Tomasz_65 Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #426 Opublikowano 10 Września 2013 menzur, dobrze rozumiesz na 5 kg -150 ml :grin: pozdrawiam Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/18/#findComment-300256 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #427 Opublikowano 10 Września 2013 Kiełbasa będzie w wersji podsuszanej i będzie do oceny i spożycia na Grzybozlociestarszy, sparz ze dwa pętka... będzie na ognisko,,, Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/18/#findComment-300357 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 11 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #428 Opublikowano 11 Września 2013 starszy, sparz ze dwa pętka... będzie na ognisko,,,Po wędzeniu, a przed podsuszaniem zawsze parzę Miałem wsio podsuszać, ale jak nie zapomnę to zamrożę Tobie ze dwa kawałeczki Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/18/#findComment-300382 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 12 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #429 Opublikowano 12 Września 2013 Po wędzeniu Po parzeniu Spiżarniane studzenie Po nocy w spiżarni http://images54.fotosik.pl/66/f96a136a4e596741med.jpg Takie tam maluśkie zamówienie na ognisko grzybozlotowe :grin: idzie do zamrażalnika http://images53.fotosik.pl/65/362e860664d995f6med.jpg Teraz leci ciepły dymek na kiełbaski i do przyszłego Czwartku spiżarnia/lodówka na zmianę Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/18/#findComment-300650 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #430 Opublikowano 12 Września 2013 Zbóju kiełbaska piękna :thumbsup: :clap: :clap: :clap: tylko jak to jest Twoja receptura to nazwałbym ją KIEŁBASA ZBÓJECKA albo KIEŁBASA ZBÓJA :wink: Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/18/#findComment-300666 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 12 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #431 Opublikowano 12 Września 2013 nazwałbym ją KIEŁBASA ZBÓJECKA albo KIEŁBASA ZBÓJA :wink:Może kiedyś i taką wymyślę, na razie niech ta nazwa zostanie, a w planach jest "Kiełbasa Podróżnika" Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/18/#findComment-300686 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandolini Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #432 Opublikowano 12 Września 2013 Może kiedyś i taką wymyślę, na razie niech ta nazwa zostanieJa, swoje kiełbasy nazywam po swojemu. Robię różne i różnie je nazywam, np: kiełbasa gromadzka, kiełbasa sołecka, kiełbasa gminna. Te nazwy nie są zastrzeżone, mój własny wymysł Im większy obszar, tym dla mnie najlepsza, później będą: powiatowa, wojewódzka i... no właśnie, polska to już jest ale nazwę ją: krajowa Na koniec chyba pozostanie europejska albo światowa :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/18/#findComment-300688 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 12 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #433 Opublikowano 12 Września 2013 kiełbasa gromadzka, kiełbasa sołecka, kiełbasa gminnabędą: powiatowa, wojewódzkaPolityk panie, normalnie polityk :lol: :lol: polska to już jest ale nazwę ją: krajowaAle i patriota :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/18/#findComment-300689 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #434 Opublikowano 12 Września 2013 Takie tam maluśkie zamówienie na ognisko grzybozlotowe :grin: idzie do zamrażalnika Hm ....kolejny cud a"la Kana Galilejska w Zatomiu się szykuje ? :shock: :grin: :wink: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/18/#findComment-300736 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #435 Opublikowano 12 Września 2013 Zbójaszku ja już drewno na ognisko zbieram :lol: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/18/#findComment-300743 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #436 Opublikowano 12 Września 2013 5.Tłuszcz twardy - 0.25 kg Wiem że powinienem już widzieć co o jest tłuszcz twardy ale... Wojtku, jakiego "tłuszczu twardego" używasz i na jakie ewentualnie mogę je zamienić ? Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/18/#findComment-300759 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 12 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #437 Opublikowano 12 Września 2013 jakiego "tłuszczu twardego" używasz ?Ja mam tł. twardy z podgardla :grin: na jakie ewentualnie mogę je zamienić ?Jak nie mam tł. twardego to na nic nie zamieniam, wtedy kiełbasa jest bez tł. twardego. Ogólnie jak robię kiełbasy tł. twardego raczej nie daję, robię takie proste kiełbasy. tł. twardy daję wtedy jak robię żywiecką, jałowcową no i tą swoją U mnie prosta kiełbasa zazwyczaj składa się z wp I, wp II, wp III, nieraz wołowinę dodam, przyprawy tylko zmieniam Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/18/#findComment-300771 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 14 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #438 Opublikowano 14 Września 2013 Kiełbaska nabiera coraz ładniejszego kolorku i fajnie podsycha, w dzień w lodówce, w nocy w spiżarni przy lekko otwartym oknie Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/18/#findComment-301164 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 18 