. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2660-jak-to-jest-z-tym-w%C4%99dzeniem/page/2/#findComment-71774 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radu1982 Opublikowano 5 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 5 Lipca 2009 hejjestem po pierwszym wedzeniu... wedzilem boczek i szynke... wyszlo niezle jak na pierwszy raz, tak mi sie wydaje... moja wedzarnie mozecie zobaczyc ponizej, nie jest to szczyt marzen... no i oczywiscie efekty wedzenia tez... pozdro p.s. czetnie wyslucham uwag http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0da88d04d8a487e5.html - to wedzarnia http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/af08248a27f4416c.html - przed wedzeniem http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/44dafa57c7e38ba1.html - po wedzeniu http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d2316f63bc788077.html - a to w trakcie :P Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2660-jak-to-jest-z-tym-w%C4%99dzeniem/page/2/#findComment-73318 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 5 Lipca 2009 Witam.Radu1982 udowodniłeś kolejny raz, że wędzić można wszędzie i we wszystkim.Niezły patent, tylko jak zamierzasz dłużej użytkować swoją wędzarenkę to ja bym obił blachą wlot - tam gdzie wiadro dotyka otworu.Wędzonki wyszły super :tongue: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2660-jak-to-jest-z-tym-w%C4%99dzeniem/page/2/#findComment-73320 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 5 Lipca 2009 No no niezły patent.Tylko ja bym zmienił tą szafkę na szafkę z desek i to najlepiej z drewna liściastego.W takiej płycie wiórowej jest sporo chemi i to mnie nie odpowiada.Pozdrawiam. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2660-jak-to-jest-z-tym-w%C4%99dzeniem/page/2/#findComment-73328 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radu1982 Opublikowano 13 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 13 Lipca 2009 hejkata "wędzarnia" to tylko tymczasowo, mam nadzieje ze szybko sie zmieni... coś będę kombinował jak tylko znajdę czas... w weekend wędziłem kiełbachy, niestety nie robiłem fotek bo padało i nie miałem do tego głowy, ale wyszły 1 klasa - tak bynajmniej mówili zjadacze :P ja sie zająłem śledzikiem wędzonym i tu mam pytanko, czemu skora byla gorzka? i jak ewentualnie tego uniknąć...z góry dzięki za infopozdrawiam radek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2660-jak-to-jest-z-tym-w%C4%99dzeniem/page/2/#findComment-73806 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.