Zbój Madej Opublikowano 14 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #176 Opublikowano 14 Lutego 2011 One są słodkie ?Nie Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/8/#findComment-146733 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #177 Opublikowano 14 Lutego 2011 Zbierałem się do pieczenia tych bułek zanim do Was trafiłem Łoooo matko, Zbójaszku to dlatego tak apetyczne te Twoje bułeczki. :clap: A ten blok czekoladowy mniam , mniam :thumbsup: Konkurencja rośnie oj rośnie :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/8/#findComment-146738 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 14 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #178 Opublikowano 14 Lutego 2011 Bułeczki bardzo mięsiste w środku i bdb :thumbsup: A miałem na obiadokolację już przygotowany ryż brązowy z warzywami :lol: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/8/#findComment-146783 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 17 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #179 Opublikowano 17 Lutego 2011 Szarlotka Kasi z Bielska :grin: https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=176433#176433 Bułki z przedziałkiem tez machnąłem z kg mąki. Wyszło 9 bułek 120-123g i 7 bułek 72-76g. Duże bułki piekłem 20min. w 190st.C, małe wg przepisu Pierwszy kawałek się rozwalił jeszcze ciepły, zjadłem dwa "malutkie" :wink: kawałki. Z wypieku jestem baaaardzo zadowolony :thumbsup: :thumbsup: W moim elektrycznym piekarniku, grzałka góra/dól piekło się jakieś 35min 180st.C Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/8/#findComment-147237 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #180 Opublikowano 17 Lutego 2011 Pierwszy kawałek się rozwalił jeszcze ciepły, zjadłem dwa "malutkie" :wink: kawałkiTak to jest jak sie jest takim łakomczuchem i jeszcze gorące chce sie próbować :wink: Ja zakupiłem 3 kg jabłek... ale nie mam czasu... moze w przyszłym tygodniu Szarlotka przednia !!! Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/8/#findComment-147254 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 17 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #181 Opublikowano 17 Lutego 2011 Tak to jest jak sie jest takim łakomczuchemZbójaszku też mi malutko, wciągnąłeś 1/4 blachy :grin: :mrgreen:Oj tam oj tam :lol: w domu inni też spróbowali :grin: Ale o czymś to świadczy, szarlotka musi być pycha :thumbsup:Siostra przyszła kawałek zjadła i... jejku!!! poezja!!! i cóż mi więcej trzeba, ale ja jeszcze czekam aż szwagier spróbuje, dobry z niego chłop, ale podniebienie ma delikatne, smakosz znaczy się, jak on będzie kontent to znaczy, że jadalne bardzo :lol: I chciało Ci się ważyć bułki??No pewno :lol: pewne kryteria zachować trzeba, ale wiesz jak to szybko idzie, jedną bułkę z ważeniem, zarobieniem i obtoczeniem w mące robię w kilkadziesiąt sekund, dla mnie niewprawnego to szybko Rozumiem że te większe dla Ciebie :tongue:Nie tylko, jest w domu komu jeść. 4 duże zamroziłem na próbę :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/8/#findComment-147282 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #182 Opublikowano 17 Lutego 2011 Pierwszy kawałek się rozwalił jeszcze ciepły, zjadłem dwa "malutkie" :wink: kawałki. Z wypieku jestem baaaardzo zadowolony :thumbsup: :pycha: W moim elektrycznym piekarniku, grzałka góra/dól piekło się jakieś 35min 180st.C witaj Zbóju żona piecze w gazowym piekarniku 30 minut,jabłuszek nie żałowałeś smacznie wygląda :thumbsup: :thumbsup: to ciasteczko jest w tej chwili u nas nr.1. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/8/#findComment-147295 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 19 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #183 Opublikowano 19 Lutego 2011 Zebrały się u mnie w kuchni moje siostry i wykulały pączki z 2kg mąki :grin: Pryszczu stał przy garnku i smażył Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/8/#findComment-147729 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #184 Opublikowano 19 Lutego 2011 Zebrały się u mnie w kuchni moje siostry i wykulały pączki z 2kg mąki :grin: To nie dały Ci siostrzyczki pokulać?? :wink: Niestety mnie nikt nie chciał wyręczyć... ale co tam ja lubię kulać i drożdżowe mi rośnie w rękach :grin: Ładne pączusie....teraz się przyznaj ile zjadłeś :tongue: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/8/#findComment-147735 