Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Szkolenie numer: 01-2010

Zakres tematyczny: „Domowe przetwórstwo mięsa” - profil podstawowy

termin: 22-23-24 stycznia 2010 roku

koniec rezerwacji jak i wpłat: 8 stycznia 2010 roku

 

Proszę rejestrować się tu:

Rejestracja na szkolenie 01-2010

 

Lista uczestników jest tu podana jako informacyjna

aby można było np. wspólnie zaplanować podróż jednym środkiem komunikacji.

Kontakt do określonej osoby (po zgodzie na podanie) będę podawał bezpośrednio

osobie zainteresowanej.

 

W tym temacie proszę też proponować rodzaje wyrobów

które chcą Państwo aby były zrobione na szkoleniu.

 

Uczestnicy:

 

Lp. - Imię i nazwisko - Nick - Miasto przyjazdu

 

1. Franz Gibas - Niemcy

2. Piotr Poliwka - Ropczyce

3. Piotr Radzimirski - Warszawa

4. Tomasz Kowalski - Ksawerów

5. Krzysztof Kulig - Tarnów

6. Miroslaw Gutkowski - Zabrze

7. Dariusz Gielnik - Zgierz

8. Janusz Grodowski - Bydgoszcz

9. Dorota Lachowska - Konopiska

10. Maciej Traczuk - Lublin

11. + os tow

12. + os tow

13. Andrzej Skorek - Lublin

14. + os tow

15. Dawid Stremecki - Szprotawa

16. Mirosław Niemczyk - Police

17. Robert Michno - Rzeszów

18. Rafał Konaszewski - Tarnów

19. Jerzy Rusaczonek - Warszawa

20. Jarosław Abramowski - Aleksadrówka

21. Krzysztof Górnicki - Płońsk

22. Natalia Uratowska - Warszawa

23. Radosław Grala - Warszawa

24. Paweł Cal - Warszawa

 

Lista rezerwowa:

1. Mariusz Trościańczyk - Wohyń

2. Olga Lipska - Mielno

3. Danuta Golemo - Worcester (USA)

Pozdrawiam Paweł
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3325-01-2010/
Udostępnij na innych stronach

  • 5 tygodni później...

bardzo mi się spodobała taka szkoła i bardzo jestem zainteresowany tylko nie wiem czy będę miał wolne w tym czasie. 04-01-2010 będę mógł wiedzieć czy tak lub nie :wink:

a jak wygląda dyplom, certyfikat ... ?

Człowiek, który nie robi błędów, zwykle nie robi niczego,

Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3325-01-2010/#findComment-94196
Udostępnij na innych stronach

bardzo mi się spodobała taka szkoła i bardzo jestem zainteresowany tylko nie wiem czy będę miał wolne w tym czasie. 04-01-2010 będę mógł wiedzieć czy tak lub nie :wink:

a jak wygląda dyplom, certyfikat ... ?

Witaj

 

Zapisy (jeśli będą wolne miejsca do tego czasu) jak i wpłaty są do 8 stycznia 2010 roku.

 

Dyplom wygląda tak:

 

 

Serdecznie zapraszam i pozdrawiam sylwestrowo-noworocznie.

Pozdrawiam Paweł
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3325-01-2010/#findComment-94199
Udostępnij na innych stronach

Jeżeli chodzi o lokalizację, to na razie jest jedna (Zrębice k/Częstochowy) ale podobno mają powstać 2 filie.

Vtec, nie podobno, ale dzięki zaangażowaniu naszych zadymiaczy projekty już są w fazie realizacji. Robimy to celowo, by ułatwić chętnym z północy i południa Polski uczestnictwo w kursach. Pozostaje jeszcze wschód i zachód. :grin: To jednak na pewno także rozwiążemy.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3325-01-2010/#findComment-94468
Udostępnij na innych stronach

ORGANIZACYJNE

 

1. Proszę o zgłaszanie swoich propozycji co do wyrobów wykonanych na szkoleniu.

 

2. AUTOSTOP: Kolega Piotr Poliwka z Ropczyc k/Dębicy, ma wolne miejsca w samochodzie, telefon kontaktowy podam na PW.

 

3. Zamknięcie rejestracji jest 8 stycznia 2010 r. Są jeszcze 3 wolne miejsca. Zapraszam do rejestracji tu:

Rejestracja na szkolenie 01-2010

Pozdrawiam Paweł
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3325-01-2010/#findComment-94581
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich na forum po raz pierwszy. Chciałbym zapytać o dokończenie rezerwacji miejsca na styczniowe szkolenie.

