Papla Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 30 Listopada 2009 Szkolenie numer: 01-2010 Zakres tematyczny: „Domowe przetwórstwo mięsa” - profil podstawowy termin: 22-23-24 stycznia 2010 roku koniec rezerwacji jak i wpłat: 8 stycznia 2010 roku Proszę rejestrować się tu: Rejestracja na szkolenie 01-2010 Lista uczestników jest tu podana jako informacyjna aby można było np. wspólnie zaplanować podróż jednym środkiem komunikacji. Kontakt do określonej osoby (po zgodzie na podanie) będę podawał bezpośrednio osobie zainteresowanej. W tym temacie proszę też proponować rodzaje wyrobów które chcą Państwo aby były zrobione na szkoleniu. Uczestnicy: Lp. - Imię i nazwisko - Nick - Miasto przyjazdu 1. Franz Gibas - Niemcy 2. Piotr Poliwka - Ropczyce 3. Piotr Radzimirski - Warszawa 4. Tomasz Kowalski - Ksawerów 5. Krzysztof Kulig - Tarnów 6. Miroslaw Gutkowski - Zabrze 7. Dariusz Gielnik - Zgierz 8. Janusz Grodowski - Bydgoszcz 9. Dorota Lachowska - Konopiska 10. Maciej Traczuk - Lublin 11. + os tow 12. + os tow 13. Andrzej Skorek - Lublin 14. + os tow 15. Dawid Stremecki - Szprotawa 16. Mirosław Niemczyk - Police 17. Robert Michno - Rzeszów 18. Rafał Konaszewski - Tarnów 19. Jerzy Rusaczonek - Warszawa 20. Jarosław Abramowski - Aleksadrówka 21. Krzysztof Górnicki - Płońsk 22. Natalia Uratowska - Warszawa 23. Radosław Grala - Warszawa 24. Paweł Cal - Warszawa Lista rezerwowa: 1. Mariusz Trościańczyk - Wohyń 2. Olga Lipska - Mielno 3. Danuta Golemo - Worcester (USA) Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3325-01-2010/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Witam to ja z nr 3 na kurs 1-2010 , jak ktoś bedzie potrzebował to wyruszam z warszawy i moge kogos zabrac. kontakt na email. pozdrawiam i do zobaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3325-01-2010/#findComment-90213 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zemat Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 31 Grudnia 2009 bardzo mi się spodobała taka szkoła i bardzo jestem zainteresowany tylko nie wiem czy będę miał wolne w tym czasie. 04-01-2010 będę mógł wiedzieć czy tak lub nie :wink:a jak wygląda dyplom, certyfikat ... ? Cytuj Człowiek, który nie robi błędów, zwykle nie robi niczego, Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3325-01-2010/#findComment-94196 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 31 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 31 Grudnia 2009 bardzo mi się spodobała taka szkoła i bardzo jestem zainteresowany tylko nie wiem czy będę miał wolne w tym czasie. 04-01-2010 będę mógł wiedzieć czy tak lub nie :wink: a jak wygląda dyplom, certyfikat ... ? Witaj Zapisy (jeśli będą wolne miejsca do tego czasu) jak i wpłaty są do 8 stycznia 2010 roku. Dyplom wygląda tak: Serdecznie zapraszam i pozdrawiam sylwestrowo-noworocznie. Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3325-01-2010/#findComment-94199 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mila_68 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Witam serdecznie mam pytanie czy podobne kursy domowego masarstwa są organizowane w innych terminach i lokalizacji okolice woj. pomorskiego POZDRAWIAM Cytuj mila_68 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3325-01-2010/#findComment-94451 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vtec Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Terminy są podane na stronie http://szkoladomowegomasarstwa.plJeżeli chodzi o lokalizację, to na razie jest jedna (Zrębice k/Częstochowy) ale podobno mają powstać 2 filie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3325-01-2010/#findComment-94452 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mila_68 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 2 Stycznia 2010 SERDECZNIE DZIĘKUJĘ ZA INFORMACJĘ POZDRAWIAM Cytuj mila_68 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3325-01-2010/#findComment-94455 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Jeżeli chodzi o lokalizację, to na razie jest jedna (Zrębice k/Częstochowy) ale podobno mają powstać 2 filie.Vtec, nie podobno, ale dzięki zaangażowaniu naszych zadymiaczy projekty już są w fazie realizacji. Robimy to celowo, by ułatwić chętnym z północy i południa Polski uczestnictwo w kursach. Pozostaje jeszcze wschód i zachód. :grin: To jednak na pewno także rozwiążemy. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3325-01-2010/#findComment-94468 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mila_68 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 3 Stycznia 2010 WITAM ponownie mam jeszcze pytanie rozumiem że po ukończeniu tego kursu otrzymuje się certyfikat do czego taki certyfikat uprawnia Pozdrawiam Cytuj mila_68 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3325-01-2010/#findComment-94469 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tim Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Po zakończeniu kursu otrzymujesz "DYPLOM",a nie certyfikat Cytuj Moja wędzarnia https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5785 i tematy https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?app=core&module=search&do=user_activity&search_app=forums&mid=42078&sid=8a787e7658ac8944d85868546dfda7d4&search_app_filters[forums][searchInKey]=&userMode=title Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3325-01-2010/#findComment-94473 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 4 Stycznia 2010 ORGANIZACYJNE 1. Proszę o zgłaszanie swoich propozycji co do wyrobów wykonanych na szkoleniu. 2. AUTOSTOP: Kolega Piotr Poliwka z Ropczyc k/Dębicy, ma wolne miejsca w samochodzie, telefon kontaktowy podam na PW. 3. Zamknięcie rejestracji jest 8 stycznia 2010 r. Są jeszcze 3 wolne miejsca. Zapraszam do rejestracji tu: Rejestracja na szkolenie 01-2010 Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3325-01-2010/#findComment-94581 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rkdent Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Witam wszystkich na forum po raz pierwszy. Chciałbym zapytać o dokończenie rezerwacji miejsca na styczniowe szkolenie. Ponieważ rezerwacji dokonałem dzisiaj, znalazłem się na liście oczekujących. Nie wiem czy mam dokonać wpłatę na konto za uczestnictwo w szkoleniu czy mogę dokonać wpłaty na miejscu. Kiedy dostanę informację czy zostałem zakwalifikowany na ten termin kursu? Czy jest możliwość zakwaterowania na miejscu czy mam szukać czegoś na własną rękę? I chyba ostatnie pytanie a właściwie sugestia odnośnie tematu spotkania mianowicie czy można poruszyć temat wyrobu wędlin z dziczyzny.Pozdrawiam. Cytuj miłośnik karawaningu, wędkarstwa i dobrego jedzenia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3325-01-2010/#findComment-94655 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Także Cie witamy.Odpowiedzi na wiekszośc pytań znajdziesz tutaj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=2919Co do dziczyzny, to z uwagi na zbyt mało czasu na kursie podstawowym, organizowany jest kurs specjalistyczny, poswięcony tylko i wyłacznie obróbce dziczyzny.Informacje o kursie znajdziesz tu http://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=3725 Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3325-01-2010/#findComment-94667 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 5 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Witam wszystkich na forum po raz pierwszy. Chciałbym zapytać o dokończenie rezerwacji miejsca na styczniowe szkolenie. Ponieważ rezerwacji dokonałem dzisiaj, znalazłem się na liście oczekujących. Nie wiem czy mam dokonać wpłatę na konto za uczestnictwo w szkoleniu czy mogę dokonać wpłaty na miejscu. Kiedy dostanę informację czy zostałem zakwalifikowany na ten termin kursu? Czy jest możliwość zakwaterowania na miejscu czy mam szukać czegoś na własną rękę? I chyba ostatnie pytanie a właściwie sugestia odnośnie tematu spotkania mianowicie czy można poruszyć temat wyrobu wędlin z dziczyzny. Pozdrawiam. Witam serdecznie 1. Dokończenie rezerwacji odbędzie się 8 stycznia, kiedy będzie wiadomo kto z podstawowej listy pierwszych 24 osób zrezygnował. 2. Wpłaty dokonasz po 8 stycznia. 3. Wpłaty dokonuje się na konto Szkoły tu link 4. Jeśli będzie wolne miejsce zakwaterowanie i wyżywienie jest zapewnione. 5. Szkolenie tematycznie obejmuje domowy przerób mięsa wieprzowego, tematem dziczyzny zajmiemy się na przygotowywanym specjalnym szkoleniu (ograniczenia czasowe szkolenia nie pozwalają na przerobienie dwóch profili), tu link do tematu Dziczyzna Gdybyś miał jeszcze pytania pisz proszę na moje PW lub na maila, lub dzwoń na telefon 691 597 792 Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3325-01-2010/#findComment-94670 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szuirad Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 5 Stycznia 2010 mila_68, tu o dyplom nie chodzi tylko nauczysz się podstaw.Jeżeli ktoś nigdy nie był przy swiniobiciu to taki kurs wiele mu pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3325-01-2010/#findComment-94673 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 5 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 5 Stycznia 2010 mila_68, tu o dyplom nie chodzi tylko nauczysz się podstaw.Jeżeli ktoś nigdy nie był przy swiniobiciu to taki kurs wiele mu pomoże. Witaj Na szkoleniu nie dokonujemy uboju. Przerób dokonywany jest z przebadanych półtusz z rzeźni, która ma stosowne normy wymagane dla takiego zakładu. Wszelkie materiały mięsne są w Szkole przechowywane w chłodni i zgodnie z przepisami sanitarnymi. Temat przerobu wraz z ubojem już był na forum poruszany lecz z uwagi na małe zainteresowanie zaniechany. Dyplom jest bardzo ładną pamiątką, którą uczestnicy szkoleń otrzymują na zakończenie wraz z paczką wyrobów jakie zrobili własnoręcznie podczas zajęć. Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3325-01-2010/#findComment-94674 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Chciałbym, aby docelowo dyplom ukończenia SDM znaczył coś więcej niż tylko pamiątka. Czynię zatem starania w tym kierunku aby zmienić trochę jego rangę. Może to wiązać się z koniecznością wydłużenia kursów lub uczestnictwa w kilku (wymagany limit godzin), ale o tym po załatwieniu sprawy, gdyż jako pionierzy to my przecieramy szlaki.Na razie pilnie się uczcie i wesoło bawcie w doborowym towarzystwie na najbliższych kursach. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3325-01-2010/#findComment-94675 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rkdent Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Dzięki za info i do zobaczenia na kursie,Ps.będę jechał z Tarnowa, może ktoś ma ochotę dotrzymać towarzystwa to zapraszam, mam wolne dwa miejsca. Cytuj miłośnik karawaningu, wędkarstwa i dobrego jedzenia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3325-01-2010/#findComment-94682 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
groomek Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 9 Stycznia 2010 witm, byłbym chetny na ten kursik na 22 stycznia Także jakby ktoś z już zapisanych rezygnował to nich da znać Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3325-01-2010/#findComment-95084 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zemat Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Czy te osoby z Lublina dokoptowały by mnie do wyjazdu?Nie ma sensu gonić samochodu z 1 osobą.\Do paliwa się dorzucę Cytuj Człowiek, który nie robi błędów, zwykle nie robi niczego, Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3325-01-2010/#findComment-95991 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Straszny Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 21 Stycznia 2010 Byłem dzisiaj w Zrębicach w SDM i powiem, że aura jest identyczna jak przed rokiem na pierwszym szkoleniu :grin: Droga nr 46 całkowicie przejezdna i raczej nie zapowiada się żeby coś napadało. Wszystkim uczestnikom życzę owocnej nauki, udanych wyrobów i dobrej zabawy ! Trzymajcie się ciepło :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3325-01-2010/#findComment-96217 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 21 Stycznia 2010 Pięknie tak jak rok temu. Patrząc na te zdjęcia czuję się jakby ten pierwszy kurs był wczoraj. Cytuj Do życia potrzeba piwa kiełbasy i chleba Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3325-01-2010/#findComment-96223 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 22 Stycznia 2010 Wszystkim uczestnikom rozpoczynającego się właśnie kursu w SDM, życzę samych udanych i smacznych wyrobów, urozmaiconych książek w szkolnej bibliotece, oraz niezapomnianych wrażeń. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3325-01-2010/#findComment-96319 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Jakie wrażenia z kursu, poza zimnem? :wink: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3325-01-2010/#findComment-96553 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rkdent Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Chyba mi, jako pierwszemu przypadł zaszczyt opisania paru słów po zakończonym już (niestety) kursie. Moim skromnym zdaniem, jako osoba stawiające pierwsze kroki w dej dziedzinie, uważam, że kurs wypadł wspaniale. Atmosfera - czułem się tak jak bym znał wszystkich od lat a widziałem ich po raz pierwszy. Merytoryczne podejście do sprawy na bardzo wysokim poziomie nie było pytań bez odpowiedzi. Ośrodek, w którym byliśmy klimatem dopasowany do całości przedsięwzięcia. Wieczorne spotkania wyczerpujące i rodzące wiele pomysłów na przyszłość. O osobach prowadzących nie będę zbyt wiele pisał powiem tylko, że trzeba ich poznać, bo naprawdę warto mieć takich przyjaciół. Na koniec powiem też o minusach tego spotkania, niestety, ale nie do końca sprawdziły się nam nasze mobile, ponieważ przy prawie dwudziesto stopniowym mrozie odmówiły posłuszeństwa, co po niektórym (mój też), ale jak można sie było spodziewać nawet najwytrwalsze zmarzlaki dały się w końcu odpalić i wszyscy sie rozjechaliśmy. Polecam wszystkim tym, którzy jeszcze się wahają. Podbudowany spotkaniem i panującą atmosferą już dzisiaj deklaruję swoją obecność na zlocie pod koniec wakacji. [ Dodano: Nie 24 Sty, 2010 20:13 ] Maxell, prośba do ciebie. jeśli jest to możliwe to prześlij osobom które były na kursie nick i adres email osób które brały udział w szkoleniu celem łatwiejszej komunikacji. rozmawiałem o tym z Pawłem i mówił, że nie powinno być problemu. Cytuj miłośnik karawaningu, wędkarstwa i dobrego jedzenia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3325-01-2010/#findComment-96563 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.