alabama Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #276 Opublikowano 8 Marca 2014 Hej Roger !Problem jest taki, że nie wiem czy tak samo się zachowują w tym garnku warzywa mrożone .Czy mrożonki ugotują się szybciej ? wolniej ??Czy też się nie rozlecą po 6 h ???Nie chcę pierwszego dania zepsuć, bo będzie obciach... dlatego odwlekam start na wolnowarzei sie staram dokształcić... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2998-wolnowar-albo-slow-cooker/page/12/#findComment-339519 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #277 Opublikowano 8 Marca 2014 Nie chcę pierwszego dania zepsuć, bo będzie obciach... To zrób je wyłącznie dla siebie.Własne, osobiste doświadczenia są bezcenne i nie zastąpią ich żadne rady. Paczka warzyw mrożonych to zaledwie kilka zł. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2998-wolnowar-albo-slow-cooker/page/12/#findComment-339524 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #278 Opublikowano 8 Marca 2014 W wolnowarze naprawdę cholernie ciężko cokolwiek "rozgotować" z mrożonkami włącznie Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2998-wolnowar-albo-slow-cooker/page/12/#findComment-339526 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #279 Opublikowano 8 Marca 2014 Delikatne warzywa trzeba układać na wierzchu i nie wolno mieszać zawartości. Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2998-wolnowar-albo-slow-cooker/page/12/#findComment-339529 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alabama Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #280 Opublikowano 8 Marca 2014 (edytowane) eAnna witaj !nie mogę dla siebie, facet czyli mąż poślubiony jest czujny, przed nim tak się staram... Help ! jak tu się cytuje ??? Edytowane 8 Marca 2014 przez alabama Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2998-wolnowar-albo-slow-cooker/page/12/#findComment-339530 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alabama Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #281 Opublikowano 8 Marca 2014 (edytowane) Maad - zweryfikuj please... A więc mięso kroję na kawałki - albo nie, podsmażam na patelni - albo nie, wcześniej chyba jakoś doprawiam albo marynuję chyba ? następnie wkładam do wolnowara na spód, na to daję mrożonkę warzywną, pewnie też jakoś ją doprawiam, i dalej co ? zalewam wodą ? czy bulionem ? może wodą z kostką bulionu... Edytowane 8 Marca 2014 przez alabama Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2998-wolnowar-albo-slow-cooker/page/12/#findComment-339540 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #282 Opublikowano 8 Marca 2014 (edytowane) Wow no to pojechałaś ... ;)Dzwonię do psychoanalityka bo ciężko się będzie podnieść ;)Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Patent z kostką nie jest zły od "dna" dajesz to co potrzebuje najwięcej czasu (mięso, ziemniaki, marchewka etc) warstwami doprawiasz tym co lubisz ( zioła pieprz sól) a potem "zapominasz" Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Edytowane 8 Marca 2014 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2998-wolnowar-albo-slow-cooker/page/12/#findComment-339543 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #283 Opublikowano 8 Marca 2014 warzywa korzeniowe, twarde na samo dnodruga warstwa mięso pokrojone w paski, kostkę,trzecia warstwa warzywa delikatne, cukinia, kabaczek, brokuł, kalafior, itp wszystko warstwy posolić,popieprzyć, posypać przyprawamija nie dodaję wody, bo i tak warzywa puszczą soki i będzie za mokro - raczej jest problem żeby pozbyć się nadmiaru wody jak chce Ci się bawić w podsmażanie i opiekanie , to nie ma przeszkód Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2998-wolnowar-albo-slow-cooker/page/12/#findComment-339547 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alabama Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #284 Opublikowano 8 Marca 2014 No dzięki, super !!! Jak wykonam to dzieło, to powiem jak się udało. A potem do wędlin pewnie... jak już tu jestem... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2998-wolnowar-albo-slow-cooker/page/12/#findComment-339551 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #285 Opublikowano 8 Marca 2014 (edytowane) Wy w wolnowarze, a ja właśnie pieczeń robię na jutro, a właściwie sama się robi w piekarniku.Zasada podobna, wolne dochodzenie potrawy.Podpiec, nagrzać piekarnik, włożyć i niech dochodzi.Jutro tylko odgrzeję i gotowe. Edytowane 8 Marca 2014 przez miro Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2998-wolnowar-albo-slow-cooker/page/12/#findComment-339559 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roma Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #286 Opublikowano 8 Marca 2014 Pozwalam sobie powtórzyć pytanie. Przymierzam się do kupna wolnowara ale jak weszłam na stronę i zgłupiałam a więc jeśli można, proszę o podpowiedź nr 2 (telefon do przyjaciela) Może na podstawie własnych obserwacji pomożecie mi podjąć decyzję co do marki i wzoru.Myślę o pojemności 3-4 litry.roger-masz może jakiś konkretny na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2998-wolnowar-albo-slow-cooker/page/12/#findComment-339567 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #287 Opublikowano 8 Marca 2014 Mam 6l Morphy I też się zastanawiałem nad mniejszym - niepotrzebnie Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2998-wolnowar-albo-slow-cooker/page/12/#findComment-339576 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franiawa Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #288 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Czy gotował już ktoś mięso na pasztet?Jak wyszło i ile czasu należy gotować? Oczywiście chodzi o gotowanie w wolnowarze.A pomidory na przecier,powidła itp.? Będę wdzięczna za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2998-wolnowar-albo-slow-cooker/page/12/#findComment-346133 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franiawa Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #289 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Nikt tu nie zagląda? Nikt mi nie pomoże?....... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2998-wolnowar-albo-slow-cooker/page/12/#findComment-347011 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #290 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Na pasztet nie gotowałem ale nie widzę problemu 6-8h. Pomidory i owoce typu jablka śliwki będą miękkie ale będą sie rozpadały więc jako pierwszy etap jak najbardziej potem odparowywałbym albo w normalnym garze albo długo w wolmowarze ale bez pokrywy Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2998-wolnowar-albo-slow-cooker/page/12/#findComment-347048 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #291 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Temat znalazłem dzisiaj, kilka miesięcy po kupnie wolnowara. Szkoda, byłbym pewnie trochę mądrzejszy, ale i tak z zakupu jestem bardzo zadowolony. Kupiłem super prosty model za 32 zł, pracował już wiele razy i nadal jest sprawny.Po poczytaniu postów już wiem co w najbliższych dniach/tygodniach będę gotował, zupy, flaki, koniecznie gołąbki.... Wczoraj robiłem indyka z warzywami, pyszota. Jako swój pierwszy wolonowar wykorzystałem Borniaka. Wczesnym rankiem wstawiłem potrawę, wieczorem miałem super łopatkę. Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2998-wolnowar-albo-slow-cooker/page/12/#findComment-367482 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #292 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Dziadku MAcku, miesa/pieczenie wczesniej wrzuc na patelnie, a pozniej do wolnowara ( jak ja lubie ta nazwe ) i warzywa jakie tylko zapragniesz. Masz udawany kociolek w domu Golabki pycha ,ale i faszerowana papryka ( nie miesem a ryzem z warzywami ) rowniez wspaniale wychodzi. Co najwazniejsze czas przygotowania ( kiedy masz czas) rano, a wieczorem obiad mozna podac ,kiedy sie wlasciwie o nim zapomnialo. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2998-wolnowar-albo-slow-cooker/page/12/#findComment-367591 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #293 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Oswieccie mnie prosze jaka jest roznica pomiedzy wolnowarem a brytwanka albo zeliwnym garnkiem, wstawionym do piekarnika rozgrzanego do 100 stopni i utrzymaniu tej temp. przez kilka godzin..? