Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Szczepan ma rację, tym bardziej w świetle tego co Tony napisał.

 

moim problemem bylo jednolite utrzymanie temperatura skakala mi strasznie jak otwarlem gore to w sekundzie mialem do 90stopni

Pozdrawiam :wink:

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2660-jak-to-jest-z-tym-w%C4%99dzeniem/page/2/#findComment-71754
Udostępnij na innych stronach

Palenisko wystarczy wyłożyć cegłami

W trudnych czasach początków wędzenia używałem kawałka blachy. :grin:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2660-jak-to-jest-z-tym-w%C4%99dzeniem/page/2/#findComment-71755
Udostępnij na innych stronach

Dodam tylko, że kiedyś nasi pradziadowie tak właśnie wędzili!!!!

„Warto doceniać małe rzeczy, które sprawiają, że życie jest piękne.”

Pozdrawiam!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2660-jak-to-jest-z-tym-w%C4%99dzeniem/page/2/#findComment-71756
Udostępnij na innych stronach

że kiedyś nasi pradziadowie tak właśnie wędzili!!!

Bez szybrów, kanałów, dyfuzorów, termometrów. :grin:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2660-jak-to-jest-z-tym-w%C4%99dzeniem/page/2/#findComment-71759
Udostępnij na innych stronach

tony, Wędzarnie tego typu są bardzo funkcjonalne, ale musimy wiedzieć takie rzeczy jak:

Wielkość ogniska do objętości wędzarni to są dwa czynniki, aby wędzić w takich wędzarniach Tony dla twojej beczki musisz palić małym ogniem (3-4drewienka)

 

[ Dodano: Wto Cze 16, 2009 21:24 ]

tony, Gratuluje !!

„Warto doceniać małe rzeczy, które sprawiają, że życie jest piękne.”

Pozdrawiam!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2660-jak-to-jest-z-tym-w%C4%99dzeniem/page/2/#findComment-71767
Udostępnij na innych stronach

Mimo wszystko da się. :)

Osobiście wolę jasny kolor wędzonek.Według mnie są bardziej soczyste.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2660-jak-to-jest-z-tym-w%C4%99dzeniem/page/2/#findComment-71774
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

hej

jestem po pierwszym wedzeniu... wedzilem boczek i szynke... wyszlo niezle jak na pierwszy raz, tak mi sie wydaje... moja wedzarnie mozecie zobaczyc ponizej, nie jest to szczyt marzen... no i oczywiscie efekty wedzenia tez... pozdro

 

p.s. czetnie wyslucham uwag :D

 

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0da88d04d8a487e5.html - to wedzarnia

 

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/af08248a27f4416c.html - przed wedzeniem

 

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/44dafa57c7e38ba1.html - po wedzeniu

 

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d2316f63bc788077.html - a to w trakcie :P

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2660-jak-to-jest-z-tym-w%C4%99dzeniem/page/2/#findComment-73318
Udostępnij na innych stronach

Witam.

Radu1982 udowodniłeś kolejny raz, że wędzić można wszędzie i we wszystkim.Niezły patent, tylko jak zamierzasz dłużej użytkować swoją wędzarenkę to ja bym obił blachą wlot - tam gdzie wiadro dotyka otworu.

Wędzonki wyszły super :tongue:

 

Pozdrawiam :wink:

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2660-jak-to-jest-z-tym-w%C4%99dzeniem/page/2/#findComment-73320
Udostępnij na innych stronach

No no niezły patent.Tylko ja bym zmienił tą szafkę na szafkę z desek i to najlepiej z drewna liściastego.W takiej płycie wiórowej jest sporo chemi i to mnie nie odpowiada.Pozdrawiam.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2660-jak-to-jest-z-tym-w%C4%99dzeniem/page/2/#findComment-73328
Udostępnij na innych stronach

hejka

ta "wędzarnia" to tylko tymczasowo, mam nadzieje ze szybko sie zmieni... coś będę kombinował jak tylko znajdę czas... w weekend wędziłem kiełbachy, niestety nie robiłem fotek bo padało i nie miałem do tego głowy, ale wyszły 1 klasa - tak bynajmniej mówili zjadacze :P ja sie zająłem śledzikiem wędzonym :D i tu mam pytanko, czemu skora byla gorzka? i jak ewentualnie tego uniknąć...

z góry dzięki za info

pozdrawiam

radek

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2660-jak-to-jest-z-tym-w%C4%99dzeniem/page/2/#findComment-73806
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.