Zbój Madej Opublikowano 29 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #326 Opublikowano 29 Maja 2011 A czemu solisz wodę do parzenia golonek?.Przecież je nastrzykiwałeś i peklowałeś jak resztę.Powinny być tak samo słone.Powinny, ale parzyłem je godzinkę może dłużej niż pozostałe mięsa i woda "wyciągnęła słoność", a golonki nastrzyknąłem porcją 150ml czyli dwa razy więcej niż inne mięsa, a i tak mało słone, golonki ważyły 1-1.3kg. Szyneczka i polędwice na sól w sam raz Jak parzę wędzonki bez golonek to wody nie solę, chyba że skracam peklowanie o jeden dzień, nieraz z musu tak bywało, to wtedy na około 6L wody daję 1-1.5 łyżeczki soli Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/14/#findComment-161416 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 29 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij #327 Opublikowano 29 Maja 2011 O kurde... starszy !!! Ale czad ci wyszedł z tego borniaka... :shock: Jak dla mnie rewelacja !!! Chyba pomyślę cos nad wędzeniem... takiego mi smaka zrobiłes... i te golonki, wygladają zaje...iscie... za przeproszeniem, :thumbsup: W sumie to zawsze mi było "szkoda" kupować poledwiczek... bo drogie ale cóż... chyba zamówie ze dwie... normalnie czad malina... ech...Brawo starszy, jeszcze długo musze sie uczyc od ciebie :wink: Piękne... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/14/#findComment-161502 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 30 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij #328 Opublikowano 30 Maja 2011 Zbóju bardzo piękne :thumbsup: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/14/#findComment-161512 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 30 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #329 Opublikowano 30 Maja 2011 jeszcze długo musze sie uczyc od ciebie :wink: :rolleyes: ja sam jeszcze mało wiem Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/14/#findComment-161590 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 30 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij #330 Opublikowano 30 Maja 2011 No Zbójaszku ale dałeś czadu :grin: Piękne wyroby.. :thumbsup: :clap: . a mówiłam że flirtowanie z Borniakiem to super sprawa. :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/14/#findComment-161599 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 30 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij #331 Opublikowano 30 Maja 2011 Bardzo fajne wędzonki :thumbsup: i soczyste :clap: :clap: ,język mi chyba gdzieś ucieknie :lol: Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/14/#findComment-161611 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szostek Opublikowano 30 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij #332 Opublikowano 30 Maja 2011 Zbój Madej, Przepiękne wędzonki aż nie mogę się napatrzyć. Super to wygląda i przez grzeczność nie pytam jak smakuje. Jak pomyślę co można wyciągnąć z BORNIAKA - " hm". Czy też masz zmienioną grzałkę na mocniejszą.? Cytuj Pozdrawiam Piotr !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/14/#findComment-161628 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 31 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #333 Opublikowano 31 Maja 2011 Czy też masz zmienioną grzałkę na mocniejszą.?W Borniaku nie zmieniałem nic, nie ma takiej potrzeby... przynajmniej na razie Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/14/#findComment-161655 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szostek Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij #334 Opublikowano 31 Maja 2011 Zbój Madej, Dzieki za informację. Bardzo fajne masz wyroby jestem pod wielkim wrażeniem. A już nie odnoszę się do cukiernictwa bo TY jak i @halusia@ jesteście mistrzami dla mnie. Pozdrawiam !!! Cytuj Pozdrawiam Piotr !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/14/#findComment-161682 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 1 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #335 Opublikowano 1 Czerwca 2011 A już nie odnoszę się do cukiernictwa bo TY jak i @halusia@ jesteście mistrzami dla mnie.A za nami "biegnie" młodszy, rdzenny Bogatyńczyk Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/14/#findComment-161764 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #336 Opublikowano 1 Czerwca 2011 czyli mój Guru pokemonek :grin: :grin: :grin: Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/14/#findComment-161837 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 13 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #337 Opublikowano 13 Czerwca 2011 Byli goście z Mazur, prawie sąsiedzi z za miedzy beiot'ów, no to na tę okoliczność dreptałem trochę Machnąłem też w Borniaku pierwszy raz udo z/k z indyka. Parzyłem 75min. wędziłem razem z udkami kurczaka, wyszło prawie dobrze. Po oddzieleniu połówki uda od kości mięso było