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 19 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #185 Opublikowano 19 Lutego 2011 To nie dały Ci siostrzyczki pokulać?? :wink:Kulanie pączków dla mnie zajęcie mało pociągające i stresowne, długo się robi :lol: teraz się przyznaj ile zjadłeś :tongue:1/3 tego co zawsze, czyli pięć drożdżowe mi rośnie w rękach :grin:hmm... drożdżowe... :rolleyes: :rolleyes: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/8/#findComment-147751 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #186 Opublikowano 24 Lutego 2011 WitamZbóju mam małe pytanko do ciebie dotyczące rolady mięsnej na cieście francuskimW sklepie znalazłem ciasto francuskie frosta 450g http://www.frisco.pl/product/5905009021832/FROSTA__Ciasto_francuskie_mrozone.xhtmlile mniej więcej rozmrozić aby wystarczyło na 1 porcję (300g mięsa)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/8/#findComment-148605 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #187 Opublikowano 24 Lutego 2011 ile mniej więcej rozmrozić Takiego mrozonego przyznam sie jeszcze nie stosowałem... rolady Zbója robiłem z gotowego kupowanego w Biedronce, Lidlu, Tesco... Tam jedno ciasto (nie mrozone), po rozwinieciu tworzy prostokat 25cm na 35cm... Nie wiem jak to twoje mrozone, czy jest zrolpwane? Czy to mniejsze kawałki ? Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/8/#findComment-148610 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #188 Opublikowano 24 Lutego 2011 szukałem dziś w biedronce i nigdzie nie mogłem znaleść tego ciasta myślałem że tylko mrożone jest takie ciasto i szukałem na mrozonkach :grin: A na jakich półkach w biedronce jest to ciasto :blush: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/8/#findComment-148611 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #189 Opublikowano 24 Lutego 2011 A na jakich półkach w biedronce jest to ciasto :blush:W lodówkach tam gdzie sery , śmietany . Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/8/#findComment-148613 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #190 Opublikowano 24 Lutego 2011 tak dla pewności 1 ciasto z biedronki starcza na 1 roladę czy tak?i przez jakie sitko zmielić najlepiej mięsko na farsz Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/8/#findComment-148621 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #191 Opublikowano 24 Lutego 2011 Tak jedno ciasto - jedna rolada W biedronce na 100% dostaniesz, spytaj sie sprzedawczyń, leżą wszystkie razem w kartonie, w lodówce z serami itp, jak napisała kaszubka. Co do mielenia miesa to jak lubisz, ja mieliłem na 4, na 8, dodajesz tez co lubisz, papryke, pieczarki, brokuły, jajko, na co masz tylko ochotę Tu masz moja fotorelację: https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6489&start=0 Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/8/#findComment-148633 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 25 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #192 Opublikowano 25 Lutego 2011 szukałem dziś w biedronce i nigdzie nie mogłem znaleść tego ciastaW Biedronce, w której ja kupuję, ciasto franc. jest na półkach-chłodniach, na których są gotowe wędliny i nabiał. Ciasta franc. nie mrożę, trzymam tylko w lodówce, nie można też ciasta surowego trzymać zbyt długo w ciepłym, źle się zawija. Jak będziesz robił roladę mięsną z różnymi dodatkami to waga mięsa zmielonego niech nie przekracza 30-35dag. Mięso z uda indyka mielę na sitku 8mm, jeżeli chcesz robić z mięsa wp np. łopatki to sitko 6mm., kiedyś mięso wp mieliłem na 8mm i jest trochę za grubo :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/8/#findComment-148649 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #193 Opublikowano 25 Lutego 2011 Witampopatrzyłem na fotorelację pokemon15 i mam jeszcze takie pytanko do pokemon15 i zbója Ta rolada to potrawa na kanapki czy raczej obiadowa z sosikiem i ziemniaczkami. cały czas myślałem o tey roladkach jako dodatek do kanapek ale czy da się to kroić w plstry jak typową roladę mięsną? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/8/#findComment-148731 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #194 Opublikowano 25 Lutego 2011 macie jakiś ciekawy przepis na taką chyba to pieczeń się nazywa najlepiej z piersi kurczaka na kanapeczki w keksówce Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/8/#findComment-148733 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 26 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #195 Opublikowano 26 Lutego 2011 przepis na taką chyba to pieczeń się nazywa najlepiej z piersi kurczakahttps://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=175679#175679 Mięso z uda kurczaka możesz zastąpić mięsem z uda indyka, możesz też zmielić na sitku 4-6mm :grin: "Szarlotka Kasi z Bielska" po raz drugi. Szwagier(też kolejarz tylko ode mnie starszy stopniem) z Wrocka jeszcze nie próbował, dziś przyjeżdża Powtarzalność produktu jest. Powtarzalność "jadalności" na ciepło też jest :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/8/#findComment-148794 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #196 Opublikowano 26 Lutego 2011 Powtarzalność "jadalności" na ciepło też jestwitaj Zbóju cieszymy się że Tobie smakuje,na ciepło jakby Kasia nie zabrała to z pół blachy by poszło.widzę że Ty dajesz jabłuszek sporo (wysoko). wie ktoś od czego to zależy że raz beza na szarlotce jest wysoka taka fajna a raz niższa :sad: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/8/#findComment-148805 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #197 Opublikowano 26 Lutego 2011 wie ktoś od czego to zależy że raz beza na szarlotce jest wysoka taka fajna a raz niższa :sad:Marku a może białka za słabo ubite lub też duży wpływ ma temp. Beza powinna się suszyć i piec w niższej temp kiedy jest zbyt wysoka wtedy się szybko ścina. Tak mi się wydaje bynajmniej. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/8/#findComment-148816 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #198 Opublikowano 26 Lutego 2011 Marku a może białka za słabo ubite lub też duży wpływ ma temp. Beza powinna się suszyć i piec w niższej temp kiedy jest zbyt wysoka wtedy się szybko ścina.Halinko ja myślę że żona za długo ubija mikserem....w piekarniku jest wysoka a potem czasem klapnie,może że białka nie są zimne??pisze to bo u Zbója wyszła ładna beza i jestem troche zmartwiony Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/8/#findComment-148819 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 26 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #199 Opublikowano 26 Lutego 2011 widzę że Ty dajesz jabłuszek sporo (wysoko).Jabłek daję 8 szt. tak jak w przepisie. Wygląda wysoko bo forma węższa. Jabłka to "Reneta" :grin: u Zbója wyszła ładna bezaBiałka i szczypta soli, ubijam na bardzo sztywno, daję cukier puder i ubijam chyba ze 3 min. może ciut więcej, daję mąkę ziemn. i ubijam ze 2 min. i wykładam na jabłka :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/8/#findComment-148887 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 26 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #200 Opublikowano 26 Lutego 2011 Niespodziewane dreptanie, czyli spadający "Biszkopt Halusi"wieczorem :lol: 17.34 nagły tel. z Wrocka,że jadą i czy zrobisz biszkopt bo jutro Zbyszek(szwagier kolejarz) ma urodziny, ja na to, że oki. Po chwili myślę sobie jak tu biszkopt robić jak jajka zimne, a już późno na roboty w kuchni. no to ja jajka(kurze) na piec niech się grzeją, grzały się godzinkę i ciut. Zapaliłem pół i wziąłem się za dreptanie, po godzince było po wszystkim. W przepisie Haluśka podaje proporcje na szklanki i łyżki, a ja dziś wszystko poważyłem i teraz mam miarę na przyszłość, tylko jeszcze 1.5g proszku do pieczenia odejmę. Waga produktów na tortownicę fi 24cm: 5 jajek - 33 dag 1 szkl. mąki - 14 dag 1 szkl. cukru - 19 dag 2 łyżki mąki ziemn. - 5 dag 2 łyżeczki proszku do piecz. - 5.5 g Ciasto gotowe w piekarniku, a ja siedzę palę, patrzę jak biszkopt rośnie, wycieknie(ostatnio "wylatał" z formy) nie wycieknie wycieknie nie... ciśnienie mi rośnie ciasto też, cukier idzie mi do góry ciasto też i tak się działo jakieś 10min. po tym czasie nie wyleciało ciasto z formy, znaczy się będzie chyba oki :rolleyes: no i było oki :clap: Biszkopt jest oki, zdrowie w normie. Wysokość ciasta 7.5cm :grin: Tu na podłodze w spiżarni jak go puściłem :lol: Po upuszczeniu i kilka minut potem. Tu po godzince od upieczenia, ten pagórek na środku ładnie się wyrównał i biszkopt jest idealny Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/8/#findComment-148962 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.