affectpct Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Witam tata robił swoje wędliny zamroził je na balkonie na kamień, potem były rozmrożone i gotowane leżaly troche w lodowce a potem znow zostaly zamrozone. Teraz moje pytanie czy mozna je wyciagnac i rozmrozic i spokojnie zjesc? Bo nie wydaje mi sie. A co bym gdyby je rozmrozic ponowinie i ugotowac? Bardzo prosze o odpowiedz nie chcem sie zatruc a szynek jest pol zamrazalnika ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3463-podw%C3%B3jne-zamro%C5%BCenie-i-rozmro%C5%BCenie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zasada jest prosta , wędliny i mięso rozmrażamy tylko raz . Do ilu stopni zostało zamrożone na balkonie :question: Jeżeli mówimy o zamrażaniu mięsa i jego wyrobu to temperatura powinna być moim zdaniem od -20 do -25stopni Chyba że się mylę . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3463-podw%C3%B3jne-zamro%C5%BCenie-i-rozmro%C5%BCenie/#findComment-94112 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Andrzeju, zobacz co kolega napisał... zamroził je na balkonie na kamień, potem były rozmrożone i gotowaneczyli nastąpiła obróbka termiczna! po czym: leżaly troche w lodowce a potem znow zostaly zamrozone. czy mozna je wyciagnac i rozmrozic i spokojnie zjesc?jeżeli obróbka była właściwa to nic nie powinno się stać... gorzej że "trochę" poleżały w lodówce :???: przed powtórnym zamrożeniem A co bym gdyby je rozmrozic ponowinie i ugotowac?ten zabieg wpłynie niekorzystnie na jakość wyrobu (ale przynajmniej będzie bezpieczniej) Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3463-podw%C3%B3jne-zamro%C5%BCenie-i-rozmro%C5%BCenie/#findComment-94115 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz. Opublikowano 13 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 13 Grudnia 2023 Dzień dobry. Robiłem dziś białą kiełbasę, ale zabrakło mi jelit i ok 5 kg "farszu" musiałem zamrozić. Czy po odmrożeniu i napełnieniu w jelit można to mrozić i później parzyć przed spożyciem, czy lepiej najpierw sparzyć i dopiero zamrozić? Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3463-podw%C3%B3jne-zamro%C5%BCenie-i-rozmro%C5%BCenie/#findComment-886571 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 13 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 13 Grudnia 2023 Najpierw obróbka termiczna. Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3463-podw%C3%B3jne-zamro%C5%BCenie-i-rozmro%C5%BCenie/#findComment-886578 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 14 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 14 Grudnia 2023 Sparzyc , nie zamrazamy nigdy surowego miesa ponownie. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3463-podw%C3%B3jne-zamro%C5%BCenie-i-rozmro%C5%BCenie/#findComment-886683 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.