Zbój Madej Opublikowano 6 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #351 Opublikowano 6 Października 2013 Pisać nie ma co, mistrzowskie wykonanie i tyle :D Haluś, ja po wyjęciu bloku z foremki nie wyciągam z folii, ni obsycha w lodówce Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/15/#findComment-305391 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #352 Opublikowano 6 Października 2013 Litości Dodano: 06 październik 2013 - 19:43Za Dorosły jestem na takie tam panie tego tam Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/15/#findComment-305397 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #353 Opublikowano 6 Października 2013 Haluś, ja po wyjęciu bloku z foremki nie wyciągam z folii, ni obsycha w lodówce Wojtku.. ja usunęłam tę folię i wrzuciłam ponownie do foremki wyłożonej papierem do pieczenia.. wierzch przykryłam folią spożywczą Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/15/#findComment-305401 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 6 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #354 Opublikowano 6 Października 2013 Litości Nie litości tylko kupuj produkty i do dreptania Czas robocizny wraz z połamaniem ciastek to jakieś 40 min. spacerkiem, tylko stygnąć musi "troszkę" Wojtku.. ja usunęłam tę folię i wrzuciłam ponownie do foremki wyłożonej papierem do pieczenia.. wierzch przykryłam folią spożywczą Haluś, można i tak, dla mnie szkoda zachodu mniej zużytego materiału Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/15/#findComment-305404 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 23 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #355 Opublikowano 23 Listopada 2013 Chyba z rok czasu jabłecznika Haluśkowego nie robiłem, ale że dziś w gości idę to wydreptałem jedną blaszkę smakołyku Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/15/#findComment-315442 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 17 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #356 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Jabłecznik Haluśkowy z budyniem, cały idzie do/dla szwagra, dobry chłopina to i niech podje słodkiego :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/15/#findComment-327408 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #357 Opublikowano 17 Stycznia 2014 abłecznik Haluśkowy z budyniem, cały idzie do/dla szwagra, dobry chłopina to i niech podje słodkiego Oj oj czy Ty aby ziomek nie przesadzasz, ja co prawda nie jestem Twoim szwagrem ale też jestem dobry więc może maciupeńki kawałek chociaż Pozdrawiam miszczu Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/15/#findComment-327413 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 17 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #358 Opublikowano 17 Stycznia 2014 ale też jestem dobry więc może maciupeńki kawałek chociaż :question: He he :laugh: na łatwiznę idziesz bracie :laugh: ale ja chętny do częstowania, więc następną razą jak zrobię to Ci kawałek wyślę mailem :laugh: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/15/#findComment-327416 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #359 Opublikowano 17 Stycznia 2014 (edytowane) Wojtku,o wypiekach nie będę pisał bo wiadomo że są zaj...e Jak będziesz kolejne wypieki wysyłał mailem to ja również czekam na maila Edytowane 17 Stycznia 2014 przez świadziu Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/15/#findComment-327485 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #360 Opublikowano 17 Stycznia 2014 (edytowane) Wojtuś , ale ta przesyłka miała przez Cz-wę iść :D :Dz dostawą na czwarte piętro :D fajnie ze mi przypomniałeś ....to sobie zrobię Edytowane 17 Stycznia 2014 przez paolodoro Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/15/#findComment-327487 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #361 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Paszteciki z kapustą i pieczarkami Dwa ciasta franc. z Biedronki0.5 kg nieobranych pieczarek, nie ważyłem po obraniu3/4 słoika kapusty kiszonej Pobiedziskiej, słoik 1 L2 cebulesól i przyprawy, ja dałem moją mieszankę przypraw Kapustę i grzyby zmieliłem na sitku 8mm, cebulkę tylko podsmażyłem, nie mieliłem.Paszteciki przed włożeniem do piekarnika posmarowałem jajkiem, smarowałem też jajkiem ciasto coby rulon skleić, piekłem w 200st.C jakieś 15 min., ale czas pieczenia zależny jest od tego jaki kto ma piekarnik.Najwięcej roboty jest z przygotowaniem farszu, reszta to już z górki. Wyszły bardzo smaczniaste, ale chyba jednak do takiego farszu lepsze by było ciasto z przepisu na paszteciki Małgoś. NIe mniej jednak polecam ciasto franc., bardzo wdzięczne do obróbki Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/15/#findComment-327661 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #362 Opublikowano 18 Stycznia 2014 @Zbój Madej,Powiedz proszę jak można trzymać wagę nie nad, oglądając te Twoje "wybryki" kulinarne no jak powiedz proszę Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/15/#findComment-327676 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #363 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Masz rację. Zbójaszek jest czasem "mocno wkurzający". Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/15/#findComment-327678 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #364 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Powiedz proszę jak można trzymać wagę nie nad, oglądając te Twoje "wybryki" kulinarne no jak powiedz proszę Nic innego jak tylko ćwiczyć silną wolę :laugh: Masz rację. Zbójaszek jest czasem "mocno wkurzający". Oj tam zaraz mocno :laugh: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/15/#findComment-327696 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #365 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Paszteciki z kapustą i pieczarkami Tu mnie ma co się śmiać kochany ... poszedłeś po łatwiznę i ciasto gotowca nabyłeś Wojtku żartuję oczywiście... paszteciki wyglądają '' Bosko" Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/15/#findComment-327697 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #366 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Dzięki Zbójaszku Właśnie mi przypomniałeś że mam takie ciasto w lodówce i gar bigosu na balkonie..... Paszteciki już w piekarniku Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/15/#findComment-327702 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #367 Opublikowano 18 Stycznia 2014 poszedłeś po łatwiznę i ciasto gotowca nabyłeś Życie i dreptanie w kuchni trzeba sobie ułatwiać :laugh: no i dawno "czegoś" na cieście francuskim nie spożywałem, a ono ma swój smaczek. Następną razą chyba zrobię Małgosiowe ciasto na paszteciki Paszteciki już w piekarniku To smaczniastego wieczoru życzę :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/15/#findComment-327703 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 21 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #368 Opublikowano 21 Stycznia 2014 (edytowane) Napatrzyłem się na chałki Eli55 i Ani z daleka no i mnie się zachciało, ale zrobiłem głównie z myślą o mamie, ona za takimi przepada i sobie kupowała raz na jakiś czas, teraz kupować przestanie, mam nadzieję Znalazłem w sieci prosty przepisik i i dziś wydreptałem chałeczkę Patrzyłem na filmiku jak zaplatać, ale jak przyszło co do czego do się zamotałem i warkocz nie wyszedł, ale zdążyłem jeszcze odpleść i zacząłem zaplatać normalnie, trochę źle podwinąłem ciasto na końcu, ale to pikuś.Chałka po upieczeniu ogromniasta i naprawdę bardzo smaczniasta :D Chałka z kruszonką Ciasto: 450 g mąki pszennej100 ml ciepłego mleka100 ml ciepłej wody15 g drożdży świeżych lub 8 g suchych1 jajko2 łyżki masła, roztopionego3 łyżki cukru1/4-1/3 łyżeczki soli Kruszonka: 60 g mąki pszennej30 g masła30 g cukru Do posmarowania:jajko rozklepane Ze świeżymi drożdżami: Drożdże mieszamy z ciepłym mlekiem, 2 łyżkami mąki oraz łyżeczką cukru. Zostawiamy na 15 min. w ciepłym miejscu przykryty ściereczką. Zaczyn powinien być aktywny tzn. powinny być na nim bąbelki powietrza. Resztę mąki przesiewamy, dodajemy pozostały cukier, sól, roztrzepane jajko, ciepłą wodę, roztopione masło oraz zaczyn. Wyrabiamy, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne. Z suchymi drożdżami: Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do miski i wyrabiamy, aż będzie gładkie i elastyczne. Formujemy kulę wkładamy do miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do podwojenia objętości ( ok. 1 godz. ). Po wyrośnięciu ponownie lekko wyrabiamy, aby odgazować ciasto. Dzielimy na 3 wałeczki i zaplatamy warkocz, końce podwijamy pod spód. Chałkę przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, przykrywamy i zostawiamy na 30 min. do napuszenia. Wszystkie składniki na kruszonkę przekładamy do miseczki i wyrabiamy, aż powstaną grudki. Napuszoną chałkę smarujemy roztrzepanym jajkiem oraz obficie posypujemy kruszonką, szczególnie wierzch. Wkładamy na 30 min. do piekarnika rozgrzanego do 180 C i pieczemy, aż skórka będzie mocno brązowa. A okruszki jakie wspaniałe :D Będą następne chałki Edytowane 21 Stycznia 2014 przez Zbój Madej Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/15/#findComment-328452 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #369 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Napatrzyłem się na chałki Eli55 i Ani z daleka no i mnie się zachciało, ale zrobiłem głównie z myślą o mamie, ona za takimi przepada i sobie kupowała raz na jakiś czas, teraz kupować przestanie, mam nadzieję No proszę... Chałka aż się patrzy... no to teraz Wojtku będziesz dogadzał Mamie Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/15/#findComment-328455 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #370 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Znalazłem w sieci prosty przepisik i i dziś wydreptałem chałeczkę Wojtek , dobrze że masz stresa wchodzić na wagę . :frantics: Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/15/#findComment-328458 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 21 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #371 Opublikowano 21 Stycznia 2014 no to teraz Wojtku będziesz dogadzał Mamie Już mamie mówiłem tylko daj znać i upiekę. Ciasto bardzo proste w wykonaniu, ale czasochłonne, a w smaku opłacalne :D Jak robiłem tą chałkę to odrazu zmniejszyłem ilość soli. W oryginale była 1 łyżeczka, ja odrazu dałem mniej, nasypałem z solniczki na rękę i było tak mniej więcej 1/4-1/3 łyżeczki i było na sół w sam raz W przepisie już poprawiłem Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/15/#findComment-328460 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #372 Opublikowano 21 Stycznia 2014 jak tak patrze na te wasze piekne chalki to i mnie smak nalecial ,tylko ja mam dwie lewe do pieczenia ..ale moze sie pokusze jutro na taka z kruszonka ...do tego maselko i konfitura z wisni ...pychaaaa Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/15/#findComment-328462 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 21 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #373 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Wojtek , dobrze że masz stresa wchodzić na wagę . :frantics: Stresa nie mam, waga domowa to dla mnie zbędny gadżet i się nie ważę, a i nie mam po co się ważyć :laugh: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/15/#findComment-328463 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #374 Opublikowano 22 Stycznia 2014 znalazłem w sieci prosty przepisik i i dziś wydreptałem chałeczkę Super starszy Mama pewnikiem zachwycona była Pozdrów ją ode mnie Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/15/#findComment-328550 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #375 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Wojtku super ta bułeczka nawet ładnie wyrosła kruszonka ok Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/15/#findComment-328551 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.