abratek Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 14 Października 2009 Zico, uważaj z pieprzem cayenskim :lol: Robiłem w wolnowarze wsad do "tuszonki" - próba moim zdaniem całkiem udana choć nieco się zapomniałem i przeleciałem z czasem :grin: - kurde brzmi jak dowcip :lol: :grin: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 14 Października 2009 abratek, to jest sprzęt dobry dla anemików :grin: nie trzeba się spieszyć Co do pieprzu - za późno :grin: :grin: w paszczy jak w piekle Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 14 Października 2009 Ziko sprzęt raczej dla powolniaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 14 Października 2009 Jacekn - raczej dla tych co maja olej w glowie , bo widzisz za czym ty upichcisz gulasz na gazie ,ja go zaladuje do wolno wara i jeszcze skocze w gory pojezdze na nartach i obiad zjemy o tym samym czasie , czyli ja mam pyszne jedzonko i przyjemnosc obcowania z gorami a ty tuptanie przy gazie , i zmywanie przypalonych garow :wink: :wink: :wink: :wink: Ps Jacekn najprawdobniej piszac o powolniakach pomyliles uzytkownikow slow cookerow z reprezentacja Polski w pilce noznej :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 15 Października 2009 marcinct, jednym słowem sprzęt jest wart swojej kasy .Dzisiaj fasola sie upichciła :grin: Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 15 Października 2009 hi Najwazniejsze ze smakuje , no ale i tak macie przewage w Polsce bo produkty sa naturalne a nie modyfikowane genetycznie tak jak tu. Ja wlasnie przymierzam sie do pomyslu Papcia na golabki z wolnowara , po cichu mam nadzieje ze Papcio podzieli sie przepisem i efektami wolnowarzenia golabkow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 20 Października 2009 Gołąbki już dawno zjedzone, dziś wstawiam fotki. Gołąbki tradycyjne, ryż, mięso mielone, przyprawy do smaku no i liście kapusty. Proszę zobaczyć, widać drugą warstwę. Rosół jest przezroczysty. Podany z sosem pomidorowym. Wnioski: Za długo były w tym garze, ”gotowałem” je przez 10 godzin na low. Kapusta nie rozlatuje się, ale może ją jeść i bezzębny, rozpływa się w ustach. Myślę, że połowa czasu by wystarczyła. Ogólnie to są doskonałe i nie trzeba było je pilnować jak tradycyjne. Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 20 Października 2009 Papcio, że tak spytam z ciekawości :lol: co robisz z rosołem ? Jak robisz ten sos pomidorowy ? Moja żonka co po kuchni się krząta, wiem, że zaprawia w trakcie gotowania gołąbków całość pomidorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 20 Października 2009 Widziałem to urządzenie i jadłem ugotowane przez pawełek3333 - grochówkę, golonko i flaczki. Jakością byłem mile zaskoczony, ale to głównie zasługa kucharza. Na pewno kupie taki gar, tylko zastanawiam sie nad wielkością. Chyba konieczne będą dwa. Cytuj Do życia potrzeba piwa kiełbasy i chleba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 20 Października 2009 Na pewno kupie taki gar, tylko zastanawiam sie nad wielkością. Chyba konieczne będą dwa. Ja też próbowałem te potrawy i byłem bardzo pozytywnie zaskoczony . Z większego garnka nie ucieknie ale dzięki pawełkowi3333 jestem w posiadaniu mniejszego takiego 1,5 litra :smile: Jeżeli będzie taka konieczność zainwestuję w większy :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 20 Października 2009 Są różne techniki jedzenia gołąbków. Dla moich robię sos pomidorowy a sam lubię okraszony boczkiem i cebulką. Ot taki mam smak do gołąbków. Gotowałem również z pomidorami, ale taka wersja nie odpowiada moim i nie mam zmieniać technologii - tak powiedziano. Każdy lubi inaczej, córka to troszeczkę sosu a syn to najpierw je „opakowanie” a potem dużo sos i jest w niebie. Jutro będzie gulasz według JackaB ze spotkania u Kaszubki.Jestem pod wrazenie tego gara. Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 20 Października 2009 jadłem ugotowane przez pawełek3333 - grochówkę, golonko i flaczki. Jakością byłem mile zaskoczony, ale to głównie zasługa kucharza. :blush: :blush: Ja tam tylko powrzucałem jakieś rzeczy, a w sobotę wieczorem to mi nawet kilka osób pomagało, głównie andy z wiadrem :wink: dzięki pawełkowi3333 jestem w posiadaniu mniejszego takiego 1,5 litra Jeżeli będzie taka konieczność zainwestuję w większykupie taki gar, tylko zastanawiam sie nad wielkością. Chyba konieczne będą dwa. A to akurat fakt, że czasem potrzebny jest ten mniejszy, a czasem większy, bo optymalny wkład do tego gara to 3/4 jego pojemności, ale nie może być mniej niż ..... nie pamiętam ile procent pojemności. i czasami ten duży gar jest po prostu za duży. Jestem pod wrazenie tego gara. Ja też, golonka i flaki wykonałem po raz pierwszy na zlocie w Brennej. Byłem pełen obaw, a okazało sie, że wyszło świetnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 20 Października 2009 Tyle satysfakcji z wolnowara a ja ciągle nie mam przekonania. Zawsze mówiło sie o szybkowarze ,bo to szybciej - oszczędność czasu i energii . Jak to się ma do wolnowara? Pozdrawiam. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 21 Października 2009 Zawsze mówiło sie o szybkowarze ,bo to szybciej - I nie ulega wątpliwości bo tak jest , jednak musimy pilnować Jak to się ma do wolnowara? Wolnowar to gotowanie znacznie dłużej ale bez pilnowania . :!: :lol: . Możemy wykorzystać do gotowania ten czas jak powiedzmy śpimy :tongue: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomuś Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 21 Października 2009 Anerka Nie nabędzie mądrości, kto nie ma cierpliwości - I tego się trzymaj Cytuj Tomuś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 24 Października 2009 Jeśli ktoś szuka to proszę tylko 1,5 litra http://www.allegro.pl/item785043015_nowy_garnek_szybkowar_tanio_regulowany.html Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batiar Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 26 Października 2009 Proszę Państwa! Tylko wolnowar. Zrobiłem 28 słoików marmolady pigwowo-jabłkowej, bez pilnowania i przypalania. A że wolno, to bardzo dobrze, nastawiłem i poszedłem spać z telewizją. Późnym rankiem marmolada była gotowa. Eliza rano zamieszała ja dwa razy, odparowało pięknie. Mam jeszcze 3 skrzynki owoców pigwowca, normalnie to byłby horror, a tak to sama przyjemność. Kupiłem wolnowar na allegro za 85 zł. sam kamionkowy gar jest chyba więcej wart. :grin: Świąteczny bigos powinien być super, nawet z gara nie będę wyjmował. Podgrzać, podać i gar do chłodu. Chyba żeby tak coś jeszcze w nim upichcić? :grin: Cytuj Cisza,spokój, a ja robię to co umiem najlepiej: NIC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 26 Października 2009 Napatrzyłem się skosztowałem więc i ja kupiłem wolnowar.Taki średni 3,5 litra czyli 2,5 litra wsadu moc 150 W.Więc na pierwszy ogień poszedł rosół. Szponder, ćwiartka z kurczaka, zielenina i przyprawy. Program slow. Szok po 12 godzinach mięso twarde. Więc zostało do rana. Po 18 godzinach wszystko ok. Mięso ugotowane, jarzyny pokrojone miękkie, ale nie rozlatujące się. Teraz gotuje się druga porcja rosołu na programie medium. Zobaczymy jak będzie. Cytuj Do życia potrzeba piwa kiełbasy i chleba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 27 Października 2009 Wolnowarów całe "stado" tylko pod innymi opisami na allegro tutaj Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 27 Października 2009 No z tym pilnowaniem to tez nie tak zupelnie luz - polecam jesli gotujemy na low to 8-10 godz (wieprzowina ) do 14 max wolowina lub na high 4 -5 godz a to dlatego ze przciagniecie wolnowarzenia zwlaszcza miesa wieprzowego o kilka godz moze wplynac na jego mniejsza soczystosc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fionaa Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 27 Października 2009 Program slow. Szok po 12 godzinach mięso twarde. Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze na slow nie powinno sie nastawiac kurczaka i innego drobiu np. indyk. Na slow temperatura gotowania jest zbyt niska i czas gotowania jest dlugi i dlatego mieso ma tendencje do zepsucia sie zanim sie ugotuje. Ja jak gotuje kurczaka to zawsze najmniej na medium. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 27 Października 2009 średni 3,5 litra czyli 2,5 litra wsadu moc 150 W. Więc na pierwszy ogień poszedł rosół. Szponder, ćwiartka z kurczaka, zielenina i przyprawy. Program slow. Szok po 12 godzinach mięso twarde. Więc zostało do rana. Po 18 godzinach wszystko ok. Mam dwa wolnowary. Jeden 5,5 litra 350W i 3,5 litra i 150w. gotowanie jest w obu zupełnie inne. Low w w większym i low w mniejszym to nie ta sama temperatura. Więc nie ma co sugerować się tym, że ktoś napisał, że na Low gotował 10 godzin, chyba, że poda swój model. Tu każdy musi sam dojść do tego, jak działa jego egzemplarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 27 Października 2009 marcinct.Marcin, albo ktoś bardziej obeznany obcym językiem jaki jest język w którym mam napisaną instrukcje, o przetłumaczenie najważniejszych informacji o tym wolnowarze. Chodzi mi o ustawienia i do jakich czasów się odnoszą, no mniej więcej. Gulasz według JackaB wyszedł też znakomity. Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 27 Października 2009 Witam Papcio pamietam ze z moim wolnowarem bylo dolaczone troche przepisow i kazdy z nich proponowal wieprzowine , lub potrawy z nia nastawic czas na low na 9godz rowniez wiele przepisow z netu to potwierdza , natomiast miesa wolowe lub wieksze na czas 10- 14 godz . Zdarzylo mi sie kilka razy przecholowac i mieso po 16 godz bylo mniej soczyste niz te po 9 , natomiast w zupach nie zauwazylem roznicy No i jeszcze inna sprawa jesli mieso jest zanuzone w sosie calkowicie np gulasz to raczej nie bedzie klopotu z soczystoscia jesli troche wydluzymy czas ale i jak ja czesto robie jesli jest spory kawalek miesa np 1kg i jesli jest on tylko troszeczke zanuzony wnenczas wydluzenie o kilka godz gotowania wplynie na jego soczystosc negatywnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z_bychu Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 28 Października 2009 Witam. No i ten gar 3,5 l jest też na moim stanie. :grin: Cytuj POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.