Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Zdecydowanie nie polecam - mówię z własnego doświadczenia (Gdynia ul Hutnicza).

Generalnie markety itp mają najgorsze mięso. Lepiej odrobinę przepłacić np w Dominiku (nigdy się nie naciąłem) niż kupować w dużym markecie.

 

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3570-mi%C4%99so-w-makro/#findComment-97347
Udostępnij na innych stronach

Zdecydowanie nie polecam - mówię z własnego doświadczenia (Gdynia ul Hutnicza).

Generalnie markety itp mają najgorsze mięso. Lepiej odrobinę przepłacić np w Dominiku (nigdy się nie naciąłem) niż kupować w dużym markecie.

 

Pozdrawiam

Nie ma co generalizować, ja np. nigdy nie kupię wołowiny w małych "swojskich" sklepach bo na drugi dzień śmierdzi padliną, nawet takiego świeżo kupionego zwierzaki nie chcą jeść, wołowe tylko i wyłącznie kupuję w Inter Marche, to samo z podrobami drobiowymi, nigdy mały sklep, tylko i wyłącznie w Lidlu, czyste, świeże.

 

Znajoma zaopatruje siebie i hodowlę fretek w Makro w Poznaniu, bardzo sobie chwali świeżość i jakość mięsa.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3570-mi%C4%99so-w-makro/#findComment-97375
Udostępnij na innych stronach

Generalnie 70% mięsa do moich wyrobów biorę w Makro , biorę tylko paczkowane(duże paczki) i tylko i wyłącznie niemieckiej firmy. jest tańsze o kilka pln od polskiego, biore je już 2 lata i zawsze było OK. Naciołem się natomiast na mięsie dużego naszego krajowego producenta (też duż paczka) gdzie do środka pięknie spakowanej szynki b/s,b/k było wsadzone parę kg odpadków. Selgros to inna bajka oni robią rozbiór półtusz na miejscu ale ceny są też inne. Z małymi sklepami dajcie sobie spokój mam znajomych w tej branży i powiem tylko tyle Constar to Pan Pikuś przy nich.

Ostatnio pokazało sie mięsko Duńskie w Tesco(b/k,b/s karczek, łopatka, szynka)jest też w dużych paczkach, wypróbowałem bardzo dobra cena i jakość

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3570-mi%C4%99so-w-makro/#findComment-97376
Udostępnij na innych stronach

małymi sklepami dajcie sobie spokój

 

grześ855 , myślę że przesadzasz trochę z małymi sklepikami , ja kupuję mniejsze ilości w małym sklepiku i nie mam żadnego problemu z jakością mięsa . Zapewne zdarzają się niezdrowe sytuacje w małych i dużych sklepach , odnośnie jakości sprzedawanego mięsa .

W dużych sklepach na pewno jest możliwość "konserwowania " mięsa

 

Wybór robienia zakupów należy do nas :smile:

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3570-mi%C4%99so-w-makro/#findComment-97378
Udostępnij na innych stronach

Jeżeli masz wypróbowanego sklepikarza to OK ,ja tylko mówie co wiem z autopsji i wiem jak się ratują przed stratami na mięsie których w odróżnieniu od marketów nie przykryja podnoszac ceny na inne produkty lub tzw promocje bo ich oboty są nieporównywalne.

Duża liczba tych małych sklepików zaopatruje się w mięso w Makro

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3570-mi%C4%99so-w-makro/#findComment-97379
Udostępnij na innych stronach

Zdecydowanie nie polecam - mówię z własnego doświadczenia (Gdynia ul Hutnicza).

Generalnie markety itp mają najgorsze mięso. Lepiej odrobinę przepłacić np. w Dominiku (nigdy się nie naciąłem) niż kupować w dużym markecie.

 

Wszędzie się można naciąć , zależy skąd pochodzi mięso.W Makro bywam rzadko, ale mięso zawsze było ok. Dominik ma taki obrót że głównie mięso z dużych hodowli i bywa u nich różnie . Coraz mniej u nich kupuję , poza tym niską cenę mięsa wyrabiają na ilości kości np. w schabie czy szpondrze wołowy , wole zapłacić więcej ale za mięso a nie za kość, co w rozliczeniu końcowym się i tak opłaca.

Generalnie jest tak że wszędzie można źle trafić. Kupiłam całą szynkę ( hala Gdynia) która po uwędzeniu pachniała rybą , świnka karmiona mączką rybną . Ryb nie wędzę więc zapach nie przeszedł :wink: z wędzarni. Nawet jeśli sieć sklepów to dostawców mogą mieć różnych .

Wniosek: najlepiej kupować bezpośrednio od gospodarza i to zaufanego , a o tych coraz trudniej.

Hanka_Kaszubka33

Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem....

