salvado Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 3 Października 2009 Miałem budować nową, ale w końcu stanęło na lekkiej modernizacji naszej "brzyduli". Główny nacisk poszedł na powiększenie, choć przy okazji na estetyce też zyskała. Kilak fotek dla pochwalenia sie :-) http://img196.imageshack.us/img196/1064/dsc2170v.jpg http://img196.imageshack.us/img196/9580/dsc2175g.jpg http://img196.imageshack.us/img196/9369/dsc2164g.jpg Cytuj moja wędzarnia Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3013-w%C4%99dzarenka-salvado-po-faceliftingu/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 3 Października 2009 Bardzo ładna. No i do tego będzie pochwała od Prezesa. :grin: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3013-w%C4%99dzarenka-salvado-po-faceliftingu/#findComment-82955 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 3 Października 2009 będzie pochwała od Prezesa :grin: Pewno, że będzie! :grin: Piękna wędzarnia! Zmyślnie powiększony "metraż" - pomysł na pewno przyda się nie wiedzącym co zrobić z za małej wędzarni. No i równie ważne - ten Prosiaczek!!! Bardzo uroczy i klimatyczny :grin: Muszę Kolegę salvado "pomęczyć": jak to się robi? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3013-w%C4%99dzarenka-salvado-po-faceliftingu/#findComment-82957 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 3 Października 2009 A ja mam pytanie czy ten termometr nie jest czasem od lub do pieca CO ? Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3013-w%C4%99dzarenka-salvado-po-faceliftingu/#findComment-82959 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salvado Opublikowano 4 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 4 Października 2009 A ja mam pytanie czy ten termometr nie jest czasem od lub do pieca CONie wiem. kilka lat temu ktoś na allegro sprzedawał je po 5 zł, więc kilka szt. kupiłem. Termometr jest bimetaliczny i z moich doświadczeń i pomiarów wynika, że ma prawidłowe wskazania. Jedyny minus tego typu konstrukcji to dość spora jak na nasze wymagania bezwładność czasowa, która wynosi 2-3 minuty. Ale przy wyczuciu wędzarni nie stanowi to praktycznie żadnego problemu. Muszę Kolegę salvado "pomęczyć": jak to się robi?Eeee ... taka tam ręczna dłubaninka :-). Oczywiście przy pomocy szablonu, bo talentów Twej żony to ja niestety w najmniejszym stopniu nie posiadam :-) Cytuj moja wędzarnia Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3013-w%C4%99dzarenka-salvado-po-faceliftingu/#findComment-82966 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 4 Października 2009 salvado możesz wrzucić fotki tego termometru. Widziałem podobny w Brico Depot za 20zł to bym sobie zakupił. Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3013-w%C4%99dzarenka-salvado-po-faceliftingu/#findComment-82969 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 4 Października 2009 Gratuluję wędzarni . To jest to co naprawdę powinno dobrze wędzić. No i te rozwiązanie daszku - brawo .Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3013-w%C4%99dzarenka-salvado-po-faceliftingu/#findComment-82970 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 4 Października 2009 Dziadku Czy tylko otwierane daszki mają u Ciebie poklask. Uważasz, że np: w wędzarni z takim rozwiązaniem wędzi się źle. wędzi się źle. Odnotowałem taki oto efekt wczorajszego wędzenia kiełbasy Czy jest źle ? Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3013-w%C4%99dzarenka-salvado-po-faceliftingu/#findComment-82974 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 4 Października 2009 Po przeróbce wyszła fajna wędzarnia gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3013-w%C4%99dzarenka-salvado-po-faceliftingu/#findComment-82977 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salvado Opublikowano 4 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 4 Października 2009 Gratuluję wędzarni . To jest to co naprawdę powinno dobrze wędzić. No i te rozwiązanie daszku - brawonic milszego nie mogło mnie dzisiaj spotkać :-). No, może poza rosołem niedzielnym :-). A wędzi dobrze. Nie mam żadnego problemu z nierównomiernym rozkładem dymu. Kształt, ustawienie, rozchylenie skrzydełek rozpraszacza - dobrane eksperymentalnie (cały dzień zabawy, ale opłaciło się). Rozpraszacz zrobiony z nierdzewki ze starego bębna z pralki (3 zł na skupie złomu). Część dymu przechodzi przez perforację blachy, część idzie na boki. Wędzarnia w obecnej postaci nie wymaga przekładania kijów. Nie ma też potrzeby wspomagania obiegu wentylatorami. Osuszanie też nie stanowi żadnego problemu. 25 kg wsadu wymaga półgodzinnego "wyżarzania" przy uchylonym na ok. 30* daszku. A tak przy okazji, to nie wiem, na czym to polega, ale wędzarenka, nawet przed przeróbką, jakby sama chciała utrzymywać najbardziej pożądaną przeze mnie temp. 50*C. Choć palenisko jest jeszcze dość prymitywne, to jakoś tak wychodzi, że całość jest praktycznie bezobsługowa. Co kilkadziesiąt minut tylko nową szczapkę trzeba dołożyć i samo się robi :-) [ Dodano: Nie Paź 04, 2009 09:43 ] salvado możesz wrzucić fotki tego termometru.tak na szybko: http://paa.pl/termometr_do_pieca_co_bojlera_wdzorni-195359250.html Cytuj moja wędzarnia Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3013-w%C4%99dzarenka-salvado-po-faceliftingu/#findComment-82978 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 4 Października 2009 Dzięki salvado Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3013-w%C4%99dzarenka-salvado-po-faceliftingu/#findComment-82980 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 4 Października 2009 Dziadku Czy tylko otwierane daszki mają u Ciebie poklask. Uważasz, że np: w wędzarni z takim rozwiązaniem wędzi się źle.DZIADKOWI chodziło to że wędzarnia ma możliwość dużego "otwarcia" dla ujścia dymu - u Ciebie jest bardzo duży przekrój wylotu, do tego łuki, czyli też zapewne DZIADEK wyda opinię pozytywną :lol: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3013-w%C4%99dzarenka-salvado-po-faceliftingu/#findComment-82982 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 4 Października 2009 Dzięki abratku teraz to już nawet bym nie przerabiał. Stwierdzam, że wędzi się dobrze. Jestem w stanie utrzymać temperaturę w wędzarni od 30'C do ponad 100'C i to mnie zadowala. Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3013-w%C4%99dzarenka-salvado-po-faceliftingu/#findComment-82986 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 4 Października 2009 I to jest najważniejsze że cię zadowala. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3013-w%C4%99dzarenka-salvado-po-faceliftingu/#findComment-83000 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.