sawca Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 5 Grudnia 2009 Jeżeli solanka zamarznie a później się ją rozmrozi to czy nie zmienią się właściwości mięsa w procesie peklowania? Cytuj Ja tam lubię swoja schizofrenię jest z kim wypić i pogadać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3361-a-je%C5%BCeli-solanka-zamarznie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 5 Grudnia 2009 A zamarznie? W temperaturze zerowej ustaje proces peklowania - czy cóś tam takiego Panie Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3361-a-je%C5%BCeli-solanka-zamarznie/#findComment-90749 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 5 Grudnia 2009 Jeżeli solanka zamarznie a później się ją rozmrozi sawca, gdzie Ty ją schowałeś? Nie ma szans, żeby roztwór peklosoli zamarzł w naszych, domowych warunkach. Tak jak napisał Gonzo... w temperaturze poniżej 0 st. proces peklowania ustaje. Cytuj Pozdrawiam... Piotrek. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3361-a-je%C5%BCeli-solanka-zamarznie/#findComment-90753 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawca Opublikowano 5 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 5 Grudnia 2009 Gonzo ja to wiem że proces peklowania ustaje przy 0st C. Ale jeżeli zamarznie i postoi tak ze dwa dni to mięsko też się zamrozi i może we środeczku się porozrywać a to może mieć jakiś wpływ na peklowanie - tak na chłopski rozum :grin: [ Dodano: Sob Gru 05, 2009 22:16 ] sawca, gdzie Ty ją schowałeś?Tak tylko pytam, bo solankę mam w garażu a garaż nie ogrzewany :rolleyes: a coraz chłodniej w nocy :???: Cytuj Ja tam lubię swoja schizofrenię jest z kim wypić i pogadać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3361-a-je%C5%BCeli-solanka-zamarznie/#findComment-90754 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 5 Grudnia 2009 Sawca, takie stężenie nie tak łatwo zamrozić Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3361-a-je%C5%BCeli-solanka-zamarznie/#findComment-90758 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawca Opublikowano 5 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 5 Grudnia 2009 Sawca, takie stężenie nie tak łatwo zamrozićOki, uspokoiłem się. Ale gdyby mróz chwycił tak z -20 i "ktoś" by zapomniał tego przenieść w cieplejsze miejsce a postało by tak kilka dni i zamarzło by na kość to co by się stało? Cytuj Ja tam lubię swoja schizofrenię jest z kim wypić i pogadać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3361-a-je%C5%BCeli-solanka-zamarznie/#findComment-90761 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 5 Grudnia 2009 sawca, Nic się nie stanie chyba że "kaszka" lodowa. Mięsko będzie smaczniejsze kruche. ( stężenie soli wzrośnie ) Ale na takie mrozy to nie liczę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3361-a-je%C5%BCeli-solanka-zamarznie/#findComment-90762 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.