GDYNIA MOJE MIASTO

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3570-mi%C4%99so-w-makro/#findComment-97380
Udostępnij na innych stronach

  • 2 lata później...
Ciężko powiedzieć w każdym makro jest różnie ,trzeba jechać i zobaczyć ja kiedyś bywałem często,teraz już nie byłem sporo czasu :wink:
"Lepiej być pierwszym w piekle,jak drugim w niebie"
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3570-mi%C4%99so-w-makro/#findComment-252869
Udostępnij na innych stronach

Dzięki za odpowiedź, chodzi mi o makro w Jerozolimskich. Pytam, bo kojarzę, że gdzieś czytałem, że jest tam mięso wstępnie przetworzone z jakimiś dodatkami czy coś podobnego, możliwe że nawet tu na Forum to było ale nie mogę znaleźć....
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3570-mi%C4%99so-w-makro/#findComment-252952
Udostępnij na innych stronach

dzieś czytałem, że jest tam mięso wstępnie przetworzone z jakimiś dodatkami czy coś podobnego, możliwe że nawet tu na Forum to było

Tak. Należy sprawdzic skład elementu. Np. w całej szynce wieprzowej bywa poza szynką białko wieprzowe.

Zależy to od dostawcy.

Poza tym oni oferują "elemeny kulinarne" które mają różne dodatki.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3570-mi%C4%99so-w-makro/#findComment-253046
Udostępnij na innych stronach

:lol: :lol:

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/
fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3570-mi%C4%99so-w-makro/#findComment-254106
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

mi się mięso na szynke w peklowinie popsuło :sad:

Czy uważasz że przyczyną zmarnowania mięska było to że z Makro czy też błąd leży gdzie indziej ?

Hanka_Kaszubka33

Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem....

GDYNIA MOJE MIASTO

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3570-mi%C4%99so-w-makro/#findComment-268837
Udostępnij na innych stronach

nie wiem jak to mięso wyglądało ale spotkałem się z podciśnieniowym wchłanianiem wody do mięsa (na wzór masownicy tylko bez masowania), wydajność 120% a trwałośc do kitu (kwaśnienie)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3570-mi%C4%99so-w-makro/#findComment-268841
Udostępnij na innych stronach

A jak z mięsem w lidlu i biedronce, czy ktoś z was próbował je zapeklować?

Pytam, bo ostatnio parę razy zdarzyło mi się kupić tam jakieś mięsko, i zauważyłem że jego data ważności to tylko 3 dni od zapakowania, wygląda całkiem świeżo i smakowicie, zupełnie nie jest podobne do szynki z promocji za 11,99zł/kg, z której woda cieknie jeszcze w sklepie. Chyba nie było nastrzykiwane, bo zauważalnie mniej kurczyło się na patelni niż typowe mięso z promocji, i całkiem dobre w smaku było (tanie nie było - szynka 16 z haczykiem za kg), producent to ponoć sokołów.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3570-mi%C4%99so-w-makro/#findComment-270282
Udostępnij na innych stronach

Ja czasem biorę, na kotlety ale tylko te z "górnej półki". Cena wtedy wcale nie jest atrakcyjna ale jak coś trzeba na szybko...Wolę takie niż gdyby mi miała wielce obrażona Pani mielić o godzinie 19 w małym sklepie. Przy okazji czyszcząc sobie maszynkę a mi podając, to co ledwo zostało z niej wypchnięte. Już tu była taka dyskusja, zaraz Ci znajdę wątek.

P.S. Z szynki na kotlety dla mnie za chude, suche.

Aj sorry, ja o mielonym a Ty o całych kawałkach. To brałem i karkówkę, i schabowe, kiedyś nawet szynkę piekłem. Ani gorsze ani lepsze niż w sklepach mięsnych. To mówiłem ja, amator. :grin:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3570-mi%C4%99so-w-makro/#findComment-270285
Udostępnij na innych stronach

Karolu, to z czego tu aferę robić? :P konina świetne mięsko.. osobiście zastanawiam się gdzie można nabyć, rozglądam się właśnie w makro zawsze, ale nie widziałem - podobno gdzieś w Wawie kiedyś był taki sklepik z mięsem i wyrobami z koniny.. ale wszystko co dobre powoli szlag trafia ;/ Pozdrawiam

Boldly go where no Boczek has gone before  :cool: w morde jeża! 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3570-mi%C4%99so-w-makro/#findComment-270296
Udostępnij na innych stronach

Ale afera wyszła z mięsem z Lidla i Tesko mielone z dodatkiem koniny

Jakiś miesiąc temu angielska prasa pisała o dodatku mięsa końskiego w hamburgerach sprzedawanych w tesco ponoć hamburgery te pochodziły z Polski Cała partia towaru została wycofana ze sprzedaży

Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3570-mi%C4%99so-w-makro/#findComment-270300
Udostępnij na innych stronach

PanBoczek, ten sklep był naprzeciwko kina Elektronik na Zajączka , ale czy jeszcze jest to nie wiem.

Powiem Ci ,że próbowałem różne wyroby z końskiego mięsa , ale nie zrobiły na mnie większego wrażenia. :lol:

Myślisz , że możesz wszystko ?

Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi

 

Myślałem ,że jestem już na dnie !!!!

Ale ktoś rzucił mi łopatę.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3570-mi%C4%99so-w-makro/#findComment-270305
Udostępnij na innych stronach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.