Ponieważ rezerwacji dokonałem dzisiaj, znalazłem się na liście oczekujących.

Nie wiem czy mam dokonać wpłatę na konto za uczestnictwo w szkoleniu czy mogę dokonać wpłaty na miejscu.

Kiedy dostanę informację czy zostałem zakwalifikowany na ten termin kursu?

Czy jest możliwość zakwaterowania na miejscu czy mam szukać czegoś na własną rękę?

I chyba ostatnie pytanie a właściwie sugestia odnośnie tematu spotkania mianowicie czy można poruszyć temat wyrobu wędlin z dziczyzny.

Pozdrawiam.

miłośnik karawaningu, wędkarstwa i dobrego jedzenia.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3325-01-2010/#findComment-94655
Udostępnij na innych stronach

Także Cie witamy.

Odpowiedzi na wiekszośc pytań znajdziesz tutaj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=2919

Co do dziczyzny, to z uwagi na zbyt mało czasu na kursie podstawowym, organizowany jest kurs specjalistyczny, poswięcony tylko i wyłacznie obróbce dziczyzny.

Informacje o kursie znajdziesz tu http://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=3725

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3325-01-2010/#findComment-94667
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich na forum po raz pierwszy. Chciałbym zapytać o dokończenie rezerwacji miejsca na styczniowe szkolenie.

Ponieważ rezerwacji dokonałem dzisiaj, znalazłem się na liście oczekujących.

Nie wiem czy mam dokonać wpłatę na konto za uczestnictwo w szkoleniu czy mogę dokonać wpłaty na miejscu.

Kiedy dostanę informację czy zostałem zakwalifikowany na ten termin kursu?

Czy jest możliwość zakwaterowania na miejscu czy mam szukać czegoś na własną rękę?

I chyba ostatnie pytanie a właściwie sugestia odnośnie tematu spotkania mianowicie czy można poruszyć temat wyrobu wędlin z dziczyzny.

Pozdrawiam.

Witam serdecznie

 

1. Dokończenie rezerwacji odbędzie się 8 stycznia, kiedy będzie wiadomo kto z podstawowej listy pierwszych 24 osób zrezygnował.

2. Wpłaty dokonasz po 8 stycznia.

3. Wpłaty dokonuje się na konto Szkoły tu link

4. Jeśli będzie wolne miejsce zakwaterowanie i wyżywienie jest zapewnione.

5. Szkolenie tematycznie obejmuje domowy przerób mięsa wieprzowego, tematem dziczyzny zajmiemy się na przygotowywanym specjalnym szkoleniu (ograniczenia czasowe szkolenia nie pozwalają na przerobienie dwóch profili), tu link do tematu Dziczyzna

 

Gdybyś miał jeszcze pytania pisz proszę na moje PW lub na maila, lub dzwoń na telefon 691 597 792

Pozdrawiam Paweł
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3325-01-2010/#findComment-94670
Udostępnij na innych stronach

mila_68, tu o dyplom nie chodzi tylko nauczysz się podstaw.Jeżeli ktoś nigdy nie był przy swiniobiciu to taki kurs wiele mu pomoże.

Witaj

Na szkoleniu nie dokonujemy uboju. Przerób dokonywany jest z przebadanych półtusz z rzeźni, która ma stosowne normy wymagane dla takiego zakładu. Wszelkie materiały mięsne są w Szkole przechowywane w chłodni i zgodnie z przepisami sanitarnymi.

Temat przerobu wraz z ubojem już był na forum poruszany lecz z uwagi na małe zainteresowanie zaniechany.

 

Dyplom jest bardzo ładną pamiątką, którą uczestnicy szkoleń otrzymują na zakończenie wraz z paczką wyrobów jakie zrobili własnoręcznie podczas zajęć.

