Skocz do zawartości

Galeria postaci - czyli kto jest kim w zadymiarskim świecie

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 570
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

TO JA TEŻ...

Z zawodu wyuczonego jestem malarz-tapeciarz. Po kilku nastu latach umęczony remontami itp. postanowiłem uwolnić sie od czegoś co męczy i dręczy. Poszedłem w kierunku plastycznym. Od dawna czułem potrzebę spełnienia się w tej tematyce ale zawsze jest ale.  Bałem się że są plastycy po szkołach profesjonalnych itp i gdzie mi się wychylać. Ale jednak odważyłem się i powoli wchodziłem z pomysłami. Dziś wyżej opisani dzwonią do mnie i pytają się jak można np. rozwiązać to czy tamto.  Święci garnków nie lepią i nauczyć można sie wszystkiego. Aby tylko chęci były ;). Więc rada dla lękliwych. Nie ma co się bać, robić swoje i nie zwracać uwagi na innych a najbardziej na tych zazdroszczących i złośliwych prześmiewców . Raz jest lepiej raz gorzej ale z praktyką   z każdym krokiem drzwi się otwierają i prześmiewców coraz mniej .  Na co dzień praca i  zdaje mi się zę w wątku (WĘDZARNIA) ukazałem co robię i czym się zajmuje. Kocham wyzwania i tworzenie rzeczy niemożliwych. Jak coś mnie zaintryguje to łamię głowę i molestuje katując umysł. Z różnym efektem ;) Potrafię w nocy się zrywać i pisać, kreślić i liczyć. ;) Narażam śię mojej Pani przez to bo nie daję jej spać i ma mnie za wariata ;) Twierdzi ze normalni ludzie tak nie mają.. A ja mam ;) !!!  Poza pracą... sport, Aikido, nurkowanie, żeglarstwo. Czyli przyroda ,śpiew i żagle. Żegluję bo słonych jak i słodkich wodach. Czasem trzeba było zmierzyć się z własnymi słabościami,poznać je.  Spojrzeć śmierci w oczy... swoje czy  też przyjaciół. Oczy przerażenia  u jednego u drugiego spokoju i rozwagi. Wymiana spojrzeń... Pytania bez słów... Damy radę?!!! Takie to żeglowanie ;)   W żeglowaniu poświęcam czas  na  rejsy w których jestem sternikiem i kukiem na lądzie ;)  Pływamy ja i moi przyjaciele  dla fundacji dla dzieci z onkologi oraz dla dzieci zagrożonych wykluczeniem społecznym oraz dzieci z domu dziecka. Trudne to są sprawy i nie raz serce się krajało i łzy trzeba było skryć pod maską twardości. Życie to  nie bajka. ;(  Miedzy czasie wrzucę fotki. TO tyle ;)

A to nasza- moja odskocznia na łykendy.  "Piwniczka"  Sympatycy żagli, przyrody, wyśmienitej kuchni oraz śpiewu. Tak spędzamy wspólnie czas. Kto ma ochotę bierze  instrument do ręki lub mikrofon i uzupełnia tło ;). Dzięki uprzejmości dwóch przyjaciół którzy udostępnili miejsce stworzyła się możliwość spotkań. Coś jak "Piwnica pod Baranami" ;)  

• 2 miesiące temu...

Witam serdecznie.... Wiem, że powinnam zacząć przygodę z forum w tym miejscu ale stało się inaczej za co bardzo przepraszam ...
Mam na imię Klaudia, mam 29 lat .....pochodzę i mieszkam w Katowicach ( dokładnie Giszowcu).... Z zawodu jestem fryzjerem, ale obecnie nie pracuje... jak ktoś to ładnie powiedział jestem "managerem" domu  :)  Całym moim światem są dzieci:  Tymon (8 lat) i Amelia ( 3 lata) oraz mój mąż Piotr  :)  No i mój zwierzyniec pies Ben ( Bernardyn) i kot Magik (typowy kot klasyczny czyt. dachowiec)  :)

post-43265-0-28724600-1410697547_thumb.jpg

post-43265-0-81191200-1410697547_thumb.jpg

post-43265-0-45691200-1410697548_thumb.jpg

post-43265-0-76277200-1410697565_thumb.jpg

post-43265-0-02486500-1410697593_thumb.jpg

"Niereformowalna, zmienna, niestabilna,
W nerwach łatwopalna, chwilę potem zimna
Momentalna przemiana totalna, w chwilę inna
Chwilę normalna, za chwilę niekompatybilna...."

Mój kącik kuchenny >>> https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/115-claudia-85/

@claudia_85, Witaj sympatyczna koleżanko. :D:clap:

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Witaj claudia_85 :)

Edytowane przez Małgoś

"W życiu piękne są tylko chwile.."

