roger Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #226 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 - przymierzamy się do gołąbków które wiem jak zrobić ale jak przystosować przepis pod wolnowar (sos robiłeś w wolnowarze czy przelałeś już gotowy z garnka a wolnowar je podgrzewał czy przygotowane gołąbki wkładałeś do sosu w wolnowarze i to gotowałeś (jak długo)) . Takie techniczne sprawy mnie interesują w zakresie gołąbków - duszonka po francusku tutaj proszę o przepis bo chętnie bym chciał urozmaicić czymś nowym swoją kuchnię - czeska kapusta z kminkiem - tez proszę o przepis bo fotka do mnie przemówiła Gołabki klasycznie jak lubisz parzona kapusta biała lub włoska, farsz samo mięso czy mięso z ryżem.Zwinięta gołąbki układasz w wolnowrze i zalewasz sosem - tu tez klasycznie duzo przecieru lub świeżych pomidorów, jesli koncentrat to woda przy pomidorach nie jej nie dodawaj, sól i pieprz do smaku troszkę octu lub soku z cytryny i trochę mąki żeby sosik był gęsty. Sos musi być wyraziście pomidorowy i słodko kwaśny (przynajmniej ja taki lubię). Jeśli zostanie mi kapusty również ją wrzucam do wolnowara i na "Low" około 5h, nic się nie przypala a gołąbki przechodzą pomidorowym smakiem ... Rilletes de porc już gdzieś na forum wstawiałem ale nie pamiętam gdzie - ok tu bedziesz miał: http://www.forum.kampermania.com.pl/viewtopic.php?f=33&t=613 No i Czeska Kapucha .... kapuste kiszona z beczki dodatkowo zakwaszamy mocno octem do wolnowara na dno kostaka rosołowa jaka lubisz rozpuszczona w 1/2 szklanki wody. Kapustę doprawiamy solą pieprzem i cukrem no i oczywiście dajemy sporo ziaren kminku (ja sypię zawsze z ręki - na oko) dodaję również troszkę koncentratu pomidorowego , czasem cebulę i wrzucam na wierch co mam kiełbasę, końcówki wędlin, skrzydełka ... Smacznego Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2998-wolnowar-albo-slow-cooker/page/10/#findComment-213762 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #227 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 roger tak jak myślałem ale upewniłeś mnie w tym za Ci bardzo dziękuję. Mamy podobne smaki, sosik mocno pomidorowy i lekko kwaśny Cholera już myślę o tym jak to może smakować "gołąbki przechodzące pomidorowym smakiem". Oj joj joj.... Chyba w weekend zrobimy Potem pójdzie na ruszt czeska kapusta Co do kiełbas rozumiem że nie za suche lecz typu toruńska, śląska ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2998-wolnowar-albo-slow-cooker/page/10/#findComment-213770 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fatum Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #228 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Dla odmiany uwielbiam nudle z sosem pomidorowym. Sosu musi być b. dużo i taki zdecydowany w smaku, b. ostry i pomidorowy. Przed podaniem dużo tartego sera. Przy potrawie sos + nudle potrzebne są dwa garnki. Czy przy długotrwałym gotowaniu zamiast nudli nie będzie coś w rodzaju budyniu? Chyba wolnowar nie do wszystkiego jest dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2998-wolnowar-albo-slow-cooker/page/10/#findComment-213777 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #229 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Co to są nudle ?Wolnowar tak jak szybkowar, parowar, mikrofala i piekarnik nie nadają się do wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2998-wolnowar-albo-slow-cooker/page/10/#findComment-213778 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #230 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Makaron Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2998-wolnowar-albo-slow-cooker/page/10/#findComment-213779 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #231 Opublikowano 26 Lutego 2014 Czy misę wolnowara można włożyć do piekarnika na 230 stopni? Robię kurczak i chciałbym na koniec lekko podpiec skórkę, ale boję się, że misa popęka od tak wysokiej temperatury. Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2998-wolnowar-albo-slow-cooker/page/10/#findComment-336750 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #232 Opublikowano 26 Lutego 2014 Teoretycznie nie powinna popękać ale gdy chcę coś z wolnowara podpiec to wyjmuję i podpiekam na blasze z górną grzałką i termoobiegiem. Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2998-wolnowar-albo-slow-cooker/page/10/#findComment-336757 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodi Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #233 Opublikowano 28 Lutego 2014 W sieci sklepów B......a pojawiły się wolnowary w cenie 59 pln. Dziwnie niska cena . Czy ktoś z SiB może coś na ten temat dodać?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2998-wolnowar-albo-slow-cooker/page/10/#findComment-337296 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #234 Opublikowano 28 Lutego 2014 Mam taki - wykonanie typowe dla ChRL, ale działa Zrobiłem na razie gulasz wołowy i kurczaka. Brak przypaleń, konieczności mieszania i doglądania jest naprawdę bardzo przyjemne. Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2998-wolnowar-albo-slow-cooker/page/10/#findComment-337318 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #235 Opublikowano 28 Lutego 2014 To teraz gołąbki zrób, rosół czy jednogarnkowe mięsień z warzywami i ziemniakami coś ala kociolek Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2998-wolnowar-albo-slow-cooker/page/10/#findComment-337320 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #236 Opublikowano 28 Lutego 2014 Moj to Morphy richards kupiony za niewielkie pieniądze z outletu, fajna pojemność 6,5litra. O przypaleniach nie ma mowy samo się gotuje tylko że hmm...długo:) Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2998-wolnowar-albo-slow-cooker/page/10/#findComment-337323 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #237 Opublikowano 28 Lutego 2014 Myślę o karkówce w całości, ale chciałbym żeby po wystudzeniu dawała się kroić w plasterki. Nie będzie się rozwalać? Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2998-wolnowar-albo-slow-cooker/page/10/#findComment-337325 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #238 Opublikowano 28 Lutego 2014 Będzie bardzo miękka i w grubsze plastry pokroisz na zimno - najlepiej po nocy w lodówce. Tak samo jak z pieczoną Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2998-wolnowar-albo-slow-cooker/page/10/#findComment-337330 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #239 Opublikowano 28 Lutego 2014 (edytowane) Maad myślę, że będzie dobra i da się kroić. Podobnie robię w piekarniku. Najlepiej obwiązać karkówkę tak jak baleron i przed pieczeniem (duszeniem) podsmażyć ze wszystkich stron na patelni. Edytowane 28 Lutego 2014 przez Jojo Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2998-wolnowar-albo-slow-cooker/page/10/#findComment-337335 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #240 Opublikowano 28 Lutego 2014 a jak sie rozpadnie to zrobisz sobie "pulled pork" Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2998-wolnowar-albo-slow-cooker/page/10/#findComment-337338 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #241 Opublikowano 28 Lutego 2014 A w tych wolnowarach to jakie najlepiej temperatury i czasy zadawać? Bo w sumie nasz sławetny garnek z Lidela też może być wolnowarem i tak się zastanawiam co w nim i jak.... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2998-wolnowar-albo-slow-cooker/page/10/#findComment-337344 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodi Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #242 Opublikowano 28 Lutego 2014 Na ich stronie jest reklama tego garnka ale nie na wyszczególnionych temperatur. Jest pokrętło trybu pracy: OFF HIGHT LOW i AUTO . Trzeba by chyba przetestować jakie temperatury osiąga Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2998-wolnowar-albo-slow-cooker/page/10/#findComment-337409 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #243 Opublikowano 28 Lutego 2014 po 3 godzinach high i 5 godzinach low miałem 96 stopni - w środku gulasz wołowysos leciutko pyrkał, ale tylko przy ściankach Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2998-wolnowar-albo-slow-cooker/page/10/#findComment-337435 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #244 Opublikowano 28 Lutego 2014 Czyli jak ustawię sobie na 90-95` powinno być OK. Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2998-wolnowar-albo-slow-cooker/page/10/#findComment-337438 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #245 Opublikowano 28 Lutego 2014 garnek ma grzałkę 1800W, i przy małej objętości wsadu bardzo szybko dociągnie do zadanej temperatury - to zupełnie inaczej niż w wolnowrzerosołu w ten sposób chyba się dobrego nie zrobi Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2998-wolnowar-albo-slow-cooker/page/10/#findComment-337443 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #246 Opublikowano 28 Lutego 2014 A tak z ciekawości zaglądałem na stronę wspomnianego dyskontu na B i nigdzie tego wolnowara nie widziałem. Jest tylko garnek do gotowania na parze.... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2998-wolnowar-albo-slow-cooker/page/10/#findComment-337445 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #247 Opublikowano 28 Lutego 2014 http://www.biedronka.pl/wolnowar/ Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2998-wolnowar-albo-slow-cooker/page/10/#findComment-337455 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #248 Opublikowano 28 Lutego 2014 Dzięki. Może se sprawię nowy gadżet.... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2998-wolnowar-albo-slow-cooker/page/10/#findComment-337459 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #249 Opublikowano 28 Lutego 2014 Ja widziałam ten garnek .Cena ok..ale pojemność to tylko 3,5 l . Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2998-wolnowar-albo-slow-cooker/page/10/#findComment-337460 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #250 Opublikowano 28 Lutego 2014 (edytowane) No właśnie ta pojemność mnie stopuje... chyba poszukam na znanym portalu aukcyjnym takiego 6-6,5 litra.Np taki - różnica w cenie niewielka http://www.allegromat.pl/aukcja154549 Edytowane 28 Lutego 2014 przez tusiaczek Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2998-wolnowar-albo-slow-cooker/page/10/#findComment-337461 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.