beiot Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 5 Października 2009 Witam Boczek wędzony oraz żeberka z boczkiem z dzika peklowane 3 dni na sucho i wędzone 3 dni w temp. do 40 stopni. Nacieranie przyprawami przed wędzeniem: pieprz czarny, pieprz cytrynowy, mielony jałowiec, czosnek granulowany. Fajnie wychodzi, jest ciągnący i super chudziutki w porównaniu do wieprzowego Boczek Żebarka z boczkiem Pozdrawiam Robert Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3021-boczek-z-dzika/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 5 Października 2009 Miałem parę razy okazje spróbować boczek z dzika ,niebo w gębie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3021-boczek-z-dzika/#findComment-83153 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 6 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 6 Października 2009 Miałem parę razy okazje spróbować boczek z dzika ,niebo w gębiePotwierdzam. Lepszy od wieprzowego i o wiele mniej tłusty. Wadą tego boczku jest że go za dużo na dziku nie ma i szybko z lodówki ubywa :wink: Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3021-boczek-z-dzika/#findComment-83297 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 6 Października 2009 Lepszy od wieprzowego i o wiele mniej tłusty. No to wolę wieprzowy w takim razie bo tłuściejszy . :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3021-boczek-z-dzika/#findComment-83298 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 6 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 6 Października 2009 No to wolę wieprzowy w takim razie bo tłuściejszy . Aby życie miało smaczek raz z dzika, a raz z wieprza boczek :smile: Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3021-boczek-z-dzika/#findComment-83302 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 6 Października 2009 Aby życie miało smaczek raz z dzika, a raz z wieprza boczek :smile: To mnie już przekonuje :lol: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3021-boczek-z-dzika/#findComment-83303 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 5 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 5 Marca 2010 Jestem w trakcie przerobu dzika. Dzik jest tłusty jak świnia 2-2,5cm na grzbiecie miał. Powiem, że miałem problem z boczkami. Jakieś takie dziwne są. Z zewnątrz otłuszczone, ale nie poprzerastane i cienkie, mało mięśni. Czy tak się zdarza? Dzik ważył po oskórowaniu ok 70 kg. Boczek po przerobieniu: Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3021-boczek-z-dzika/#findComment-102737 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 5 Marca 2010 Witam ale narobiłem dymu :-) I cholernego apetytu :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3021-boczek-z-dzika/#findComment-102743 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 5 Marca 2010 Boczek po przerobieniu: Szkoda, że .................... :rolleyes: do Suwałk tak daleko - śliczności , a pewnie też pyszności - aż :tongue: - wiecie gdzie ......... ucieka. Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3021-boczek-z-dzika/#findComment-102792 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.