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #439 Opublikowano 18 Września 2013 Już podsuszona, tak jakby brakło jeszcze z 5 min. parzenia, ale na zakusku będzie oki :thumbsup: :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/18/#findComment-302091 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 18 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #440 Opublikowano 18 Września 2013 Już podsuszona, tak jakby brakło jeszcze z 5 min. parzenia, ale na zakusku będzie okiwyszły mi gały.. bo łapy brać chciały :lol: a przez monitor nie umiały hehe pysznie wygląda nieźle dzisiaj się zdziwiłem i powiem Ci że wywołałeś u mnie 'najniższe uczucie' zazdrość do Egiptu dalekiego Twoje wyroby zawędrują!!! kiedyś za kulinarne cymesy podbijali, tworzyli swoje kolonie Brytyjczycy.. a teraz Nasz Polski Król Wędzarniczy na cały świat będzie rozsławiał naszą żywność oby nikt nas za to nie podbijał :lol: Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/18/#findComment-302093 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 18 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #441 Opublikowano 18 Września 2013 pysznie wygląda I mi tak smakuję, tyle tylko, że parzyłem ciuteńkę za krótko do Egiptu dalekiego Twoje wyroby zawędrują!!!Do Egiptu tylko drób niestety. Żeby tak wieprzka mogli spożywać, to bym miał trochę pole do popisu Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/18/#findComment-302094 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 19 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #442 Opublikowano 19 Października 2013 Żywiecka, jałowcowa i "Kiełbasa Podróżnika" Jałowcowa po parzeniu drugi raz podwędzana Ta co wisi wyżej to "Kiełbasa Podróżnika" Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/18/#findComment-307655 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandolini Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #443 Opublikowano 19 Października 2013 Ta co wisi wyżej to "Kiełbasa Podróżnika" To dla bardzo wytrwałych podróżników, z dużym plecakiem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/18/#findComment-307660 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 21 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #444 Opublikowano 21 Listopada 2013 Kiełbasy żywiecka 2.5 kg, podróżnika 3.15 kg i kabanoski 1.8 kg. Wczoraj węzono/parzone, kabanosy wędzono/podpiekane. Dziś powtórne ciepłe wędzenie było. Teraz trochę w spiżarni powiszą Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/18/#findComment-315010 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #445 Opublikowano 21 Listopada 2013 Kiełbasy żywiecka 2.5 kg, podróżnika 3.15 kg i kabanoski 1.8 kg. Wczoraj węzono/parzone, kabanosy wędzono/podpiekane. Dziś powtórne ciepłe wędzenie było. Teraz trochę w spiżarni powiszą Zbójaszku , wolnego nie marnujesz . Smak to sobie wyobrażam . Pozdrawiam gorąco Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/18/#findComment-315024 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 21 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #446 Opublikowano 21 Listopada 2013 (edytowane) Zbójaszku , wolnego nie marnujeszA no nie marnuję, jutro też dymienie częściowo na sobotnią gościnę (oj będzie się działo), w Poniedziałek zadymiam boczki i myszkę. Jutro też Haluśkowy jabłecznik, dwie pieczenie drobiowe, w Sobotę spacerówki drobiowe piekę. Nie ma to jak odpoczynek przy dreptaniu :D Tekiego wolnego zmarnować nie można, nie często się zdarza. ze mam 8 dni wolnego bez brania urlopu Edytowane 21 Listopada 2013 przez Zbój Madej Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/18/#findComment-315038 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #447 Opublikowano 21 Listopada 2013 A no nie marnuję, jutro też dymienie częściowo na sobotnią gościnę (oj będzie się działo), Wojtek , u Ciebie gościny są przedniej marki . Jak będą tacy goście co ich znam to pozdrawiaj Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/18/#findComment-315048 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 21 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #448 Opublikowano 21 Listopada 2013 Jak będą tacy goście co ich znam to pozdrawiaj Ze znanych to moja mama, ci co ich nie znasz, znają Ciebie poprzez wyroby wg Twoich przepisów :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/18/#findComment-315061 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #449 Opublikowano 21 Listopada 2013 Jak będą tacy goście co ich znam to pozdrawiaj Ze znanych to moja mama, ci co ich nie znasz, znają Ciebie poprzez wyroby wg Twoich przepisów :D Nie powiem . Miło się czyta takie info . :D Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/18/#findComment-315062 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianek77 Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #450 Opublikowano 22 Listopada 2013 Kiełbasy żywiecka 2.5 kg, podróżnika 3.15 kg i kabanoski 1.8 kg. Wczoraj węzono/parzone, kabanosy wędzono/podpiekane. Dziś powtórne ciepłe wędzenie było. Teraz trochę w spiżarni powiszą Zbójaszku , co daje powtorne wedzenie kiełbas ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3244-zb%C3%B3j-madej-prosta-kie%C5%82basa/page/18/#findComment-315170 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.