Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

I pytanie czy jednakowy będzie czas parzenia takiej szynki z podobną bez skóry i tłuszczu odartej z błon takiej samo chude mięsko. Pozdrawiam

Po golonce można już sobie odpowiedzieć :-)

 

Poza tym szynki z okrywą tłuszczową i ze skórą są o wiele bardziej soczyste a i trudniej jej przeparzyć :-)

Pozdrawiam Paweł
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/27-czasy-parzenia/page/2/#findComment-91594
Udostępnij na innych stronach

witam mam zaapeklowanych kilka szynek "myszek" i mam takie pytanko

czy gotować je jak w tym przepisie maxella http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=21 a potem parzyć

czy parzyć jak balleron czy boczek

pytam bo w postach powyrzej nikt nie pisze o gotowaniu a przepis ten pochodzi jeszcze jak pamiętam z początków tej strony i zawsze go stosowałem do szynek może tylko parzenie jest lepsze? napiszcie jak wy traktujecie szynkę po wędzeniu

pozdrowienia

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/27-czasy-parzenia/page/2/#findComment-91778
Udostępnij na innych stronach

witam

Może tu poczytaj http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1173 :smile:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/27-czasy-parzenia/page/2/#findComment-91779
Udostępnij na innych stronach

dziadek też tu radzi je gotować i będe więc tego się dalej trzymał

Starałem się robić tak jak DZIADEK w akademii,nie wyszło tak super jak DZIADKOWI,ale ja jestem zadowolony,efekty tutaj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=109076#109076 :smile:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/27-czasy-parzenia/page/2/#findComment-91781
Udostępnij na innych stronach

Znalazłem jeszcze takie wypowiedzi na temat parzenia szynek

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=2840

im bardziej draży się temat i czyta to człowiek głupieje

mam jeszcze 11 dni do wędzenie jak parzycie szynki (myszki) waga 1,3kg po wędzeniu

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/27-czasy-parzenia/page/2/#findComment-91791
Udostępnij na innych stronach

im bardziej draży się temat i czyta to człowiek głupieje

Też miałem rzadko w głowie,ale od czegoś musiałem zacząć,padło na akademię DZIADKA i jakoś poszło :smile:

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/27-czasy-parzenia/page/2/#findComment-91795
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.