Pozdrawiam Paweł
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3325-01-2010/#findComment-94674
Udostępnij na innych stronach

Chciałbym, aby docelowo dyplom ukończenia SDM znaczył coś więcej niż tylko pamiątka. Czynię zatem starania w tym kierunku aby zmienić trochę jego rangę. Może to wiązać się z koniecznością wydłużenia kursów lub uczestnictwa w kilku (wymagany limit godzin), ale o tym po załatwieniu sprawy, gdyż jako pionierzy to my przecieramy szlaki.

Na razie pilnie się uczcie i wesoło bawcie w doborowym towarzystwie na najbliższych kursach.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3325-01-2010/#findComment-94675
Udostępnij na innych stronach

Dzięki za info i do zobaczenia na kursie,

Ps.

będę jechał z Tarnowa, może ktoś ma ochotę dotrzymać towarzystwa to zapraszam, mam wolne dwa miejsca.

miłośnik karawaningu, wędkarstwa i dobrego jedzenia.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3325-01-2010/#findComment-94682
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Czy te osoby z Lublina dokoptowały by mnie do wyjazdu?

Nie ma sensu gonić samochodu z 1 osobą.\

Do paliwa się dorzucę

Człowiek, który nie robi błędów, zwykle nie robi niczego,

Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3325-01-2010/#findComment-95991
Udostępnij na innych stronach

Byłem dzisiaj w Zrębicach w SDM i powiem, że aura jest identyczna jak przed rokiem na pierwszym szkoleniu :grin:

 

 

Droga nr 46 całkowicie przejezdna i raczej nie zapowiada się żeby coś napadało.

 

 

Wszystkim uczestnikom życzę owocnej nauki, udanych wyrobów i dobrej zabawy !

 

Trzymajcie się ciepło :wink:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3325-01-2010/#findComment-96217
Udostępnij na innych stronach

Wszystkim uczestnikom rozpoczynającego się właśnie kursu w SDM, życzę samych udanych i smacznych wyrobów, urozmaiconych książek w szkolnej bibliotece, oraz niezapomnianych wrażeń.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3325-01-2010/#findComment-96319
Udostępnij na innych stronach

Jakie wrażenia z kursu, poza zimnem? :wink:

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3325-01-2010/#findComment-96553
Udostępnij na innych stronach

Chyba mi, jako pierwszemu przypadł zaszczyt opisania paru słów po zakończonym już (niestety) kursie.

Moim skromnym zdaniem, jako osoba stawiające pierwsze kroki w dej dziedzinie, uważam, że kurs wypadł wspaniale. Atmosfera - czułem się tak jak bym znał wszystkich od lat a widziałem ich po raz pierwszy. Merytoryczne podejście do sprawy na bardzo wysokim poziomie nie było pytań bez odpowiedzi. Ośrodek, w którym byliśmy klimatem dopasowany do całości przedsięwzięcia. Wieczorne spotkania wyczerpujące i rodzące wiele pomysłów na przyszłość. O osobach prowadzących nie będę zbyt wiele pisał powiem tylko, że trzeba ich poznać, bo naprawdę warto mieć takich przyjaciół. Na koniec powiem też o minusach tego spotkania, niestety, ale nie do końca sprawdziły się nam nasze mobile, ponieważ przy prawie dwudziesto stopniowym mrozie odmówiły posłuszeństwa, co po niektórym (mój też), ale jak można sie było spodziewać nawet najwytrwalsze zmarzlaki dały się w końcu odpalić i wszyscy sie rozjechaliśmy.

Polecam wszystkim tym, którzy jeszcze się wahają.

Podbudowany spotkaniem i panującą atmosferą już dzisiaj deklaruję swoją obecność na zlocie pod koniec wakacji.

 

[ Dodano: Nie 24 Sty, 2010 20:13 ]

Maxell, prośba do ciebie. jeśli jest to możliwe to prześlij osobom które były na kursie nick i adres email osób które brały udział w szkoleniu celem łatwiejszej komunikacji. rozmawiałem o tym z Pawłem i mówił, że nie powinno być problemu.

miłośnik karawaningu, wędkarstwa i dobrego jedzenia.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3325-01-2010/#findComment-96563
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.