Dżem

Serdecznie witamy.. 

Widac ze z fotografia, znasz sie na rzeczy..  :)

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..

Gregtom znam to za dużo powiedziane... czasami coś pstryknę w ramach wolnego czasu z gorszym   :facepalm: lub lepszym skutkiem   :D

Klaudia, serdeczne witanko w naszej rodzinie :D

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Witaj claudia_85   :)

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Witaj Claudia :)

oprócz pstrykania to sobie jeszcze trochę poklep :tongue:

to nasza rozrywka na forum, całkiem za darmochę :D

kolega Andy machający łapką wyjaśni Ci w co i jak trzeba klepać

Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.

przysłowie chińskie

Kiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.
Thomas Jefferson

...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona

Zapraszam na moją stronę

Witaj claudia_85  :)

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Witaj Claudia  :D

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Witaj Claudia _85  :) w pozytywnie  zadymionym świecie  :D pozdrawiam

Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur

Jeszcze raz gorąco wszystkich witam i dziękuję za przyjęcie mnie do Waszej zgranej już ekipy :)

eli55....dziękuję bardzo.... Oni tylko tak miło i sympatycznie wyglądają.. Szczególnie Amelia.... Tak na prawdę to czysty diabełek :)

• 3 tygodnie później...

Witam wszystkich

Co do zdjęcia mojej postaci to nie jestem przygotowany na chwilę obecną ale postanowiłem wkroczyć w Wasze zadymione szeregi.

Mieszkam w okolicach Rybnika mam 38 lat . Latem narodził się kolejny pomysł który od dawna był głeboko w mojej głowie, więc postanowiłem zrealizować swoje kolejne marzenie pt: "Glilo-wędzarnik" lub też jak to się u nas mówi "Wędzok".

Obecnie moja budowla jest już na ukończeniu i myślę że najpóźniej na świeta na stole będą leżały swoje wyroby.

Ostatnie 2 miesiące postaram się wykorzystać na uzupełnianiu wiedzy czysto teoretycznej z zakresu przygotowywania mięsa i samego wędzenia aby na starcie nie było zaskoczenia.

Myslę że w przyszłości postaram dodać kilka fotek głównie te przedstawiające kilka etapów mojej pracy wraz z etapem końcowym który niebawem nastąpi :)

Co do mojej budowli powiem tylko tyle iż to mój debiut gdyż nie mam żadnego doświadczenia w tego typu budowlach, za materiał obrałem skalny łupany żółto-biały piaskowiec a założeniem było stworzenie budowli nisko budżetowej której nie będę się wstydził :)

• 3 tygodnie później...

Dżem dobry :) Chciałam się tak oficjalnie przedstawić :)

Nazywam się Magda i wraz z mężem Pawłem i dwoma kotami: Tosią I Mateuszkiem pichcimy sobie w domku przeróżne pyszności. Paweł lubi piec chlebki i marudzić, Madzia robic obiadki i słoikowe przetwory i podrzucac Pawłowi garnki do mycia. Kociaki najbardziej lubią polować na myszy i wylegiwać się na kanapie. Ale jeśli jest taka potrzeba dzielnie pomagają :) Zwykle w sposób przedstawiony na zdjęciu poniżej  :tongue:

http://2.bp.blogspot.com/-DqvFacjgLJI/VDjgoQN3k1I/AAAAAAAAG3A/ytwzWoTVYAw/s1600/Przek%C5%82adaniec%2Bdrobiowo-wieprzowy%2Bz%2Bszynkowara%2B3.JPG

Mieszkamy na warszawskiej białołęce, tuż przy Markach. Niestety w bloku, więc możliwości wędzarnicze mamy wielce ograniczone.

Pozdrawiamy

Marderowie :laugh:  

Witaj Magdo ;)

Rada - kup Pawłowi zmywarkę, będzie mniej marudził ;)  :tongue:  co do wędzenia, to sporo jest nas na forum z Warszawy, ja sam pracuję na Żeraniu, więc mam do was przysłowiowy rzut kamieniem, pobądzcie tu troszkę, poznajcie ludzi i ktoś na 100% wam pomoże, zaprosi do siebie na wspólne wędzenie, lub uwędzi dla was coś, co sami przygotujecie ;) pozdrawiam.

Edytowane przez osid

Osid my mamy zmywarkę :laugh:  ale za małą chyba  :D

Bedę tu regularnie przebywała bo (nie chcąc was zachwalać  ;) ) jesteście tu bardzo sympatyczni i profesjonalni :)

Jestes pewna ze test z kotem przebiegl pomyslnie? na zdjeciu wyglada jakby przeniosl sie do krainy wiecznych lowow (po sprobowaniu Twojego salcesonu) :D