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2998-wolnowar-albo-slow-cooker/page/12/#findComment-367607 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #294 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Podobny efekt, ale masz mniej kontrolowania. GArnek ma porcelanowy wklad ,ktory po rozgrzaniu ma rowna temperature z kazdej strony i nigdy ,doslownie nigdy sie nie przypiecze czy przypali. Ja mam np. piekarnik gazowy, nigdy nie zostawie go wlaczonego jesli wychodze z domu. Garnek ten dla odmiany jesli wiem, ze wychodze, ustawiam w ogrodzie i zostawiam nie martwiac sie, ze moze nastapic cos zlego..To moje plusy i minusy Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2998-wolnowar-albo-slow-cooker/page/12/#findComment-367608 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #295 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 (edytowane) No tak Anko.. Masz racje.Wiesz, juz mialem cos takiego zamowic ale w sumie mam piekarnik elektryczny z zegarem i termostatem..Garnek zeliwny (od srodka porcelana/ceramika) tez posiadam ale myslalem ze szczelnosc wolnowaru gra tu glowna role.. Edytowane 25 Sierpnia 2014 przez Gregtom Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2998-wolnowar-albo-slow-cooker/page/12/#findComment-367609 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #296 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Garnek w czasie gotowania jest przykryty jednak nie jest to cos, dzieki czemu wytworzy sie cisnienie w srodku jak np. w szybkowarze .Jednak robione w piekarniku a w wolnowarze ma inny smak, nie wiem dlacego, moze to tylko moja wypobraznia zmienia te smaki. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2998-wolnowar-albo-slow-cooker/page/12/#findComment-367613 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henry_ Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #297 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Piekarnik chyba nie ma tak dobrej stabilizacji temperatury (czujnik jest daleko od garnka) i efektywności. Możesz ewentualnie spróbować wstawić garnek do większego wypełnionego wodą i wtedy do piekarnika - zwiększy to bezwładność cieplną i równomierność nagrzewania. Choć jak masz żeliwny to powinien wystarczyć.Inna sprawa że wolnowar wymyślono właśnie po to żeby go zostawiać bez opieki - nastawiasz rano, idziesz do pracy, wracasz i masz gotowej jedzenie. Dlatego w Polsce, czyli kraju gdzie gospodyni domowa to zawód, nie był nigdy popularny. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2998-wolnowar-albo-slow-cooker/page/12/#findComment-367648 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #298 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Dziadku MAcku, miesa/pieczenie wczesniej wrzuc na patelnie, a pozniej do wolnowara O patelni nie pomyślałem, wiem o co chodzi, następnym razem tak zrobię, dzięki. Jedyne co mi się rozgotowało, a nawet rozleciało, to kabaczek. Pozostałe warzywa były OK. Kabaczka na próżno było szukać w potrawie, za to sosik był lekko gęstawy. Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2998-wolnowar-albo-slow-cooker/page/12/#findComment-367656 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #299 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 (edytowane) O patelni nie pomyślałem To dobry patent tylko obsmażaj szybko i krótko na gorącej patelni Robiłem to z kurczakiem, łopatką i golonką PS Warzywa te które szybko dochodzą wkładaj na sam wierzch a jeszcze lepiej w połowie gotowania Edytowane 26 Sierpnia 2014 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2998-wolnowar-albo-slow-cooker/page/12/#findComment-367666 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #300 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Roger wlasnie o takie obsmazanie chodzi. A ja lubie kiedy sos jest gesty od warzyw, nie trzeba go zageszczac niczym a smak wspanialy. Dziadku MAcku, jesli chcesz miec pozostalosci kabaczka, to proponuje w duzych kawalkach go wsadzac,moze sie ostanie Ja lubie pokroic baklazan, on rowniez w czasie gotowania zanika, ale sos wlasnie nim zageszczony dopiero ma dobry smak. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2998-wolnowar-albo-slow-cooker/page/12/#findComment-367756 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.