Skocz do zawartości

Boczek z dzika


Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Boczek wędzony oraz żeberka z boczkiem z dzika peklowane 3 dni na sucho i wędzone 3 dni w temp. do 40 stopni.

Nacieranie przyprawami przed wędzeniem: pieprz czarny, pieprz cytrynowy, mielony jałowiec, czosnek granulowany.

 

Fajnie wychodzi, jest ciągnący i super chudziutki w porównaniu do wieprzowego

 

 

Boczek

 

Żebarka z boczkiem

 

Pozdrawiam

Robert

ale narobiłem dymu 🙂

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3021-boczek-z-dzika/
Udostępnij na innych stronach

Miałem parę razy okazje spróbować boczek z dzika ,niebo w gębie

Potwierdzam. Lepszy od wieprzowego i o wiele mniej tłusty. Wadą tego boczku jest że go za dużo na dziku nie ma i szybko z lodówki ubywa :wink:

ale narobiłem dymu 🙂

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3021-boczek-z-dzika/#findComment-83297
Udostępnij na innych stronach

Lepszy od wieprzowego i o wiele mniej tłusty.

 

No to wolę wieprzowy w takim razie bo tłuściejszy . :smile:

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3021-boczek-z-dzika/#findComment-83298
Udostępnij na innych stronach

Aby życie miało smaczek raz z dzika, a raz z wieprza boczek :smile:

 

To mnie już przekonuje :lol:

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3021-boczek-z-dzika/#findComment-83303
Udostępnij na innych stronach

  • 4 miesiące temu...

Jestem w trakcie przerobu dzika. Dzik jest tłusty jak świnia 2-2,5cm na grzbiecie miał.

Powiem, że miałem problem z boczkami. Jakieś takie dziwne są. Z zewnątrz otłuszczone, ale nie poprzerastane i cienkie, mało mięśni.

Czy tak się zdarza?

Dzik ważył po oskórowaniu ok 70 kg.

 

Boczek po przerobieniu:

 

ale narobiłem dymu 🙂

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3021-boczek-z-dzika/#findComment-102737
Udostępnij na innych stronach

Boczek po przerobieniu:

Szkoda, że .................... :rolleyes: do Suwałk tak daleko - śliczności , a pewnie też pyszności - aż :tongue: - wiecie gdzie ......... ucieka.

Pozdrawiam Wirus.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3021-boczek-z-dzika/#findComment-102792
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.