Papla Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 10 Grudnia 2009 I pytanie czy jednakowy będzie czas parzenia takiej szynki z podobną bez skóry i tłuszczu odartej z błon takiej samo chude mięsko. Pozdrawiam Po golonce można już sobie odpowiedzieć :-) Poza tym szynki z okrywą tłuszczową i ze skórą są o wiele bardziej soczyste a i trudniej jej przeparzyć :-) Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/27-czasy-parzenia/page/2/#findComment-91594 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 12 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 12 Grudnia 2009 witam mam zaapeklowanych kilka szynek "myszek" i mam takie pytanko czy gotować je jak w tym przepisie maxella http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=21 a potem parzyćczy parzyć jak balleron czy boczekpytam bo w postach powyrzej nikt nie pisze o gotowaniu a przepis ten pochodzi jeszcze jak pamiętam z początków tej strony i zawsze go stosowałem do szynek może tylko parzenie jest lepsze? napiszcie jak wy traktujecie szynkę po wędzeniupozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/27-czasy-parzenia/page/2/#findComment-91778 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 12 Grudnia 2009 witamMoże tu poczytaj http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1173 :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/27-czasy-parzenia/page/2/#findComment-91779 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 12 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 12 Grudnia 2009 dziadek też tu radzi je gotować i będe więc tego się dalej trzymał Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/27-czasy-parzenia/page/2/#findComment-91780 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 12 Grudnia 2009 dziadek też tu radzi je gotować i będe więc tego się dalej trzymałStarałem się robić tak jak DZIADEK w akademii,nie wyszło tak super jak DZIADKOWI,ale ja jestem zadowolony,efekty tutaj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=109076#109076 :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/27-czasy-parzenia/page/2/#findComment-91781 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 12 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Znalazłem jeszcze takie wypowiedzi na temat parzenia szynekhttps://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=2840im bardziej draży się temat i czyta to człowiek głupiejemam jeszcze 11 dni do wędzenie jak parzycie szynki (myszki) waga 1,3kg po wędzeniu Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/27-czasy-parzenia/page/2/#findComment-91791 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 12 Grudnia 2009 im bardziej draży się temat i czyta to człowiek głupiejeTeż miałem rzadko w głowie,ale od czegoś musiałem zacząć,padło na akademię DZIADKA i jakoś poszło :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/27-czasy-parzenia/page/2/#findComment-91795 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.