Gość quartz Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Wiem i dziękuję serdecznie za wszystkie podpowiedzi. Wybacz ale jednak dla mnie to Marek z Bielska dał konkretną odpowiedź, reszta to bicie piany wokół beza. Pisałem przecież że jestem laikiem, prosiłem żeby się obyło bez klasyfikacji mięs. Bo się nie znam, nie rozpoznaję. Taka receptura dla ciemniaka jakim jestem.Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2833-mi%C4%99so-mielone/page/2/#findComment-77417 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Marek z Bielska dał konkretną odpowiedź, reszta to bicie piany wokół bezaBardzo ładnie. Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2833-mi%C4%99so-mielone/page/2/#findComment-77418 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Marku- z całym szacunkiem dla Ciebie jako technologa. Uważam ze ,,odwróciłeś kota ogonem ''dziękuje.Dziadku uwierz mi czy nie,ale kota "ogonem nie odwróciłem" odpowiedziałem w prosty,zrozumiały sposób przygotowania mięsa na mielone nic więcej,znasz i Ty przypadki wykonania jednej np.kiełbasy myśliwskiej przez dwóch różnych technologów, a mimo to każdemu wyjdzie inna,a powinna wyjść ta sama,ba wręcz identyczna,a tak nie jest,bo prócz receptury są inne niuanse,triki ważne do uzyskania dobrego wyrobu. podałeś recepturę w procentach na dobre mielone. A to przecież to samo co byś podał w kilogramach. podałem to celowo,aby mógł sobie w prosty sposób obliczyć ile czego ma kupić aby wykonać daną ilość tego mielonego w prosty sposób,przy okazji innym też się przyda. Na mielone można kupić dobrej jakości mięso drobne np wp. kl II i wp kl III. Po co przepłacać kupując elementy. oczywiście można kupić mięsa drobne,lecz jak się wie jak w danej masarni jest dokonywana klasyfikacja,z jakiej jakości mięsa jest uzyskiwana np.III wp. no i najważniejsze jak dana klasa mięs była przechowywana,dlatego ja i wielu szanujących się kolegów z branży woli lekko przepłacić,a mieć towar pico-bello gwarantujący wysoką jakość wyrobu. SDM polecam,każdemu pomoże w pracach,które później każdy wykona w domu. Quartz tutaj każdy na forum otrzyma odpowiedź,ale zasada jest jedna szanujmy innych,bo nigdy człowiek nie wie kto mu będzie potrzebny,a każdy z forumowiczów chce pomóc na swój sposób,to Ty wybierasz sobie odpowiedź ktora Ciebie zadowoli pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2833-mi%C4%99so-mielone/page/2/#findComment-77424 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość quartz Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Nie chciałem nikogo urazić, jeśli ktoś się poczuł dotknięty - serdecznie przepraszam. Niefortunnie dobrałem słowa, wybaczcie. Chodziło mi o to, że pierwsza wypowiedź do mnie trafia najbardziej. Jeszcze raz przepraszam. Zapewniam, że szacunku mi do Was nie brakuje.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2833-mi%C4%99so-mielone/page/2/#findComment-77434 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.