krwiste trochę mało słone, dla mnie raczej jadalne, ale dla gości nie chciałem podawać takiego więc trochę je posoliłem w rękaw i do piekarnika na 30min w temp 200 a po 10min. w 180st.C i po wystygnięciu było oki i co ważne skórka była miękka. Następne udko indyka będę trzymał w soli i innych przyprawach dwie doby i będę parzył 90-100min, wędzenie tak jak nogi drobiowe :grin: Do poczytania przy mięsie zapodałem "Śliwkową" z zeszłego roku, "Morelówkę", do posmakowania także "Likier Wodza" i "Tia Maria". ale byli zadowoleni Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/14/#findComment-163103 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #338 Opublikowano 13 Czerwca 2011 Byli goście z Mazur, prawie sąsiedzi z za miedzy beiot'ów, no to na tę okoliczność dreptałem trochę Ładne mi trochę :lol: ,polska gościnność :clap: :clap: :clap: ale byli zadowoleni Zbójniku ,taka gościnność -nie mogło być inaczej ,najważniejsze że goście i gospodarz miło spędzili czas :grin: Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/14/#findComment-163106 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berni Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #339 Opublikowano 13 Czerwca 2011 No to wydreptałeś Zbóju że ho ho :thumbsup: :clap: Taka uczta, to chyba był dłuższy łykend :lol: Cytuj Dogoń swoje marzenia.Berni Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/14/#findComment-163108 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #340 Opublikowano 13 Czerwca 2011 Do poczytania przy mięsie zapodałem "Śliwkową" z zeszłego roku, "Morelówkę", do posmakowania także "Likier Wodza" i "Tia Maria". ale byli zadowoleniOJ kto by nie był zadowolony !!! :thumbsup: :clap: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/14/#findComment-163135 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #341 Opublikowano 13 Czerwca 2011 OJ kto by nie był zadowolonyJa- bo alkohol i kobiety to tylko w czystej postaci :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/14/#findComment-163159 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 14 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #342 Opublikowano 14 Czerwca 2011 bo alkohol i kobiety to tylko w czystej postaci :wink:Heniutek, ja z takiego założenia wychodziłem do zeszłego roku zanim pierwszy raz nie spróbowałem, teraz te nieczyste są smaczniejsze... znaczy się alkohole Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/14/#findComment-163242 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij #343 Opublikowano 14 Czerwca 2011 :clap: Bardzo się ładnie nadreptałeś'' jak zwykle teraz te nieczyste są smaczniejsze... znaczy się alkohole Dobrze ,że to dopisałeś! :lol: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/14/#findComment-163243 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #344 Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Jutro wieczorem Borniak będzie miał zajęcie Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/14/#findComment-169626 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #345 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Z sobotniego borniakowania Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/14/#findComment-170023 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz78 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #346 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Z sobotniego borniakowania Madej a w jakiej wedzarni te pysznosci robisz ? Cytuj Lepszy stary wędzasz bez wykształcenia niż magister bez wiedzy !! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/14/#findComment-170025 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #347 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Maduj :rolleyes: :rolleyes: :lol: w jakiej wedzarni te pysznosci robisz ?W Borniaku Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/14/#findComment-170026 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz78 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #348 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Takie piekne zlociste mi w mojej wedzarni wychodza troche mniej swiecace ale smak puper !!! Cytuj Lepszy stary wędzasz bez wykształcenia niż magister bez wiedzy !! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/14/#findComment-170037 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #349 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udka z kurczaka w przyprawach takich jakie używam do pieczenia mięs wp :thumbsup: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/14/#findComment-170911 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #350 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 :thumbsup: :clap: :thumbsup: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3052-w%C4%99dzonki-zb%C3%B3ja-madeja/page/14/#findComment-170917 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.